7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2129 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 4-10 травня.
фото: www.day.kiev.ua, life.pravda.com.ua , live.ck.ua; korupciya.com  

фото: www.day.kiev.ua, life.pravda.com.ua , live.ck.ua; korupciya.com  

Дні пам’яті та примирення

Цього тижня вся Україна єдналася у скорботі під час Днів пам’яті та примирення 8-9 травня. Громада міста Львова також вшановувала загиблих героїв, чий вклад у боротьбу із найжахливішими тоталітарними режимами ХХ століття став безцінним. Аби уникнути провокацій, міська рада намагалася заборонити акції до Дня Перемоги, а львів’ян закликали брати активну участь у патрулювання міста 9 травня. У суботу Львівський окружний адміністративний суд ухвалив рішення, яким дозволив проведення у місті масових заходів партіям, громадським організаціям та окремим громадянам. Попри побоювання, 9 травня минуло у Львові спокійно.

CityLife

Цього тижня львів’яни зустрічали студента Юрія Яценка, який понад рік перебував у російському СІЗО. Також мешканці міста прибирали Скнилівський парк у рамках «Дня перемоги над сміттям», ходили на гостину до «львівського лицаря», який за рік зібрав для українського війська понад півтора мільйона гривень. У Львові розпочалися всеукраїнські змагання з дуатлону, також у місті триває благодійний аукціон-виставка У Митрополичих садах пройшов культурно-мистецький захід «Стежками митрополита Андрея Шептицького», також відбувся фестиваль садівництва «Floria Фест». Окрім того, у Львові призупинили будівництво десятиповерхівки на вулиці Богдана Хмельницького, 284 а. Львів’ян спіткала й сумна звістка: на 41-му році життя передчасно помер головний редактор «Вголосу» Віктор Павлик.

Транспорт

Цього тижня львів’яни дізналися, що проїзд у міських маршрутках таки подорожчає й з 15 травня вартуватиме 4 гривні. Більшість львів’ян кажуть, що були готові до підвищення тарифу і ладні платити більше за проїзд, якщо перевізники покращать умови перевезень у громадському транспорті. Натомість водії зауважують, що змін у сервісі найближчим часом не передбачається. Окрім того, до кінця червня у Львові обіцяють відремонтувати вулицю Сокільницьку, тим часом вулицю Курбаса відкриють у 20-х числах травня. У нашому місті з’являться два нові автобусні маршрути, Укрзалізниця збільшила кількість вагонів у потягах зі Львова, електричка «Львів-Ужгород» зупинятиметься в Чопі. На вихідних наше місто приймає Чемпіонат України з дуатлону, тож водіїв просять ознайомитися зі схемами перекриття руху.

Комуналка

Цього тижня у Львові було тимчасово призупинено подачу гарячої води у Сихівський житловий масив, через порив на магістральній тепловій мережі на вулиці Драгана. Також після гідравлічних випробувань подачу гарячої води відновили до Галицького, Личаківського, Шевченківського районів та Сихова. Без гарячої води залишилися Франківський район, мікрорайон Новий Львів та будинки в кінці вул. Стрийської, яким пообіцяли подати гарячу воду 8 травня.

Реформи

Вiдтепер на дорогах областi особливо пильно стежать за автiвками, у яких замiсть номерного знака – «ПТН-ПНХ». Такою була вказiвква мiнiстра внутрiшнiх справ. Порушникам доведеться платити штраф. У Львові триває набір у «Мою нову поліцію»: близько 6 тисяч львів’ян хочуть служити у новій поліції. Національне антикорупційне бюро оголошує конкурс на посади детективів та керівників підрозділу, пенсійна реформа дозволить успадковувати пенсії, форма української армії може змінити зовнішній вигляд, а пластикові дипломи випускникам вишів більше не видаватимуть.

Корисності

Протягом тижня ми радили вам, як добре виспатися після виснажливого робочого дня. Також пропонували перелік закордонних програм, на які варто податися, а ще пропонували переглянути відеоролики, де лідери думок України, Польщі та Росії розповідають про уроки війни. Найближчим часом львів’янам пропонують відвідати святе джерело, запрошують на прощу до Унева, а також закликають купувати футболки із зображенням та цитатою Шептицького. Для наймолодших львів’ян та їх батьків буде цікавою серія україномовних мультфільмів про улюбленця малюків – Котигорошка.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня героєм рубрики «то є Львів!» став усміхнений вуличний художник Максим, героєм рубрики «Львів’яни та їх транспорт» став справжній галицький байкер, а героїнею рубрики «(Не)пересічні львів’яни» талановита художниця Галина Дудар. Український політик та громадський діяч Олег Рибачук під час бізнес-сніданку, який транслювало >;Tvoemisto.tv онлайн, розповів про те, куди рухається Україна. Також ми з’ясовували скількох тополь, ялин та чагарників вартувала поява у Львові двох пам’ятників і одного музею. А ще присвятили кілька публікацій ІТ-сфері у Львові та дізналися, чому наше місто заслуговує називатися ІТ-столицею країни та як львівським «айтішникам» придбати квартиру в будинку, який будується для працівників ІТ.

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!