На Львівщині подорожчає проїзд у приміських та міжміських автобусах

3190 1
Закон дозволяє перевізникам самим вирішувати, скільки брати з людей за проїзд.
фото: lvivport.com

фото: lvivport.com

Як повідомив на прес-конференції голова Асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка, на приміських маршрутах ціна кілометру пробігу в жовтні зросте до 65 копійок, а на міжміських – в середньому до 55 копійок. Відтак подорожчання становитиме 15-18% залежно від конкретного перевізника.

Зараз ціна кілометра пробігу в приміських маршрутах коливається від 47 до 57 копійок, а в міжміських становить 45 копійок без ПДВ.

За словами Івана Велійки, також є проблема з компенсацією за перевезення пільговиків.

Читайте також: Куди скаржитися львів’янам на неякісний громадський транспорт?

«Третій квартал закінчується, жодної копійки компенсації не отримали, виділення коштів не вирішено. Ми ставимо питання перед облрадою переглянути бюджет області і виділити кошти на компенсацію перевезень», – наголосив він.

Також Велійка розповів, що є кілька причин для перегляду тарифів. За його словами, щомісяця зростає вартість електроенергії та газу для підприємств, а також вартість страхових полісів та вартість пального.

Він підкреслив, що згідно з чинним законодавством, перевізники самі приймають рішення щодо підвищення тарифів, оскільки державне регулювання приміських і міжміських перевезень ліквідовано. Вони не зобов’язані погоджувати зміну ціни з обласною владою, а лише лише інформують відповідні органи про зміни тарифу.

Тарас Базюк


Читайте також:
27 Грудня, 2019 22:09
Громадський діяч Недавно зайшов в автобус з посвідчення Дитини з багатодітної сімї воно дійсне до 2021 року це було у лівівській області водій сказав це не дійсне піритом пішов у касу і видали білет в чом проблема? І це не перший видок!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!