Політична реклама

Жіноча косметика може бути небезпечною для здоров'я

2438 0
У гонитві за красою жінки часто не замислюються про те, наскільки безпечна використовувана ними косметика. Проте експерти попереджають, що далеко не вся вона така безневинна, як може здатися на перший погляд.

1. Випрямлячі волосся з кератином. Ці засоби роблять ваше волосся ідеально прямим і шовковистим, але більша частина з них містить формальдегід, який при тривалій взаємодії з організмом може викликати рак.

2. Кольорові контактні лінзи. Вони можуть не тільки виправити ваш зір, а й змінити зовнішність. Єдина умова — ніколи не купуйте з в неспеціалізованих магазинах.

3. Сироватка для росту вій. Добре подумайте, перш ніж використовувати цей продукт. Він може спровокувати пігментацію шкіри навколо очей, а в деяких випадках навіть змінити колір райдужної оболонки.

4. Гідрохінон. Косметика, що містить гідрохінон, часто використовується для відбілювання шкіри і освітлення пігментних плям. Недавні дослідження показали, що гідрохінон є канцерогеном.

5. Парабени - поширена група консервантів, що використовується в переважній більшості косметичних засобів. Їх безпека зараз піддається сумніву, адже ці речовини були виявлені в злоякісних пухлинах грудей. Варто, однак, відзначити, що на даний момент немає прямих доказів того, що парабени можуть провокувати розвиток раку грудей.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!