Новини
  • «Бити морди не будемо». Олег Радик про Дорна, Alfa Jazz та Економічний бойкот «Бити морди не будемо». Олег Радик про Дорна, Alfa Jazz та Економічний бойкот Після спроби зірвати концерт Івана Дорна у Львові містяни вже чекають від ГО «Економічний бойкот» чергових акцій під час Alfa Jazz Fest. Tvoemisto.tv запитало у координатора руху Олега Радика, що зараз для громадської організації є пріоритетним, чому вони подають до суду на місцеву депутатку та чи справді активістам пропонують хабарі.
  • Як працюватимуть у Львові регіональні сервісні центри МВС  з нагоди дня Конституції. Графік Як працюватимуть у Львові регіональні сервісні центри МВС з нагоди дня Конституції. Графік Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 1155-р «Про перенесення робочих днів у 2016 році» цього річ з нагоди дня Конституції України матимемо чотири дні вихідних – з 24 по 28 червня. У зв’язку з цим Регіональні сервіси МВС працюватимуть за зміненим графіком.
  • Джаз просто неба. Чотири безкоштовні вуличні локації у Львові Джаз просто неба. Чотири безкоштовні вуличні локації у Львові Із 24 червня Львів перетвориться на джазову столицю - у місті стартує Alfa Jazz Fest. Традиційно у рамках заходу відбудеться Street music by Alfa Jazz. Він відбудеться на різноманітних локаціях у центрі міста, й саме тут можна буде безкоштовно потрапити на фестиваль. Пропонуємо перелік майданчиків, а також їх розклад.
  • У Львові відкрили нові телефонні лінії для подачі показників лічильників води У Львові відкрили нові телефонні лінії для подачі показників лічильників води Як проінформували у ЛМКП «Львівводоканал», відкрито нові телефонні лінії для подачі показників лічильників води.
  • Кому салат? Нідерланці хочуть розширити підприємство на Львівщині Кому салат? Нідерланці хочуть розширити підприємство на Львівщині У Львівській області прагнуть розширити тепличний комплекс з вирощування салатів від ТзОВ «Галіція Грін». Задля цього планують залучити інвестиції обсягом 600 тисяч євро. Про це інформують у прес-службі Львівської облдержадміністрації.
  • Львів’ян запрошують на гастрономічний фестиваль. Програма Львів’ян запрошують на гастрономічний фестиваль. Програма Паралельно із найбільшою джазовою подією України Alfa Jazz Fest у Львові відбудеться щорічний гастрономічний фестиваль «Львів на тарліці». Він презентує місто Лева як гастрономічну столиці. Цьогоріч фестиваль триватиме з 24 по 28 червня.
  • У Львівській області відремонтують ще три дороги У Львівській області відремонтують ще три дороги У Львівській області відремонтують ще три дороги. Усі ремонти планують завершити до середини липня. Про це інформують у прес-службі Служби автомобільних доріг у Львівській області.
  • У Львові людей з особливими потребами навчають іконопису на склі У Львові людей з особливими потребами навчають іконопису на склі У Львові Український католицький університет спільно з центром «Емаус» проводить серію майстер-класів з написання ікон. Техніка майстрів з народу, які не дотримувалися академічних канонів, а просто малювали душею, близька людям з розумовою неповносправністю, вважають організатори.
  • У Львові відреставрували балкони унікальної будівлі у центрі міста. Фото У Львові відреставрували балкони унікальної будівлі у центрі міста. Фото У Львові відреставрували усі балкони Першої міської комунальної поліклініки, що знаходиться за адресою вул. Руська, 20. Колись це був будинок страхового товариства «Дністер». Реставраційні роботи проводили німецьке співтовариство GIZ спільно з львівською міською радою.
  • У яких районах Львова є проблема із вивезенням сміття? У яких районах Львова є проблема із вивезенням сміття? Ситуація з вивезенням сміття у Львові контрольована. Як повідомили голови районних адміністрацій, більшість контейнерних майданчиків прибрана. Є незначні переповнення по деяких адресах, але перевізники працюють, аби очистити контейнери від сміття. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Зеленій зламався світлофор. Затори Ситуація на дорогах Львова: на Зеленій зламався світлофор. Затори Нині, 23 червня, у Львові на вул. Зелені не працює один із світлофорів. У зв’язку з цим утворився значний затор.
  • Цього літа студенти зі Львова вперше складатимуть ЗНО в магістратуру Цього літа студенти зі Львова вперше складатимуть ЗНО в магістратуру Уже наступного місяця відбудеться перше зовнішнє незалежне оцінювання для вступу на магістратуру. Наразі, експеримент стосуватиметься вступу на спеціальність «Право», оскільки вона є однією з найпопулярніших. Участь в експерименті беруть дев’ять вищих навчальних закладів України, серед них – один зі Львова.
  • Нині на кордоні з Польщею черги із 1 300 авто Нині на кордоні з Польщею черги із 1 300 авто Сьогодні, 23 червня, станом на 8:00 год на кордоні з Польщею утворилась черга із 1320 автомобілів. Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України Західний кордон.
  • Китайська компанія готова збудувати сміттєпереробний завод на Львівщині Китайська компанія готова збудувати сміттєпереробний завод на Львівщині Китайська компанія «Beijing Fmenthyst-Light Science» висловила свою готовність збудувати на Львівщині сміттєпереробний завод. Про це повідомили у прес-службі облдержадміністрації.
  • Сьогодні частина Львова буде без води. Адреси Сьогодні частина Львова буде без води. Адреси Сьогодні, 23 червня, частина Галицького району залишиться без водопостачання. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Чим дивуватиме «Бандерштат-2016»: огляд майданчиків та сцен фестивалю Чим дивуватиме «Бандерштат-2016»: огляд майданчиків та сцен фестивалю 5-7 серпня у Луцьку відбудеться десятий Всеукраїнський фестиваль українського духу «Бандерштат-2016». Львів’ян також традиційно запрошують долучатися до одного із наймасштабніших фестів Західної України.
  • Як львів’янам зекономити на купівлі квартири влітку: актуальна пропозиція Як львів’янам зекономити на купівлі квартири влітку: актуальна пропозиція У Львові упродовж літа можна вигідно придбати сучасні квартири, скориставшись пропозицією одного з найнадійніших забудовників Львова.
  • До чого готуватися абітурієнтам: 8 змін цьогорічної вступної кампанії До чого готуватися абітурієнтам: 8 змін цьогорічної вступної кампанії Міністерство освіти та науки України вводить ряд змін, які чекають на вступників та вищі навчальні заклади у 2016 році. У прес-службі освітнього відомства повідомили, що під час нинішньої вступної кампанії будуть введені вісім основних змін.
  • Де та чому у Львові досі немає гарячої води. Адреси Де та чому у Львові досі немає гарячої води. Адреси Станом на 22 червня, гарячу воду отримує 980 споживачів ЛМКП «Львівтеплоенерго». Проте деякі споживачі ще чекають гарячого водопостачання через ремонти мережі.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 23 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Скільки львів’ян скористалися веловагонами за перший місяць Скільки львів’ян скористалися веловагонами за перший місяць Протягом першого місяця курсування – період з 21 травня до 21 червня 2016 року – у експериментальних вагонах-велосипедовозах подорожували 1096 пасажирів з велосипедами. Відтак, залізничники констатують високий рівень зацікавленості цією послугою зі сторони пасажирів та продовжують експеримент.
  • Як у Львові ремонтують аварійний міст. 7 фото Як у Львові ремонтують аварійний міст. 7 фото У Львові тривають аварійно-відновлювальні роботи на шляхопроводі на вул. Городоцькій, 166 з розширенням проїзної частини до 4-х смуг. На сьогодні ремонтники демонтували контактну мережу, зрізали дерева, перенесли опори електромереж та демонтували крайні балки на парній стороні. Також розпочали роботи з влаштуванні підпірної стінки. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • У Львові у торговому центрі обвалилася стеля. Фото У Львові у торговому центрі обвалилася стеля. Фото Сьогодні, 22 червня, близько 15:30 у торговому центрі «ВАМ», що на вулиці Виговського, 100, обвалився фрагмент стелі. Як повідомили Tvoemisto.tv у адміністрації ТЦ, наразі з’ясовують обставини пригоди і львів’янам радять не відвідувати заклад протягом години.
  • Завтра частина Львова буде без води. Адреси Завтра частина Львова буде без води. Адреси У зв’язку з підключенням новозбудованих водопроводів на перехресті вулиць Стрийська – Івана Франка, завтра, 23 червня, з 10:00 до 18:00 год. буде припинено подачу води у частину Галицького району. Про це інформують у прес-службі міськради.
  • Ситуація на дорогах Львова: по вулиці Франка не курсують трамваї Ситуація на дорогах Львова: по вулиці Франка не курсують трамваї Сьогодні, 22 червня, станом на 14: 55 на вулиці Івана Франка утворився затор трамваїв. Про це повідомляє кореспондент Tvoemisto.tv.
  • Скільки Львів заплатить за пальне для літаків, що гасили пожежу на сміттєзвалищі Скільки Львів заплатить за пальне для літаків, що гасили пожежу на сміттєзвалищі Львівська міська рада заплатить 485 тис. грн за пальне для літаків ДСНС, які залучили до гасіння пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі. Перерахування відповідної суми до статутного капіталу ЛКП «Збиранка» погодила інженерна комісія ЛМР під час засідання 21 червня.
  • На трасі Київ-Чоп змінили організацію дорожнього руху На трасі Київ-Чоп змінили організацію дорожнього руху У Львівській області змінили організації дорожнього руху на автодорозі М-06 Київ – Чоп ділянка км 586+992(міст через р. Дністер) біля с.Розвадів. Про це інформують у прес-службі Служби автомобільних доріг у Львівській області
  • Львів’ян просять не повідомляти показники лічильників за воду телефоном Львів’ян просять не повідомляти показники лічильників за воду телефоном Сьогодні, 22 червня, у Львові подати показники лічильників за воду за допомогою телефонного зв’язку неможливо. Внаслідок технічних проблем на АТС номери відділу збуту послуг тимчасово недоступні.
  • У Львові відкриють перший в Україні безконтактний банкомат У Львові відкриють перший в Україні безконтактний банкомат Спеціально до Alfa Jazz Fest 2016 UniCredit Bank разом з MasterCard, Євронет Україна та Альфа-Банк Україна представлять у Львові перший в Україні безконтактний банкомат, який дозволить знімати готівку за допомогою технології безконтактної оплати MasterCard. У тестовому режимі банкомат доступний для відвідувачів уже з 22 червня.
  • «Не йду до лікаря – саме минеться»: як покращити медицину у Львові «Не йду до лікаря – саме минеться»: як покращити медицину у Львові Як має відбуватись комунікація між лікарем та пацієнтом? Як використати міжнародний досвід для покращення медичної сфери у Львові? Чому варто змінювати законодавство, аби врегулювати процес надання медичних послуг? Чого бракує львівським лікарям та як варто реформувати медичні заклади в Україні? Про це говорили 17 червня під час зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров’я львів’ян?», організованій дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • У Львові з лекцією виступить колишній слідчий у справі Петра Лазаренка: де послухати? У Львові з лекцією виступить колишній слідчий у справі Петра Лазаренка: де послухати? Уже цього тижня Львів відвідає відома антикорупціонерка, колишній федеральний прокурор в США та колишній слідчий у справі екс-прем’єр-міністра України Павла Лазаренка Марта Борщ. Тут жінка виступить із лекцією на тему боротьби з корупцією. Потрапити на захід може кожен охочий.
  • На Львівщині пункт пропуску Угринів – Долгобичув залишили пішим ще на півроку На Львівщині пункт пропуску Угринів – Долгобичув залишили пішим ще на півроку Прикордонні відомства України та Польщі погодили продовження пілотного проекту, який передбачає запровадження у пункті пропуску «Угринів-Долгобичув» пішохідного руху. Це питання також узгоджено із митними органами двох країн. Про це інформують Західному регіональному управлінні Державної прикордонної служби України.
  • П’ять  атмосферних фото з матчу Україна – Польща П’ять атмосферних фото з матчу Україна – Польща Учора, 21 червня, національна збірна України з футболу офіційно вибула з Чемпіонату Європи 2016 року. У останньому поєдинку наші хлопці поступились полякам з рахунком 0:1. Загалом збірна України завершила чемпіонат Європи з трьома поразками в трьох матчах, з різницею м'ячів 0:5 і на останньому місці в групі. Пропонуємо фотографії з останнього поєдинку «синьо-жовтих»
  • Сьогодні в Україні День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни Сьогодні в Україні День Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни Сьогодні, 22 червня, в річницю нападу гітлерівської Німеччини на СРСР, в Україні відзначається День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни.
  • У Львові для почитання виставлять мощі святого Івана Павла ІІ У Львові для почитання виставлять мощі святого Івана Павла ІІ З нагоди 15-ої річниці візиту Папи Івана Павла ІІ до Львова, у суботу, 25 червня, у храмі Різдва Пресвятої Богородиці, що на Сихові (проспект Червоної Калини, 70), буде можливість помолитися біля часточки мощей св. Івана Павла ІІ.
  • На кордоні з Польщею черга із тисячі авто На кордоні з Польщею черга із тисячі авто Сьогодні, 22 червня, на кордоні з Польщею утворилась черга із 950 автомобілів. Про це інформує Західне регіональне управління Держприкордонслужби України Західний кордон.
  • Авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть до 1 липня Авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть до 1 липня За інформацією митної та прикордонної служб, на ділянці українсько-польського кордону меншають черги. Попри суттєве зменшення черг, водіїв авто з іноземною реєстрацією не штрафуватимуть за перевищення терміну перебування транспортного засобу на території України.
  • Коли у Львові відкриють перехрестя Стрийська – Івана Франка Коли у Львові відкриють перехрестя Стрийська – Івана Франка З 13 червня у Львові для руху транспорту закрили перехрестя вул. Стрийська – Івана Франка. У зв’язку з чим частина маршруток курсує зі змінами у русі.
  • Сьогодні частина Львова залишиться без води. Адреси Сьогодні частина Львова залишиться без води. Адреси Сьогодні, 22 червня, частина Львова залишиться без водопостачання. Про це інформують у ЛМКП «Львівводоканал».
  • У Львові створили унікальну програму для адаптації воїнів АТО У Львові створили унікальну програму для адаптації воїнів АТО Уперше в Україні розроблена короткотермінова структурована програма «Соціально-психологічна підтримка адаптації ветеранів АТО», яка базується на методах когнітивно-поведінкової терапії. Про це інформує прес-служба українського Католицького Університету.
  • На одній із доріг Львівщини змінили організацію руху: деталі На одній із доріг Львівщини змінили організацію руху: деталі У вівторок, 21 червня, у зв’язку з проведенням ремонтних робіт на автодорозі Т-14-10 Броди-Червоноград км 32+000-40+000 (від перехрестя з автодорогою Т-18-06 Рівне-Млинів-Берестечко-Буськ-Перемишляни до примикання з а/д С141317 Руденко – Костин) змінили організацію руху.
  • Де у Львові завтра не буде світла: адреси Де у Львові завтра не буде світла: адреси Завтра, 22 червня, ПАТ «Львівобленерго» продовжить планові ремонтні роботи електрообладнання. Тож частина будинків у місті залишиться без електроенергії. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Винниці Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Винниці Сьогодні, 21 червня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Винниця.
  • Зі Львова до Києва щодня вивозитимуть 220 тонн сміття Зі Львова до Києва щодня вивозитимуть 220 тонн сміття У Львові облаштували пункт перевантаження сміття для вивезення в Київ. Про це інформує прес-служба львівської міської ради.
  • Завтра частина Львова буде без води: адреси Завтра частина Львова буде без води: адреси За інформацією ЛМКП «Львівводоканал», завтра, 22 червня, частина будинків у Львові залишиться без водопостачання.
  • У Львові демонтували 6 літніх майданчиків. Фото «до» і «після» У Львові демонтували 6 літніх майданчиків. Фото «до» і «після» КП «Адміністративно-технічне управління» здійснює демонтаж відкритих літніх майданчиків, відповідно до ухвали Львівської міської ради №496 від 21.04.16 «Про затвердження Порядку отримання дозволів на встановлення відкритих літніх майданчиків у м. Львові біля об’єктів ресторанного господарства для здійснення підприємницької діяльності». Демонтували уже шість майданчиків з початком літнього сезону. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів’ян попереджають про можливу затримку у русі поїздів через негоду Львів’ян попереджають про можливу затримку у русі поїздів через негоду 20 та 21 червня гроза спричинила відсутність напруги у контактних мережах та падіння дерев, унаслідок чого рух понад 20-х потягів довелося призупинити. Працівники регіональної філії «Львівська залізниця» продовжують відновлювальні роботи та просять пасажирів із розумінням поставитись до можливих затримок поїздів.
  • На пункті пропуску «Рава-Руська» рух транспорту відновлено. Оновлено На пункті пропуску «Рава-Руська» рух транспорту відновлено. Оновлено На пункті пропуску «Рава-Руська - Гребенне» відновлено рух транспорту. Про це інформують у прес-службі Головного управління Державної Фіскальної служби у Львівській області.
  • Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Франка задимілася автівка. Фото Ситуація на дорогах Львова: на вулиці Франка задимілася автівка. Фото Сьогодні, 21 червня, у Львові ускладнюється рух через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Івана Франка.
  • У Львові по-новому затверджуватимуть містобудівельні умови та обмеження. Оновлено У Львові по-новому затверджуватимуть містобудівельні умови та обмеження. Оновлено Якщо раніше містобудівельні умови та обмеження видавало управління архітектури міста, то зараз це робитиме виконавчий комітет Львівської міськради.
  • Що зміниться у лікарнях Львова найближчим часом. Три факти Що зміниться у лікарнях Львова найближчим часом. Три факти Встановлення шести флюорографів, оновлення наркозно-дихальної апаратури, облаштування шести кабінетів фізичної реабілітації, поява трьох рентген-операційних, а також збільшення кількості поліклінік, в яких записатися до лікаря можна буде в режимі онлайн, – такі зміни чекають на медичні заклади Львова найближчим часом. Про це розповів Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради, під час зустрічі «Лікар чи пацієнт: хто відповідає за здоров'я львів'ян?», організованої дискусійною платформою «Твоє місто Львів».
  • За творами львівського письменника знімуть детективний ретро-серіал За творами львівського письменника знімуть детективний ретро-серіал Кінокомпанія Film.ua залучила польських сценаристів Пшемислава Новаковського та Моніку Франчак до роботи над сценарієм пілотної серії детективного ретро-серіалу «Лемберг», події якого відбуваються у Львові за часів Австро-Угорської імперії.
  • Львів’ян запрошують проїхатись на велосипеді наосліп Львів’ян запрошують проїхатись на велосипеді наосліп У суботу, 25 червня, львів'яни і гості міста матимуть унікальну можливість проїхатись на велосипеді-тандемі у ролі «другого пілота» із зав’язаними очима. Мета – подивитися на світ очима незрячої людини.
  • Форум видавців запрошує до участі у конкурсі поетів: як податися? Форум видавців запрошує до участі у конкурсі поетів: як податися? У червні стартував перший етап конкурсу «Молода Республіка Поетів» (МРП) у межах Львівського міжнародного літературного фестивалю, який організовує Форум видавцівю. Цього року конкурс відбудеться уже вдванадцяте. До участі запрошують молодих україномовних поетів.
  • «Два зайці». Як кримчани печуть солодощі та шукають друзів у Львові «Два зайці». Як кримчани печуть солодощі та шукають друзів у Львові Кримчани Петро Лисавкін та Наталія Єрьоміна переїхали до Львова два роки тому. Спершу намагались влаштуватись на роботу, але досить швидко зрозуміли, що єдиний оптимальний шлях – власна справа. І почали пекти капкейки (американська назва тістечок, які нагадують кекси з кремовим та фруктовим оформленням – авт.) Перший рік працювали вдома, а раз на тиждень роздавали свої солодощі безкоштовно у центрі міста. З часом переїхали у справжню кондитерську та почали проводити вечори друзів.
  • У Львові заборонили будівництво багатоповерхівки на вул.Кондукторській У Львові заборонили будівництво багатоповерхівки на вул.Кондукторській Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції у Львівській області в рамках заходів архітектурно-будівельного нагляду скасував дію містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки на вул. Кондукторській, 48 у Львові.
  • В Україні створюють вітчизняний аналог National Geographic В Україні створюють вітчизняний аналог National Geographic Уже незабаром на українському медійному просторі з’явиться вітчизняний аналог National Geographic – Ukraїner. Він розповідатиме про людей, мистецтво та їжу, а також популяризуватиме найвіддаленіші куточки на невеличкі поселення на теренах нашої держави.
  • Сміття зі Львова: яка нині ситуація довкола Грибовицького сміттєзвалища? Сміття зі Львова: яка нині ситуація довкола Грибовицького сміттєзвалища? Як повідомляють у Головному управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Львівській області, сьогодні, 21 червня, станом на 10:00 год ситуація на Грибовицькому сміттєзвалищі контрольована. Рятувальники продовжують шукати еколога.
  • Ситуація на дорогах Львова: затори у місті Ситуація на дорогах Львова: затори у місті Нині, 21 червня, у Львові утворився затори у сторону центру міста. Зокрема, автівтки стоять у напрямку зі вул. Стрийської до Сахарова в сторону центру міста.
  • На трасі Київ-Чоп рух транспорту заблокований: деталі На трасі Київ-Чоп рух транспорту заблокований: деталі Сьогодні, 21 червня, у зв’язку з аварією, заблокований рух транспорту на трасі Київ-Чоп, поблизу Миколаєва.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!