Політична реклама

За парковки без паркоматів українцям треба буде платити до кінця березня

1700 0
Уряд відтермінував обов'язкове встановлення на парковках паркоматів або автоматичних в'їзних-виїзних терміналів. Про це у понеділок, 16 січня, заявив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Анатолій Близнюк, представляючи проект відповідного рішення на засіданні уряду .

Як сказав міністр, перенести дату обов'язкового встановлення паркоматів спонукали численні звернення органів місцевої влади та самоврядування, - повідомляє «ForUm».

«Київ, Донецьк, Львів і Харків прийматимуть величезну кількість відвідувачів матчів футбольного чемпіонату, що створить додаткове навантаження на існуючу систему паркування автомобілів, і це треба враховувати. Крім того, Київ - це ще не вся Україна. Далеко не всі міста, на відміну від мільйонників, що мають досить розвинену сферу паркування, оператори ринку часто не мають достатнього обсягу коштів на значні інвестиції, яким є придбання і обслуговування паркомату або терміналу. А те, що вони повинні бути - безсумнівно. Це - детінізація, європейський і світовий підхід до справи», - зазначив глава Мінрегіону.

«Введення паркоматів відкладається на один квартал - до 31 березня включно. А до тих пір постанова уряду абсолютно чітко визначає діючий на сьогодні механізм оплати - придбання відповідного талона, а також через паркомати і в'їзні-виїзні термінали. Тобто платити за паркування згідно з постановою необхідно тільки там, де вам видадуть касовий чек. Крім того, щоб запобігти будь-якому тіньовому обігу коштів, з 1 квітня придбання паркувального талона стане можливим лише в безготівковій формі», - повідомив Близнюк.

Також міністр звернув увагу на те, що пункт 24 Правил паркування транспортних засобів, затверджених згаданою постановою уряду, чітко зобов'язує саме оператора обладнати майданчики для паркування паркоматами і терміналами.

Нагадаємо, посадовці Львівської міської ради наполягали на тому, щоб попри постанову Кабміну №1342 від 3 грудня 2009, львівські водії платити за паркування у місцях, які не обладнані паркоматами.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!