У Держпраці з’ясували причини трагедії на шахті «Лісова»

1717 0
Причинами обвалу називають порушення технологічного процесу, залучення до роботи працівників не за спеціальністю тощо.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Комісія зі спеціального розслідування групового нещасного випадку, що трапився 29 травня цього року на шахті «Лісова», завершила своє розслідування. Про це повідомляють у Головному управлінні Держпраці у Львівській області.

За його результатами, нещасний випадок на шахті пов’язаний з виробництвом. Причинами обвалу називають порушення технологічного процесу, залучення до роботи працівників не за спеціальністю, незадовільне функціонування системи управління охороною праці, невиконання посадових обов’язків та вимог інструкцій з охорони праці.

Комісія зі спецрозслідування вважає, що особи, дії або бездіяльність яких призвели до нещасного випадку, – це гірничий майстер дільниці з видобутку вугілля №1, начальник зміни виробничої служби, заступник начальника дільниці з видобутку вугілля № 1, начальник дільниці з видобутку вугілля №1, заступник директора з виробництва та гірник із ремонту гірничих виробів.

Читайте також: Трагедія на шахті «Лісова»: шахтарі не мали перебувати на місці обвалу

Фахівці запропонували притягнути усіх винних осіб до відповідальності. Нагадаємо, у ніч на середу, 29 травня, у селі Сілець Сокальського району Львівської області на шахті «Лісова» ДП «Львіввугілля» на горизонті 242 м обвалилася порода. Під завалами опинилися двоє гірників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!