7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

5061 0
Тиждень, що минув, був багатим на події та новини. Пропонуємо пригадати, чим запам’ятався львів’янам період з 6 по 12 серпня.
фото: plus.google.com

фото: plus.google.com

CityLife

Львівські поліцейські тестують унікальну камеру, яка розпізнає обличчя з 400 метрів. У Львові з’явилася монастирська кав’ярня, яка є спільним проектом УГКЦ та РКЦ. Власника вілли Бачевських оштрафували на 17 тисяч гривень. Старшину, який побив солдата на Яворівському полігоні, звільнили з лав ЗСУ. У Львові нагородили власників найгарніших двориків міста. Суд закрив справу щодо отруєння у ресторані «Панська чарка».

Жінку не взяли на війському службу до Академії сухопутних військ через її стать. На проспекті Свободи частково зріжуть дереваВипускників львівських шкіл, які цьогоріч за результатами ЗНО набрали 200 балів з одного предмета або 400 – з двох, відзначать грошовими преміями.

Прокуратура відкрила кримінальну справу щодо закупівлі для Львова вживаних трамваїв із Берліна. Вулицю Просвіти замощуватимуть бруківкою з різних районів Львова. Сміттєзвалище біля аеропорту повинні прибрати до кінця серпня. Цього тижня на вихідних львів’яни могли спостерігати зорепад ПерсеїдиУ неділю мешканці Львова зібралися на спільний сніданок довіри на вулиці Вірменській.

Ремонти та реставрації, будівництво

На Леванцівці відремонтують дитячий садок, який довгий час не працював. Замість аварійного Монументу Слави у Львові збудують пам’ятник українським героям. У Львові скасували тендер на реконструкцію площі Двірцевої, а новий пообіцяли оголосити за тиждень.

Із Сихова до центру Львова пропонують прокласти зелений маршрут. Відділення львівської обласної лікарні відремонтують за кошти спонсора. У Личаківському районі півроку ремонтуватимуть вулицю Піскову. На місці військомату на Личаківській збудують багатоповерхівку.

Поблизу проспекту Чорновола побудують офіс-центр зі скляним фасадом, а поряд із Шевченківським Гаєм хочуть побудувати багатоповерхівку. Вулиці Пластову та Творчу з’єднають новою дорогою. На Львівщині побудують квартал для переселенців. Мешканці вулиці Личаківської та чиновники спільно оглянули недоліки ремонту. На вулиці Перфецького пропонують збудувати два житлові квартали

Транспорт

Авіаперевізник Wizz Air відкриває зі Львова рейси до Братислави та Вільнюса. В Україні пропонують будувати автоматизовані паркінги, а також перехоплювальні автостоянки при в’їзді у місто, аби розвантажити центр. На тролейбусному маршруті №12 збільшили кількість транспорту.

Укрзалізниця протестувала швидкісний потяг Львів-Ужгород. Українські потяги планують поділити на класи.

Освіта, здоров’я та бізнес

Міська рада попередила про місця, де можна безпечно купатися в озері. В Україні тимчасово заборонили знеболювальний засіб. Цього тижня також оновили список ліків за програмою «Доступні ліки».

Точка зору: колонки

Ігор Лильо: Туристи замінили у львів’ян на площі Ринок. Тепер треба замінити туристів.

Оксана Медвідь: Як підготувати дитину до школи: про першачків, учнів старших класів та вміння вчитися.

Леся Мельник: Виліт затримується. 5 основних правил для пасажира, рейс якого відклали або скасували.

Юрій Тер-Арутюнян: Що не так із гарячою лінією Львова.

Спецпроекти та спецтеми «Твого міста»

Що має побачити кожен львів’янин. Палац Семенськи-Левицьких.

Як безпечно відвідати салон краси. поради від фахівців.

Тут ростуть гранати й кава. Як у центрі Львова працює таємний ботсад.

Над чим працюють львівські науковці та хто за це платить.

Перший раз у нову школу: за що платитимуть батьки першокласників.

Хто такий Яцек Куронь, на честь якого Львів назвав площу.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!