Політична реклама

За переїзд колії у невстановленому місці водія можуть позбавити прав на три роки

4739 0
Залізничний переїзд є зоною підвищеної небезпеки, а тому цілий розділ №20 Правил дорожнього руху України присвячений саме руху через залізничні переїзди.

Водії транспортних засобів можуть перетинати залізничні колії лише на залізничних переїздах. Під'їжджаючи до переїзду, а також починаючи рух після зупинки перед ним, водій зобов'язаний керуватися вказівками і сигналами чергового по переїзду, положенням шлагбаума, світловою та звуковою сигналізацією, дорожніми знаками і дорожньою розміткою, а також переконатися в тому, що не наближається поїзд (локомотив, дрезина, інформує прес-служба управління ДАІ у Львівській області.

Рух через переїзд забороняється, якщо:

а) черговий по переїзду подає сигнал заборони руху - стоїть до водія грудьми або спиною з піднятим над головою жезлом (червоним ліхтарем чи прапорцем) або з витягнутими в сторони руками;
б) шлагбаум опущений або почав опускатися;
в) увімкнено заборонний сигнал світлофора чи звуковий сигнал незалежно від наявності та положення шлагбаума;
г) за переїздом утворився затор, який змусить водія зупинитися на переїзді;
ґ) до переїзду в межах видимості наближається поїзд (локомотив, дрезина).

За порушення водіями транспортних засобів правил проїзду залізничних переїздів передбачена адміністративна відповідальність згідно ст. 123 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме за порушення особою, яка керує транспортним засобом, правил руху через залізничний переїзд, тягне за собою накладення штрафу від 340 до 425 гривень.

А от, за в'їзд на залізничний переїзд особою, яка керує транспортним засобом, у випадках, коли рух через переїзд заборонений, - тягне за собою накладення штрафу від 850 до 1190 гривень з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або позбавлення права керування транспортними засобами на строк від шести місяців до одного року з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від семи до десяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.

Якщо ж такі порушення  вчинені водієм транспортного засобу під час надання послуг з перевезення пасажирів або під час перевезення небезпечних вантажів, - тягне за собою позбавлення права керування транспортними засобами на строк від одного до трьох років з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого або адміністративний арешт на строк від десяти до п'ятнадцяти діб з оплатним вилученням транспортного засобу у його власника чи без такого.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!