Новини
  • Споживчі ціни продовжують рости Споживчі ціни продовжують рости Другий місяць поспіль в Україні спостерігається помірне зростання споживчих цін.
  • До кінця року євро може вирости до 12 грн До кінця року євро може вирости до 12 грн Протягом 2013 року євровалюта в Україні постійно коливатиметься вверх-вниз, але попри це вона буде рости і навіть до кінця року готівковий євро може сягнути позначки 12 грн. Про це у коментарі «Львівському порталу» повідомив керівник інформаційно-аналітичного центру FOREX CLUB в Україні Микола Івченко.
  • Facebook визначатиме, хто з ваших друзів знаходиться поруч Facebook визначатиме, хто з ваших друзів знаходиться поруч Найбільша у світі соцмережа Facebook розробляє програму для смартфонів, яка може відслідковувати переміщення користувача, навіть якщо програма закрита або працює у фоновому режимі, і буде надсилати вам повідомлення, якщо хтось із друзів знаходиться поблизу, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
  • Названо найзатребуваніші професії в Україні Названо найзатребуваніші професії в Україні Найбільш затребуваними фахівцями в Україні є продавці-консультанти, програмісти, бухгалтери, медичні представники, менеджери з продажу.
  • Названо ТОП-10 українських банків Названо ТОП-10 українських банків Згідно з рейтингом, проведеним Форбс, найефективнішим українським банком названо «Унікредит Банк», що входить в італійську групу UniCredit.
  • Реєструвати нерухомість стало простіше, - експерти Реєструвати нерухомість стало простіше, - експерти з введенням в дію відділів Державної реєстраційної служби України замість БТІ, в Україні стало швидше, простіше та економніше здійснювати реєстрацію права на нерухомість. Принаймні, у цьому переконують представники обласного управління юстиції, реєстраційної служби та нотаріуси.
  • Підприємці здаватимуть лише один звіт? Підприємці здаватимуть лише один звіт? Міндоходів йде по шляху скорочення звітності та уніфікації правил для підприємців. Електронні ключі для митної документації, наприклад, вже можна отримувати в податковій. Про це заявив глава Міністерства доходів і зборів Олександр Клименко.
  • Українські банки пропонують онлайн-депозити Українські банки пропонують онлайн-депозити Вже більше десятка українських банків надають клієнтам можливість відкрити так званий online-депозит. Це вклад, який самостійно і без відвідування банку можуть відкривати клієнти, що користуються комплексним обслуговуванням фінустанови, яка передбачає послуги інтернет-банкінгу.
  • Укрзалізниця змінить електронні квитки Укрзалізниця змінить електронні квитки Укрзалізниця з 5 лютого приступила до тестування в реальних умовах електронного проїзного документа на рейси класу Інтерсіті +, які обслуговуються поїздами Hyundai.
  • У Львові відкрили кабінет брахітерапії У Львові відкрили кабінет брахітерапії Сьогодні, 4 лютого, у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі відбулося відкриття кабінету брахітерапії (контактного променевого лікування).
  • В Україні може знову подорожчати алкоголь та тютюн В Україні може знову подорожчати алкоголь та тютюн Міндоходів пропонує підвищити вартість акцизних марок, оскільки розмір плати за них не збільшувався з 2008 року, в той час як виробники підняли ціни на свою продукцію за цей час у декілька разів.
  • Між Львовом та Лондоном буде прямий авіарейс Між Львовом та Лондоном буде прямий авіарейс У 2013 році між Львовом та Лондоном відкриють прямий авіарейс -- про це повідомив Андрій Садовий, міський голова Львова.
  • НБУ планує стримувати курс гривні НБУ планує стримувати курс гривні Національний банк України (НБУ) і надалі робитиме все для того, щоб не допустити значних коливань курсу гривні по відношенню до іноземних валют.
  • Податкова запрошує львівських підприємців на безкоштовні семінари Податкова запрошує львівських підприємців на безкоштовні семінари Податкова служба у Львівькій області нагадує про безоплатні семінари з питань оподаткування. Про це повідомляє прес-служба ДПС у Львівській області.
  • Гривня знеціниться вже у березні, - експерти Гривня знеціниться вже у березні, - експерти В Україні девальвація стримується до березня 2013 року для недопущення підвищення вартості погашення боргів. Про це йдеться в огляді Ernst & Young.
  • Смартфони можуть викликати алергію. Перелік моделей Смартфони можуть викликати алергію. Перелік моделей Виявляється, мобільний телефон є не тільки переносником зарази, але і сильним алергеном. Він може стати причиною виникнення висипу, свербіння та почервоніння на шкірі обличчя і рук. Подібна реакція спостерігається у людей з алергією на метали.
  • Курс євро продовжує рости Курс євро продовжує рости Євро на міжбанківському валютному ринку підвищився до вчорашнього закриття на 7 копійок - до 11,1094-11,1182 грн/євро. За даними "Інтербізнесконсалтинг", долар на міжбанківському валютному ринку завершив торги на рівні 8,1420-8,1455 грн/дол., російський рубль - 0,2718-0,2722 грн/рубль.
  • «АероСвіт» припинив польоти в Україні «АероСвіт» припинив польоти в Україні Авіакомпанія «АероСвіт» призупинила власне оперування на середньомагістральних і регіональних повітряних лініях.
  • Інтернет-магазини в Україні перевірять Інтернет-магазини в Україні перевірять Прем'єр-міністр Микола Азаров виступає за законодавче врегулювання діяльності інтернет-магазинів. Про це він сказав на зустрічі з представниками громадських організацій та експертами, присвяченій обговоренню законопроекту «Про внутрішню торгівлю»,
  • Facebook запитає у користувачів, що вони читають та їдять  Facebook запитає у користувачів, що вони читають та їдять Facebook тестує нову форму оновлення статусів, яка дозволяє користувачеві вказати що він робить у цей момент часу: для цього потрібно обрати відповідну категорію та один із запропонованих пунктів або додати власний опис:
  • Весною у Львові створять перший низькопідлоговий трамвай Весною у Львові створять перший низькопідлоговий трамвай На ПАТ «Концерн-Електрон» триває робота над першим львівським низькопідлоговим трамваєм. «Десь у квітні вже можна буде його показати. Ще місяць-два треба буде робити обкатку», – повідомив голова правління ПАТ «Концерн-Електрон» Юрій Бубес.
  • Львівський ринок "Вернісаж" наразі не переселять Львівський ринок "Вернісаж" наразі не переселять У Львівській міській раді не приймали жодних рішень, які би змінювали місце роботи ринку «Вернісаж». Про це йдеться у офіційному зверненні міського голови Львова до працівників ринку «Вернісаж».
  • В Україні змінено порядок подання фінансової звітності В Україні змінено порядок подання фінансової звітності Внесено зміни до Порядку подання фінансової звітності. Відповідну постанову №29 Кабінет Міністрів прийняв 16 січня 2013 року.
  • Фрілансерам в Україні доведеться реєструватись Фрілансерам в Україні доведеться реєструватись Фізичні особи, які мають намір здійснювати незалежну професійну діяльність, повинні зареєструвати таку діяльність у відповідному уповноваженому органі та отримати свідоцтво про реєстрацію чи інший документ (дозвіл, сертифікат тощо), що підтверджує право на ведення такої діяльності. Про це повідомляє Урядовий портал.
  • У Львові з березня стартує розпродаж майна У Львові з березня стартує розпродаж майна Роботу над майновими аукціонами у Львові активізують з березня. Про це 30 січня повідомив начальник управління комунального майна Львівської міської ради Євген Климкович.
  • Євро продовжує дорожчати Євро продовжує дорожчати Євро на міжбанку підвищився на 9 копійок, закріпившись вище рівня в 11 грн/євро. Європейська валюта знаходиться на максимумах з середини листопада 2011 р.
  • За годину мешканець Львівщини заробляє в середньому 19 гривень За годину мешканець Львівщини заробляє в середньому 19 гривень У Львівській області середня номінальна заробітна плата1 одного штатного працівника у грудні 2012 р. становила 2791 грн. Порівняно з попереднім місяцем вона збільшилась на 6,5%, а з груднем 2011р. на 10,2%. За одну оплачену годину нараховано в середньому одному працівникові 18,94 грн. Про це повідомили в ГУ статистики у Львівській області.
  • В Україні продаж алкоголю школярам зріс вдвічі В Україні продаж алкоголю школярам зріс вдвічі 2012 року в Україні розкрито понад 640 випадків продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім.
  • Apple презентувала нову операційну систему iOS 6 Apple презентувала нову операційну систему iOS 6 Оновлення — iOS 6.1 — поширюється «повітряним шляхом» і «важить» 107 Мб. Його можна встановити на смартфони iPhone 3GS, 4, 4S і 5, планшети iPad третього і четвертого поколінь, на iPad mini, на плеєри iPod touch четвертого і п'ятого поколінь і на телеприставки Apple TV.
  • Як відкрити ТОВ. Поради Як відкрити ТОВ. Поради Для початку, варто позначити етапи процесу, які включають в себе: створення установчих документів (статут, установчий договір); із заповнення реєструючих документів і завірення їх у нотаріуса; надання пакета документів у фіскальний реєстраційний орган; отримання свідчень, що підтверджують створення ТОВ і постановку його на податковий облік; виготовлення печатки організації; отримання повідомлення про реєстрацію в органах статистики; отримання відповідних повідомлення про постановку на облік в ФССС, в Пенсійному фонді, у Фонді обов'язкового медичного страхування; відкриття розрахункового рахунку ТОВ.
  • Євро може подорожчати Євро може подорожчати Євровалюта набирає вагу. Зараз в обмінниках просять вже 11 гривень. Експерти вважають, що дешевше не буде, тільки дорожче.
  • Київстару пригрозили штрафом за підвищення тарифів Київстару пригрозили штрафом за підвищення тарифів Антимонопольний комітет України (АМКУ) розпочне перевірку мобільного оператора "Київстар", якщо він підвищить тарифи на свою послуги з 1 лютого. Про це повідомив голова АМКУ Василь Цушко на прес-конференції 28 січня.
  • Складено список найменш затребуваних професій в Україні Складено список найменш затребуваних професій в Україні Експерти ринку праці України склали перелік з 10 професій, які найменш затребувані. За словами експерта ринку праці Германа Овчаренка, на першому місці в ТОП-10 стоять металурги.
  • Українські банки масово звільняють працівників Українські банки масово звільняють працівників Торік загальна кількість банківських відділень по Україні поменшала на 458 точок і на 1 січня 2013 року становила 19,38 тис.
  • Золото в Україні подешевшало Золото в Україні подешевшало Срібло та золото стало дешевшими станом на понеділок, 28 січня.
  • Українцям хочуть зробити 12-годинний робочий день Українцям хочуть зробити 12-годинний робочий день Проект нового Трудового кодексу України, який уже пройшов перше читання і направлений на затвердження в 2013 році, передбачає низку нововведень, що ігнорують право людини не тільки на відпочинок, але і на охорону здоров'я.
  • Долар має бути по 12 грн, - експерти Долар має бути по 12 грн, - експерти Згідно з міжнародною методикою, яка дозволяє визначити "справедливий" валютний курс країн, що розвиваються, та економіка яких схильна до коливань, долар сьогодні повинен коштувати 12 гривень.
  • Від лютого в Україні подорожчає мобільний зв Від лютого в Україні подорожчає мобільний зв'язок Один з найбільших операторів мобільного зв'язку на українському ринку - компанія "Київстар" – підвищує тарифи відразу в 50 своїх тарифних планах.
  • Facebook провокує депресію, - науковці Facebook провокує депресію, - науковці Найбільша в світі соціальна мережа Facebook змушує людей відчувати себе неповноцінними і ненавидіти життя. Про це повідомляють американські ЗМІ з посиланням на дослідження німецьких учених.
  • Україна заборонила ввезення білоруських сирів Україна заборонила ввезення білоруських сирів Держветфітослужба України заборонила тимчасово ввозити на територію України продукцію білоруських підприємств ВАТ «Бабушкина крынка» та ВАТ «Молочные продукты». Такі ж обмеження застосовано до ВАТ «Оршанский молочный комбинат».
  • Банки змінять умови депозитів Банки змінять умови депозитів Захмарні відсотки за банківськими депозитами, які доходять до 28-30% річних, незабаром підуть у минуле. Нацбанк готує постанову про так звані «спеціалізовані ощадні банки», тобто ті, у яких більше половини «портфеля» залучених (взятих в позики під відсоток ) засобів — це депозити фізосіб.
  • Середня зарплата в Україні складе 2818 грн Середня зарплата в Україні складе 2818 грн В Україні була затверджена середня зарплата громадянина. Як повідомляє Пенсійний фонд, середній показник зарплат по Україні, який був затверджений, становить 2818 гривень 68 копійок — для громадян, які застраховані.
  • Висока зарплата не стимулює працівників, - науковці Висока зарплата не стимулює працівників, - науковці Бонуси і премії, на яких тримається увесь сучасний менеджмент, насправді не мотивують працівників. Це доводять експерименти, проведені науковцями в різних країнах і за різних обставин.
  • Декларацію про доходи можна подавати в електронному вигляді Декларацію про доходи можна подавати в електронному вигляді Про особливості цьогорічної та підсумки минулорічної кампанії декларування доходів громадян на Львівщині йшлося на прес-конференції заступника голови ДПС у Львівській області Олексія Сторчила, яка відбулась 23 січня. Проце інформує прес-служба ДПС у Львівській області.
  • СЕС перевірятиме підприємства рідше, але грунтовніше СЕС перевірятиме підприємства рідше, але грунтовніше Починаючи з 2013 року, бізнесменів зі сфер громадського харчування та реалізації продуктів працівники санепідемстанції перевірятимуть раз на 5 років. Про це сьогодні під час прес-конференції розповів начальник головного управління Держсанепідслужби у Львівській області Роман Павлів.
  • Львівські супермаркети пропонують перенести за межі міста Львівські супермаркети пропонують перенести за межі міста Супермаркети в Україні можуть забрати з міст. У Партії регіонів запропонували їх розібрати, а нові дозволити зводити лише за межами населених пунктів. Згідно з даними, в містах мають залишитися лише продовольчі магазини площею до 300 кв м.
  • Wizzair планує здійснювати рейси по напрямкам Аеросвіту Wizzair планує здійснювати рейси по напрямкам Аеросвіту Бюджетна авіакомпанія Wizz Air подала заявки на рейси 18 напрямків, виконання яких припинила компанія "Аеросвіт".
  • Українці продають вживані речі вартістю в мільйони Українці продають вживані речі вартістю в мільйони Б/у літак за $ 30 млн, старовинна скрипка за $ 1,2 млн. і ношена шуба за 100 тисяч гривень. Ці та багато інших недешевих вживаних речей можна знайти на українських інтернет-барахолках. Аналітики найбільшого в Україні порталу безкоштовних оголошень Slando склали підбірку найдорожчих вживаних товарів, що зараз продаються на сайті.
  • У "Приватбанку" просять не спричиняти паніку  У "Приватбанку" просять не спричиняти паніку Керівництво «Приватбанку» вважає безпідставною інформацію про масове зняття клієнтами коштів з рахунків.
  • Google пропонує замінити паролі електронними ключами  Google пропонує замінити паролі електронними ключами Група дослідників з Google опублікувала роботу, що пропонує рішення назрілої проблеми з ненадійністю паролів. Необхідність запам'ятовувати безліч паролів становить проблему для користувачів. Паролі можна підібрати, "підслухати" при наборі на клавіатурі або навіть викрасти прямо з веб-сервісу, тому серйозний захист від проникнення сторонніх вже не може бути засновано на одних паролях.
  • Львів лідирує на ринку нерухомості  Львів лідирує на ринку нерухомості На січень 2013 року найнижчі ціни на житло в Україні у Кіровограді, Івано-Франківську та Сумах. Так, однокімнатну квартиру в Сумах можна купити в середньому за $ 24,2 тис. Натомість, найдорожчими квартири виявилися у Києві, Одесі та Львові.
  • В Україні планують зменшити кількість реклами на ТБ В Україні планують зменшити кількість реклами на ТБ Парламентський комітет з питань свободи слова та інформації розробляє поправки до закону "Про рекламу".
  • Львівський готель увійшов у Топ-10 українських готелів  Львівський готель увійшов у Топ-10 українських готелів Всесвітньо відомий американський сайт для туристів "TripAdvisor" вперше оприлюднив одразу два рейтинги найкращих готелів України -- ТОП-20 та ТОП-10. До першого увійшли три львівські готелі: "Рейкарц Медіваль", "Леополіс" та "Дністер Прем'єр Готель".
  • В Україні касові апарати під В Україні касові апарати під'єднають до Інтернету До 1 липня цього року кожен касовий апарат в Україні повинен бути під’єднаний до мережі Інтернет і передавати у фіскальні органи інформацію про розрахунки в електронному вигляді.
  • В Україні диференційовано плату в Пенсійний при купівлі авто В Україні диференційовано плату в Пенсійний при купівлі авто Кабінет Міністрів України встановив збір на державне пенсійне страхування при купівлі-продажу авто залежно від його вартості. Про це йдеться в постанові Кабміну, прийнятій вчора.
  • Apple випустить дешевий iPhone? Apple випустить дешевий iPhone? Компанія Apple тестує відразу два нових прототипи смартфона iPhone - виробництво попередніх партій принаймні одного з них почнеться навесні, а продажі - вже влітку поточного року, повідомляє сайт Apple Insider з посиланням на дані керуючого директора аналітичної компанії Jefferies & Company Пітера Місека.
  • ПриватБанк скасував комісію при знятті готівки з "чужих" банкоматів ПриватБанк скасував комісію при знятті готівки з "чужих" банкоматів ПриватБанк запровадив нульову комісію за зняття готівкових коштів в банкоматах будь-якого іншого українського банку для держателів зарплатних, пенсійних і соціальних карток, повідомили в прес-службі установи.
  • На Львівщині зростає кількість безробітних На Львівщині зростає кількість безробітних Кількість безробітних, що претендують на одне робоче місце, в Україні у грудні становила у середньому 11 осіб (108 осіб на 10 робочих місць), що на 4 особи більше, ніж у листопаді.
  • Facebook запускає соціальний пошук Facebook запускає соціальний пошук Керівництво соціальної мережі Facebook ввечері 15 січня представило пошук за користувацькими даними, які завантажені в мережу. Це так званий Graph Search, який відрізняється від веб-пошуку тим, що видає не лінки на потрібний контент, а сам цей контент, не індексує веб, а шукає тільки за даними, що знаходяться в мережі.
  • Українців запрошують до наповнення туристичного путівника Wikivoyage Українців запрошують до наповнення туристичного путівника Wikivoyage Фонд Вікімедіа запускає Wikivoyage – безкоштовний інтерактивний туристичний путівник по всьому світу, який може редагувати кожен користувач інтернету.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!