Політична реклама

Зменшення споживання їжі може продовжити життя на 20 років, - вчені

1342 0
Дослідники з Інституту здорового старіння при Університетському коледжі Лондона (Великобританія) заявляють, що певний раціон здатний продовжити життя людині. Це підтвердили численні експерименти.

У ході дослідження вчені використовували різні дієти і лікарські препарати, щоб збільшити тривалість життя у випробовуваних. Подібна терапія може спрацювати щодо людини, позбавивши її ще й від вікових недуг на зразок серцево-судинних захворювань, раку та нейродегенерації.

Вперше вчені вирішили розглянути хвороби в якості симптому однієї великої хвороби — старіння. Плодові мушки старіють так само, як і людина. Стару мушку легко виявити (менше їсть, повільніше пересувається, погіршується пам'ять, знижується статевий потяг). Продовжити життя комах вдалося, змінивши певні гени.

Виявилося, такі зміни зменшують ефект мутації, що загрожує хворобою Альцгеймера. Дієта теж добре працює. Скоротивши споживання їжі на 40%, миша проживе на 20-30% довше. З перерахунком на людські роки це 20 років.

Джерело: vkurse.ua


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!