Новини
  • Курс долара у 2013 році підніметься до 8,70 грн Курс долара у 2013 році підніметься до 8,70 грн Курс гривні щодо долара у 2013 році знизиться до 8,70 грн./$ із 8,00 грн./$ в 2012 році, прогнозує Світовий банк. Про це повідомляється в аналітичному огляді банку про глобальні економічні перспективи, інформує Дело.
  • Оприлюднено список страхових компаній, яким анулювали ліцензії Оприлюднено список страхових компаній, яким анулювали ліцензії 25 грудня 2012 р Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг (Нацкомфінуслуг), прийняла рішення про анулювання всіх ліцензій на ведення страхової діяльності 24-м страховим компаніям. Компанії-порушники будуть виключені з Державного реєстру фінансових установ, а їх свідоцтва про реєстрацію фінустанови — анульовані.
  • Вже сім львівських трамваїв має Wi-Fi Вже сім львівських трамваїв має Wi-Fi За інформацією ЛКП «Львівелектротранс», пасажири львівських трамваїв мають безкоштовний доступ до Інтернету, скористатись яким можна безпосередньо у салонах 7 трамваїв.
  • В Україні скасували податок від продажу авто В Україні скасували податок від продажу авто З 1 січня 2013 року набули чинності положення Податкового кодексу України про оподаткування доходів від продажу автомобілів, мотоциклів, мопедів.
  • "Укртелеком" змінює тарифи. Перелік "Укртелеком" змінює тарифи. Перелік "Укртелеком" з 21 січня 2013 змінює деякі тарифи на міжміський зв`язок і на дзвінки на мережу мобільного зв`язку. Про це повідомляє прес-служба "Укртелекому".
  • «АероСвіт» скасував авіарейс Львів - Київ «АероСвіт» скасував авіарейс Львів - Київ Авіарейси за маршрутом Львів - Київ скасувала компанія «АероСвіт». Повідомлення про це з'явилося на сторінці Міжнародного аеропорту «Львів» у соціальній мережі Facebook.
  • Квартири у Львові дорожчають Квартири у Львові дорожчають За даними консалтингової компанії SV Development, ціни на квартири у Львові за минулий рік зросли на 2,58% ($ 37) до $ 1 470 за кв.м.
  • У львівському аеропорту запровадили платну послугу для пасажирів У львівському аеропорту запровадили платну послугу для пасажирів Міжнародний аеропорт “Львів” запровадив платну послугу експрес–проходження аеропортових формальностей в супроводі фахівця аеропорту. Про це повідомила прес-служба аеропорту.
  • Вікіпедія запускає проект для мандрівників Вікіпедія запускає проект для мандрівників Некомерційна організація Wikimedia Foundation, яка заснувала Wikipedia, запускає онлайн-гід для мандрівників Wikivoyage. Офіційно сайт запрацює 15 січня. Інформацію на ньому зможе публікувати будь-хто охочий.
  • Споживачі платитимуть за інвестиції в тепломережі Споживачі платитимуть за інвестиції в тепломережі У тарифи, які споживачі будуть платити ліцензіатам, що надає послуги з доставки води і тепла, закладуть "інвестиційну складову".
  • Продукти на Львівщині подешевшали Продукти на Львівщині подешевшали У грудні 2012 року порівняно із листопадом ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Львівській області знизились на 0,4%.
  • У ТОП найстійкіших банків увійшов лише один український У ТОП найстійкіших банків увійшов лише один український Інвестгазета склала рейтинг тридцяти банків з 175, зареєстрованих в Україні, які найбільш стійкі до стресових ситуацій в економіці. У ТОП-5 найбільш стійких банків увійшли чотири іноземних і тільки один український.
  • Гривня продовжує падати на готівковому ринку Гривня продовжує падати на готівковому ринку Гривня продовжує втрачати свої позиції на українському валютному ринку.
  • Samsung випустить найпотужніший в світі смартфон Samsung випустить найпотужніший в світі смартфон У нових смартфонах Samsung може використати найпотужніший процесор на 8 ядер.
  • На міжбанку росте курс долара і євро На міжбанку росте курс долара і євро Станом на сьогодні, 10 січня, долар на міжбанківському валютному ринку України зростає – 8,1200-8,1500 грн./дол.
  • Lenovo створили планшетний комп Lenovo створили планшетний комп'ютер-стіл Компанія Lenovo створила планшетний комп'ютер завбільшки з журнальний столик. Як повідомляє The Mirror, діагональ його екрана дорівнює 8 комп'ютерів iPad.
  • Facebook позбавить юзерів "далеких друзів" Facebook позбавить юзерів "далеких друзів" Соціальна мережа Facebook почала виключати з френдстрічки повідомлення від друзів, з якими користувач не взаємодіє.
  • Apple розробить дешевий iPhone
Apple розробить дешевий iPhone Американська компанія Apple має намір випустити дешеву версію iPhone, за допомогою якої планує домогтися переваги в Китаї та інших країнах, чисельність населення яких швидко зростає.
  • У п У п'ятьох львівських трамваях з'явився WI-FI Безкоштовний WI-FI запрацював у п’яти львівських трамваях.
  • Apple випустить годинник з функцією телефону Apple випустить годинник з функцією телефону Годинник від Apple з функцією телефону може виявитися найгучнішою новинкою на ринку електронних пристроїв в 2013 році. Розрахована на «яблучних» фанатів.
  • Правоохоронці радять не брати кредити в сумнівних установах Правоохоронці радять не брати кредити в сумнівних установах Правоохоронці закликають громадян бути обережними при здійсненні фінансових операцій. Як повідомили УНІАН у прес-службі Департаменту Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС України, останнім часом широкого поширення набули контори, що готові в найкоротші терміни і при мінімумі документів надати будь-якому громадянину кредит.
  • Експорт необробленого золота i срібла стане в Україні забороненим Експорт необробленого золота i срібла стане в Україні забороненим Україна встановила на 2013 рiк нульовi забороннi мита на експорт золота i срiбла у необробленому або напiвобробленому виглядi або у виглядi порошку.
  • iPad 5 може з iPad 5 може з'явитись вже в травні Планшетний компьютер iPad 5 може з'явитися на прилавках вже в травні 2013 року.
  • У Facebook з У Facebook з'явилась можливість заздалегідь привітати друзів з Новим роком Соціальна мережа Facebook запропонувала користувачам заздалегідь написати друзям по соцмережі привітання, які будуть автоматично доставлені їм у новорічну ніч.
  • Українці частіше почали їздити на закупи до Польщі Українці частіше почали їздити на закупи до Польщі Українці у третьому кварталі цього року збільшили приватні покупки в Польщі, вони зросли на 8,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.
  • Автомобілі можуть обладнати радарами Автомобілі можуть обладнати радарами Європейські вчені створили мініатюрну радарну систему у формі квадрата. Довжина кожної сторони радара лише 1,5 см, а вартість - 1 євро. Мініатюрність і дешевизна пристрою дозволять встановлювати його як у автомобілі, так і в смартфони.
  • Курс долара впав нижче 8 гривень Курс долара впав нижче 8 гривень Курс долара США на міжбанківському валютном ринку впав нижче рівня 8 грн / дол - сьогодні він торгаується в діапазоні 7,9930-8,000 грн / дол.
  • У Facebook буде можливість за гроші писати стороннім людям У Facebook буде можливість за гроші писати стороннім людям Тепер користувачі зможуть надсилати повідомлення стороннім людям, а не тільки своїм віртуальним друзям. Щоправда, кожне таке послання обійдеться в один долар.
  • Долар в обмінниках подешевшав до 8 гривень
Долар в обмінниках подешевшав до 8 гривень У понеділок, 24 грудня, в обмінниках долар по відношенню до гривні подешевшав на 3 копійки на купівлі і на 2 на продажу.
  • Створено сонячні батарейки-"наклейки"
Створено сонячні батарейки-"наклейки" Американські фізики створили першу в світу сонячну батарею-"наклейку", її можна буде використовувати як портативне джерело живлення для мобільних телефонів, "розумного одягу" або для скафандрів космонавтів.
  • Вчені змусять ялинку світитись Вчені змусять ялинку світитись Одне новорічне деревце, котре світитиметься у темряві коштуватиме 320 доларів. Британські генетики придумали як за допомогою генної інженерії змусити ялинкові голки випромінювати власне світло.
  • Наступного року в Україні великих банків стане менше Наступного року в Україні великих банків стане менше Національний банк змінив критерій фінансового розподілу всіх банків країни за групами, відтак, з 2013 року до групи найбільших банків входитимуть ті фінустанови, активи яких перевищують 20 млрд. грн.
  • Facebook запустить нову програму для конфіденційності Facebook запустить нову програму для конфіденційності Найближчим часом соцмережа Facebook може запустити програму-аналог сервісу Snapchat, який забезпечує конфіденційність листування, а також фотографій і відеозаписів.
  • З’явилася нова версія Яндекс.Навігатора З’явилася нова версія Яндекс.Навігатора Сьогодні в App Store та Google Play з’явилася нова версія Навігатора. Тепер користувачі можуть заздалегідь зберегти карту міста у свій смартфон.
  • В Internet Explorer знайшли серйозну уразливість
В Internet Explorer знайшли серйозну уразливість Компанія Spider.io заявила про виявлення в браузері Internet Explorer серйозної уразливості, яка дозволяє відслідковувати рух курсору миші по екрану.
  • З З'явилась українська версія YouTube Корпорація Google, якій належить найпопулярніша в світі відеоплатформа YouTube, запустила в Україні локальну версію на домені youtube.ua.
  • Компанія Philips презентувала бюджетний телефон Компанія Philips презентувала бюджетний телефон Компанія Philips Xenium презентувала недорогу модель телефону X2300 з підтримкою трьох SIM-карт.
  • На Львівщині подорожчали овочі та фрукти
На Львівщині подорожчали овочі та фрукти Через різке погіршення погодних умов в західній частині України, зокрема на Львівщині, на цьому тижні зафіксовано підвищення цін на плодоовочеву продукцію в середньому на 15-20%
  • З наступного року українці не зможуть виконати жодної валютної операції без паспорта З наступного року українці не зможуть виконати жодної валютної операції без паспорта Із 1 січня 2013 року, відповідно до закону, паспорт необхідно буде пред'являти як під час купівлі, так і під час продажу валюти.
  • Створено лінзу-гарнітуру для читання sms з телефону
Створено лінзу-гарнітуру для читання sms з телефону Бельгійські вчені з Гентського Інституту створили гарнітуру для мобільного телефону у формі лінзи, яка приймає та проектує просто на оці sms, фото та відео-файли.
  • В Україні до Нового року подорожчають усі продукти В Україні до Нового року подорожчають усі продукти Перед новорічно-різдвяними святами більшість продуктів виростуть у ціні, тому фахівці рекомендують вже починати скуповуватись.
  • У Skype з У Skype з'явиться новий вид повідомлень Популярний інтернет-месенджер і сервіс IP-телефонії Skype має намір ввести опцію відеоповідомлень. Нова послуга буде схожа на MMS, тільки з відеозаписами, і буде орієнтована в основному на платних користувачів сервісу.
  • У Facebook голосують за скасування голосувань У Facebook голосують за скасування голосувань Соціальний гігант Facebook запустив голосування для користувачів щодо запропонованих раніше змін в правилах роботи сервісу, повідомляє соцмережа.
  • Apple відкрила український iTunes Store
Apple відкрила український iTunes Store Відкриття компанією Apple української версії онлайн-крамниці мультимедіа контенту iTunes Store став справжнім сюрпризом для користувачів в Україні. Раніше "яблучники" анонсували лише запуск російської версії.
  • В Україні можуть подорожчати нотаріальні послуги В Україні можуть подорожчати нотаріальні послуги Зміни до закону «Про нотаріат» можуть призвести до монополізації ринку страхування професійної відповідальності нотаріусів та подорожчання нотаріальних послуг для населення
  • З наступного року при зміні оператора буде можливість зберегти номер З наступного року при зміні оператора буде можливість зберегти номер У Міністерстві юстиції вчора повідомили про набуття чинності з 21 листопада наказу Держслужби спеціального зв'язку та захисту інформації, який дозволяє впровадити послугу перенесення мобільних номерів при зміні оператора – Mobile Number Portability (MNP).
  • Яндекс випустив українізовану версію Навігатора Яндекс випустив українізовану версію Навігатора Ця мобільна програма вміє підказувати дорогу українською мовою та розуміє голосові команди. Наприклад, достатньо натиснути на значок мікрофона та вимовити "На Лисенка!" — і програма побудує маршрут.
  • Новорічний стіл коштуватиме до 1000 гривень Новорічний стіл коштуватиме до 1000 гривень Щоб накрити новорічний стіл на двох, українцям із середнім рівнем достатку доведеться витратити від 750 до 1000 гривень.
  • Яндекс створив браузер спеціально для українців Яндекс створив браузер спеціально для українців 27 листопада 2012 року Яндекс запустив Браузер для України. Програма спілкується з користувачем українською мовою та використовує пошук і сервіси Яндекса, створені спеціально для українців.
  • На міжбанку зростає євро На міжбанку зростає євро Міжбанківський ринок відкрився незначним зростанням євро - до 10,5925-10,6060 грн/євро.
  • Середня зарплатня українця становить трохи більше 3 тис. гривень Середня зарплатня українця становить трохи більше 3 тис. гривень Середня заробітна плата в Україні в жовтні 2012 р. склала 3 тис. 110 грн. Про це повідомляє Державна служба статистики (Держстат).
  • Samsung випустить гнучкий смартфон Samsung випустить гнучкий смартфон Samsung збирається випустити на ринок гнучкий смартфон вже на початку 2013 року. Дисплеї таких телефонів будуть зроблені з пластику, а не зі скла.
  • З грудня львівська митниця введе нові картки обліку для осіб, які здійснюють операції з товарами З грудня львівська митниця введе нові картки обліку для осіб, які здійснюють операції з товарами Львівська митниця нагадує, що відповідно до наказу Міністерства фінансів України від 30.05.2012 № 634 «Про встановлення порядку обліку осіб, які здійснюють операції з товарами» облікові картки суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, оформлені до набрання ним чинності, будуть дійсними до 01 грудня 2012 року.
  • Податок з продажу валюти стягуватиметься лише з певної суми грошей Податок з продажу валюти стягуватиметься лише з певної суми грошей Якщо в Україні буде введено 15-відсотковий збір з продажу валюти, податкова міліція відстежуватиме тільки операції обсягом від 15 млн грн. Тобто контролю за обміном валюти абсолютною більшістю громадян не передбачається.
  • Українці поспішають продавати валюту Українці поспішають продавати валюту Обсяг здачі валюти населенням цього тижня збільшився на 50%, заявив голова комітету із запобігання проведенню недобросовісних валютних операцій Національного банку України Юрій Горшков.
  • В Україні збільшили акцизи на алкоголь В Україні збільшили акцизи на алкоголь Верховна Рада збільшила ставки акцизних зборів на алкогольні напої. Відповідне рішення підтримали 234 депутати при необхідних 226.
  • Покупцям на еко-ярмарку у Львові даруватимуть сумки Покупцям на еко-ярмарку у Львові даруватимуть сумки 24 листопада у Львові пройде ярмарок органічної продукції. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • З Нового року знову подорожчають цигарки З Нового року знову подорожчають цигарки Верховна Рада прийняла у другому читанні проект змін до Податкового кодексу, що передбачає збільшення з 1 січня 2013 року ставок акцизу на цигарки.
  • Мораторій на продаж землі продовжили до 2016 року Мораторій на продаж землі продовжили до 2016 року Верховна Рада прийняла законопроект про продовження мораторію на продаж земель сільгосппризначення до 1 січня 2016 року. "За" даний законопроект проголосували 269 депутатів.
  • Бонусні картки компаній можуть витіснити картки знижок Бонусні картки компаній можуть витіснити картки знижок Три чверті споживачів у світі володіють карткою хоча б однієї програми лояльності, а у третини споживчого співтовариства карток дві або більше. Однак після бурхливого розвитку в на початку 2000-х, маркетинг лояльності вступив у період спаду. Все тому що відбулася інфляція самого поняття «знижка», а в основі більшості бонусних програм лежать незрозумілі принципи і нецікаві споживачам винагороди, пояснюють експерти.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!