В Україні зросла вартість оформлення ID-картки та закордонного паспорта

3598 0
Вартість бланків окремих біометричних документів здорожчала через підвищення цін на сировину та матеріали.
Фото: pasport.org.ua

Фото: pasport.org.ua

З 1 січня в Україні зросла вартість оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та закордонного паспорта. Вартість бланків окремих біометричних документів пов’язано з підвищенням цін на сировину та матеріали. Про це повідомляють на сайті Державної міграційної служби України.

Оформлення паспорта у формі ID-картки вперше надалі залишається безкоштовним. Отримання до 20 робочих днів тепер коштує 372 грн замість 363 грн. Якщо термін оформлення до 10 робочих днів, то вартість становить 498 грн замість 489 грн.

Вартість отримання закордонного паспорта терміном до 20 робочих днів становить 733 грн замість 694 грн. Якщо термін оформлення до 7 робочих днів та до 3 робочих днів у разі підстав, то ціна становить 1085 грн замість 1046 грн.

У Державній міграційній службі зауважують, що ті, хто здійснив оплату адмінпослуг та подав заяву на оформлення документів до 31 грудня 2021 року, отримають документи за старою ціною. Якщо ж була здійснена тільки оплата, але не подали заяву на оформлення документів, доплату можна буде здійснити під час її подачі.

Нагадаємо, навесні 2021 року Верховна Рада України вперше прирівняла електронні паспорти до паперових. Закон почав діяти у серпні 2021 року. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!