Завтра у Львові прогнозують густий туман, грози та град

2906 0
Синоптики попереджають про погіршення погодних умов.
фото: expres.ua

фото: expres.ua

Завтра, 15 травня, у Львові та області вночі та вранці місцями очікується туман видимістю 200-500 м. Про це повідомляє прес-служба ЛМР з посиланням на Львівський регіональний центр з гідрометеорології.

Крім того, очікуються грози, а вдень — подекуди град. Додамо, що дощі та грози у Львові прогнозують упродовж всього тижня.

Усіх учасників дорожнього руху закликають бути обережними під час негоди. Зокрема, не варто ходити під розлогими деревами, рекламними щитами, лініями електропередач та антенами, бо пориви вітру можуть їх пошкодити. Під час грози потрібно уникати відкритої місцевості та води, оскільки вода — провідник струму, а блискавка, як правило, б’є по найвищому об’єкту на своєму шляху.

Читайте також: Дощова столиця України. Міфи і правда про львівську погоду

Найбезпечніше під час грози перебувати у приміщенні із громовідводом, якщо гроза застала в місті — радять сховатися в магазини, під’їзд тощо. Під час перебування в автомобілі потрібно закрити вікна. Під деревами бажано не ховатися, оскільки блискавка може в них ударити.

Про усі надзвичайні випадки, які можуть виникнути через негоду, львів'ян просять інформувати Гарячу лінію міста за тел. 15-80 для оперативного реагування відповідних служб.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!