Новини
  • У Львові машина провалилася під землю. Фотофакт
  • 4 вулиці Львова – тимчасово без води: деталі, перелік 4 вулиці Львова – тимчасово без води: деталі, перелік На вулиці Венеціанова, що в Галицькому районі Львова, стався витік води. Через ремонтні роботи водопостачання припинено і до прилеглих вулиць, – інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • На Львівщині створили дрон-карту зон екологічного лиха. Відео На Львівщині створили дрон-карту зон екологічного лиха. Відео На карті можна побачити, де масово вирубують ліси, куди скидають неочищені води ЖКГ, а також побачити, де працюють «гравійні браконьєри». Про це інформує прес-служба Львівської ОДА.
  • На Львівщині від отруєння грибами померла однорічна дитина. Як уберегтися? На Львівщині від отруєння грибами померла однорічна дитина. Як уберегтися? Дідусь та його онук отруїлися грибами, які чоловік сам зібрав у лісі. За попередніми даними, причиною смерті обох стала бліда поганка. Про це повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції у Львівській області.
  • Київ не прийматиме сміття зі Львова: куди вивозитимуть відходи Київ не прийматиме сміття зі Львова: куди вивозитимуть відходи Сьогодні, 2 серпня, мер Львова Андрій Садовий повідомив про призупинення співпраці Львова та Києва. За його словами, побутові відходи більше не вивозитимуть до столиці.
  • Львів’ян запрошують на три унікальні прогулянки містом: опис екскурсій Львів’ян запрошують на три унікальні прогулянки містом: опис екскурсій Цього тижня у Львові завершується просвітницький проект «Єврейські дні у Ратуші». У рамках заходу 5 серпня відбудуться три міські прогулянки, влаштовані учасниками й учасницями Літньої школи з єврейської історії та мультикультурної спадщини. Під час мандрівок усіх охочих знайомитимуть з «прихованим», маловідомим і неочікуваним Львовом.
  • Абітурієнти, чиї батьки загинули в АТО, гарантовано отримають бюджетні місця Абітурієнти, чиї батьки загинули в АТО, гарантовано отримають бюджетні місця МОН спростило механізм для вступу абітурієнтів, у яких батьки чи один з батьків загинули під час участі в АТО. Аби отримати бюджетне місце, необхідно надати відповідні документи Міністерству. Про це йдеться на сайті МОН.
  • Гросмейстер зі Львова – серед 30 найкращих шахістів світу Гросмейстер зі Львова – серед 30 найкращих шахістів світу Міжнародна федерація шахів (ФІДЕ) оприлюднила оновлений рейтинг-лист найсильніших шахістів світу. Львівський гросмейстер Василь Іванчук потрапив у ТОП-30 світового рейтингу шахістів.
  • Що має побачити кожен львів’янин: будинок з італійським двориком Що має побачити кожен львів’янин: будинок з італійським двориком Портал Tvoemisto.tv продовжує знайомити львів'ян із визначними місцями нашого міста. Цього разу ми вирішили розповісти вам 7 фактів про частинку Італії у Львові – дворик у Палаці Корнякта.
  •  У Львові реконструюють стадіон «Юність». Візуалізація У Львові реконструюють стадіон «Юність». Візуалізація Реконструкцію стадіону «Юність» у Парку культури і відпочинку ім. Богдана Хмельницького влада планує розпочати у вересні. На стадіоні відновлять трибуни, роздягальні, а також зроблять накриття від дощу. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.
  • Водії фур продовжують їздити в спеку: скількох оштрафували Водії фур продовжують їздити в спеку: скількох оштрафували За минулий тиждень 27 вантажівок порушили дозволений ваговий параметр, що діє у спекотний період. За це перевізників оштрафували на загальну суму у 1846 євро. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
  • Низка поїздів через Львів змінюють графік руху. Частина не курсуватиме Низка поїздів через Львів змінюють графік руху. Частина не курсуватиме У зв’язку із проведенням ремонтних робіт на ділянці Львів-Ходорів, відбудуться зміни у розкладі руху пасажирських потягів на території Львівській магістралі. Про це інформує прес-служба «Львівської залізниці».
  • Львів Львів'янин встановить світовий рекорд Гіннеса задля допомоги онкохворим дітям Львів’янин Олег Скавиш - багаторазовий рекордсмен України, який вже двічі замахнувся на світові рекорди. А в суботу спробує побити і третій. Захід буде не тільки спортивним, а й благодійним, тож доєднатися запрошують усіх небайдужих містян.
  • Інформація про замінування Господарського суду не підтвердилася Інформація про замінування Господарського суду не підтвердилася Експертна група не виявила вибухівки у будівлі Господарського суду у Львові. Про це Tvoemisto.tv повідомили у прес-службі ГУ Національної Поліції у Львівській області.
  • На трасі Київ-Чоп завершили ремонт. Рух транспорту відновлено На трасі Київ-Чоп завершили ремонт. Рух транспорту відновлено Як інформують у службі автомобільних доріг у Львівській області, в понеділок, 1 серпня, о другій половині дня на автомобільній дорозі М-06 Київ – Чоп ділянка км 586+992 (міст через р. Дністер) біля с. Розвадів, у зв’язку з завершенням ремонтних робіт, організацію дорожнього руху для автомобільного транспорту відновлено.
  • Як зміниться вул. Богданівська у Львові: чотири нововведення Як зміниться вул. Богданівська у Львові: чотири нововведення У Львові ремонтують вул.Богданівську на ділянці від вул. Золочівської до вул. Пластової. Роботи були розпочаті у липні, а закінчити їх планують у листопаді цього року. Реконструкція вулиці передбачає заміну інженерних мереж, розширення проїзної частини до 3-х смуг, облаштування велосипедних доріжок, ремонт зовнішнього освітлення тощо. А на перетині з вул.Пластвою облаштують кільцевий рух.
  • У Львові повідомили про замінування Господарського суду У Львові повідомили про замінування Господарського суду Як повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення ЛМР, сьогодні, о 09:22 год. від аноніма з мобільного телефону на телефон оператора служби «102» надійшло повідомлення про замінування будівлі Господарського суду Львівської області (вул. Личаківська, 128). Вимог, виконання яких могло б відвернути вибух, не висували.
  • Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій До кінця літа залишилось менше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 2 серпня.
  • Ще плюс 500: Львівський виш очолив рейтинг  ВНЗ, яким збільшили держзамовлення Ще плюс 500: Львівський виш очолив рейтинг ВНЗ, яким збільшили держзамовлення За попередніми даними визначено ТОП-20 вишів, що отримали найбільшу кількість додаткових місць держзамовлення завдяки цьогорічному нововведенню «місце йде за абітурієнтом». У рейтинг потрапили і два львівські виші. Про це інформує Урядовий портал.
  • Львів Львів'ян просять допомогти у пошуку зниклої дівчини Львів’ян просять допомогти у пошуку Наталії Солган, яка зникла 10 липня 2016 року. Сама дівчина проживає у Львові.
  • Львівська митниця запровадила нові інформаційні сервіси для підприємців Львівська митниця запровадила нові інформаційні сервіси для підприємців Львівська митниця ДФС запровадила додаткові інформаційні сервіси для суб’єктів підприємницької діяльності.
  • Через Львів планують запустити поїзд із вагонами-трансформерами Через Львів планують запустити поїзд із вагонами-трансформерами У 2016 році Укрзалізниця окрім звичайних купейних вагонів, вперше оновить свій парк вагонами-трансформерами. Скористатись новими вагонами можна буде вже восени. Про це інформує прес-служба Львівської залізниці.
  • У Львові тролейбус №25 курсує зі змінами У Львові тролейбус №25 курсує зі змінами Сьогодні, 2 серпня, у Львові, у зв’язку з ремон том вул. Зеленої, тролейбуси №25 курсуватимуть зі змінами. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Фото дня: до Львова завітали мандрівники, які босоніж ідуть до Харкова Фото дня: до Львова завітали мандрівники, які босоніж ідуть до Харкова Відомі українські мандрівники Іван Онисько та Юрій Регліс розпочали свою пішу подорож з Ужгорода до Харкова. Відвідавши Львів, хлопці помандрували до іншого запланованого міста.
  • Карта непроїзних доріг Львова. Повний перелік Карта непроїзних доріг Львова. Повний перелік Ремонтні роботи зараз тривають одразу на кількох вулицях міста. Через це для руху транспорту закритий ряд доріг. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Унікальні гості та проекти 23 Форуму видавців у Львові. Перелік Унікальні гості та проекти 23 Форуму видавців у Львові. Перелік На 23 Форумі видавців львів’яни та гості міста зможуть зустрітися з професором Гарвардського університету, учасниками Нью-Йоркської Групи поетів, а також стати частиною проекту «Література проти агресії».
  • Блаженніший Святослав: Ми часто маємо спокусу опустити руки Блаженніший Святослав: Ми часто маємо спокусу опустити руки У Кракові завершився Світовий день молоді. Два мільйони молодих людей із понад 180-ти країн світу завітали до Польщі на зустріч із Папою Римським Франциском. Вперше цього року українська мова була офіційною, а делегація українських паломників від УГКЦ налічувала понад 5 тисяч осіб, 20 єпископів. Глава Української греко-католицької церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) розповів, чому українцям так важливо зараз бути у Польщі, як це вплине на польсько-українські взаємини після резолюції про «геноцид», чому українцям за кордоном важливо інтегруватися, але не асимілюватися, а також як стати успішною людиною та чому молодь повинна бути рушієм локальних і глобальних змін.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 2 серпня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Врятуй_Максима: МОЗ надало кошти на операцію хлопця, донора ще шукають Врятуй_Максима: МОЗ надало кошти на операцію хлопця, донора ще шукають Міністерство охорони здоров’я України перерахувало індійській клініці всю суму, необхідну на трансплантацію кишківника підлітку із Львівщини Максиму Стасіву.
  • У Львові для ветеранів АТО та дітей відкрили тренажерний зал У Львові для ветеранів АТО та дітей відкрили тренажерний зал Перший соціальний тренажерний зал для бійців АТО та дітей у Львові відкрили 31 липня силами ГО «Союз Ветеранів Десанту». Про це повідомили у прес-службі громадської організації.
  • На вулиці Зеленій у Львові на кілька днів обмежили рух. Схема На вулиці Зеленій у Львові на кілька днів обмежили рух. Схема За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, на вул. Зеленій, 40-42 ремонтують каналізаційний випуск. Рух транспорту на цій ділянці вулиці тимчасово обмежений.
  • Від сьогодні в Україні подешевшають вживані авто: детальні розрахунки Від сьогодні в Україні подешевшають вживані авто: детальні розрахунки Сьогодні, 1 серпня, в Україні набув чинності закон, завдяки якому на вживані автомобілі значно знизяться акцизи. Зокрема, акциз на машини з об'ємом бензинового двигуна до 1 л тепер становитиме 0,102 євро за 1 куб. см, що майже в 11 разів менше за чинну ставку в 1,094 євро.
  • Львів’ян просять здати кров для хворого лейкемією юнака Львів’ян просять здати кров для хворого лейкемією юнака Дмитру Вавринюку, який вже тривалий період бореться з лейкемією, необхідна донорська кров. Львів’ян просять не залишатися байдужими до чужої біди та відгукнутися.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Городоцькій. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Городоцькій. Фото Сьогодні, 1 серпня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Городоцькій.
  • ТОП-10 пропозицій серпня: гранти, стажування, подорожі ТОП-10 пропозицій серпня: гранти, стажування, подорожі Двотижнева поїздка на Балкани за найкращий тревел-блог, гранти на дослідження у Німеччині, стипендія у Пекінському університеті та багато інших не менш цікавих пропозицій серпня. Пропонуємо добірку грантів останнього місяця літа.
  • Не в Мілан, а до Львова на шопінг. Відео Не в Мілан, а до Львова на шопінг. Відео Вкотре однією із найбільш обговорюваних та резонансних тем стає сезон знижок та спеціальних пропозицій від модних бутіків. Затяті модниці та модники Львівщини та інших регіонів поспішають до численних магазинів та торгових центрів, аби поновити свої гардероби за невеликих витрат. З метою придбати кілька модних речей та особисто переконатися у правдивості твердження, що у сезон розпродажу можна якісно та недорого поповнити вміст своєї шафи, журналістка Tvoemisto.tv Ірина вирушила у King Cross Leopolis.
  • У Чорнобилі планують побудувати найбільшу в світі сонячну електростанцію У Чорнобилі планують побудувати найбільшу в світі сонячну електростанцію В Чорнобильській зоні планується будівництво найбільшої в світі електростанції, що працюватиме на сонячних панелях. Орієнтовна потужність електростанції становитиме близько 1ГВт, ще 400 МВт планують добувати з інших відновлювальних джерел на території зони відчудження – повідомив міністр екології України Остап Семерак.
  • У Львові стартує конкурс «Школа змін»: як податися? У Львові стартує конкурс «Школа змін»: як податися? Інноваційний проект «Школа Змін», що реалізовується Інститутом Суспільних Ініціатив, оголошує конкурс серед шкіл Львова та прилеглих міст/сіл на впровадження програми, метою якої є поширення інформації про громадянське суспільство, цілі сталого розвитку та розвиток особистих компетенцій школярів 8-10 класів.
  • Львівські десантники візьмуть участь в тактичних навчаннях у Литві Львівські десантники візьмуть участь в тактичних навчаннях у Литві Упродовж 1-12 серпня у Литві триватимуть тактичні навчання "Флеймінг Тандер-2016". Збройні сили України представлятимуть 37 військовослужбовців ВДВ зі Львова.
  • Розмовна англійська та олівець замість ручки. Які зміни чекають на школярів? Розмовна англійська та олівець замість ручки. Які зміни чекають на школярів? Початкова школа в Україні може почати працювати за новою програмою вже з 1 вересня. Якщо зміни запровадять, вчителі будуть більш вільні у регламентуванні часу для викладання тем, а школярі – більше гратимуться і займатимуться творчою діяльністю. За словами міністра освіти України, сьогодні діти вже у третьому класі втрачають інтерес до навчання. Саме тому потреба у реформуванні початкової школи стоїть дуже гостро. Tvoemisto.tv з’ясувало, які головні зміни очікують на молодші класи та чи готові львівські школи до таких нововведень.
  • ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні ProZorro стала обов’язковою до використання по всій Україні Від сьогодні, з 1 серпня, всі державні тендери в Україні будуть проводитися виключно в електронній системі ProZorro. Про це повідомляє Міністерство економічного розвитку і торгівлі України.
  • У Львові на хабарі затримали хірурга Василя Савчина. Реакція містян. Оновлено У Львові на хабарі затримали хірурга Василя Савчина. Реакція містян. Оновлено Правоохоронці затримали на хабарі завідувача хірургічного відділення 8-ї клінічної лікарні Львова, депутата Львівської облради від «Самопомочі» Василя Савчина
  • Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій До кінця літа залишився місяць. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 1 серпня.
  • На Львівщині пройшли змагання з аквабайку. 10 атмосферних фото На Львівщині пройшли змагання з аквабайку. 10 атмосферних фото У Львівській області відбулися змагання на водних мотоциклах. Пропонуємо переглянути 10 фотографій з місця подій і відчути усю атмосферу екстремального спорту.
  • У світ вийшла нова книга про Гаррі Поттера: коли стане доступною українському читачеві У світ вийшла нова книга про Гаррі Поттера: коли стане доступною українському читачеві Учора стартували продажі нової книги про Гаррі Поттера від британки Джоан Роулінг. Восьма частина під назвою Гаррі Поттер і Прокляте дитя вийшла у формі п’єси.
  • Сьогодні на Погулянці замінять аварійний водопровід Сьогодні на Погулянці замінять аварійний водопровід За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», від сьогодні на вул. Погулянка розпочнуть роботи з заміни частини аварійного водопроводу.
  • Перший урок у школах Львова планують присвятити річниці незалежності України Перший урок у школах Львова планують присвятити річниці незалежності України Перший урок у новому навчальному році Міністерство освіти і науки України пропонує освітянам присвятити відзначенню 25-ї річниці незалежності України. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Львівської облдержадміністрації.
  • Відео NASA про космос вперше озвучили українською. 2 ролики Відео NASA про космос вперше озвучили українською. 2 ролики Команда волонтерів Alpha Centauri, серед яких білорус, двоє росіян і четверо українців, перекладає і озвучує українською мовою відеоролики провідних світових космічних агентств NASA, ESA, JAXA. Проект повністю волонтерський, хоча його творці планують знайти спонсорів і створити справжню студію. 90% контенту – переклади з англійської.
  • Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес Де у Львові завтра не буде світла. Перелік адрес ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож завтра, 1 серпня, частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 25 – 31 липня.
  • Від завтра у Львові зміниться порядок в Від завтра у Львові зміниться порядок в'їзду до центру міста: деталі З 1 серпня змінюється порядок регламентованого в’їзду в пішохідну зону центральної частини міста. З понеділка старі перепустки синього кольору втратять чинність, натомість діятимуть нові – червоного, жовтого та зеленого кольорів, залежно від категорії транспорту. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів Львів'янка взяла участь в обіді Папи Франциска з молоддю Українка Уляна Журавчак, яка родом зі Львівщини, стала однією з тринадцятьох людей, які у рамках Світового дня молоді розділили обідню трапезу з Папою Франциском у Кракові. Дівчина передала вітання Папі від українців, а також попросила благословити ікону Пресвятої Богородиці «Двері Милосердя», яку мала з собою. Уляна Журавчак розповіла Tvoemisto.tv про свої враження від зустрічі.
  • На пл. Ринок у Львові стартувала виставка про проблему торгівлі людьми. 5 фото На пл. Ринок у Львові стартувала виставка про проблему торгівлі людьми. 5 фото З нагоди відзначення Всесвітнього дня боротьби з торгівлею людьми, Кампанія А21 за сприяння Міністерства соціальної політики України проводить інформаційну акцію «Живи вільно». Учора, 30 липня, у Львові на площі Ринок відбулось відкриття фотовиставки за участю відомих зірок – Брії Блессінг та Сніжани Єгорової. Згодом проект помандрує іншими великими містами України, – інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій До кінця літа залишилось тільки трохи більше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 31 липня.
  • 4 поради, як правильно сортувати сміття. Інфографіка 4 поради, як правильно сортувати сміття. Інфографіка Ми щосекунди засмічуємо нашу планету різними відходами, які мають різний термін розкладу. Наприклад, кинутий недопалок проплаває у морі від 1 до 5 років, а пакет з поліетилену – від 10 до 20 років. Вироби з нейлону розкладуться через 30–40 років, консервна бляшанка – через 500, а стандартна скляна пляшка розкладеться лише через тисячу років. Щоб якось припинити процес накопичення відходів та засмічення нашої планети, необхідно навчитись правильно сортувати сміття. Пропонуємо корисні поради та інфографіку.
  • УКУ шукає директора для Центру Митрополита Шептицького: перелік вимог УКУ шукає директора для Центру Митрополита Шептицького: перелік вимог У вересні 2017 року УКУ відкриє новий Центр Митрополита Андрея Шептицького, який повинен стати своєрідною родзинкою нового університетського містечка УКУ біля Стрийського парку. Університет оголошує конкурс на посаду директора Центру. Про це повідомив перший проректор УКУ Тарас Добко.
  • Президент України обрав «Книги року». Хто переміг? Президент України обрав «Книги року». Хто переміг? Президент України Петро Порошенко підписав Указ «Про присудження щорічної премії Президента України «Українська книжка року», яким відзначив авторів, видавництва та видавничі організації за значний внесок у популяризацію української книжки та розвиток вітчизняної видавничої справи. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Хмельницького. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Хмельницького. Фото Сьогодні, 30 липня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Богдана Хмельницького у Львові ускладнюється рух.
  • Сьогодні – Міжнародний день дружби. ТОП-5 кліпів про вічне почуття Сьогодні – Міжнародний день дружби. ТОП-5 кліпів про вічне почуття Міжнародний день дружби, який відзначається 30 липня, можна вважати святом любові та прихильності до людей, з якими ми можемо поділитися найсокровеннішим. Пропонуємо вам кілька відеокліпів та пісень, у яких оспівано почуття дружби.
  • У Шевченківському гаю у Львові почали впорядковувати став. Фото У Шевченківському гаю у Львові почали впорядковувати став. Фото У львівському Музеї народної архітектури та побуту стартували роботи над упорядкуванням ставу. Перший етап – укріплення берегової лінії.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!