Новини
  • На трьох вулицях Львова відновили освітлення На трьох вулицях Львова відновили освітлення Завдяки «Народному контролю», який реагував на звернення мешканців Львова, на багатьох вулицях, у скверах міста відновили чи покращили освітлення.
  • У Львові на вул. Театральній розширять стоянку У Львові на вул. Театральній розширять стоянку У Львові буде дещо розширено стоянку автомобілів для мешканців на вулиці Театральній, оскільки практика показала, що там бракує місця. Про це повідомив Олег Шмід, радник міського голови Львова.
  • Люди Твого Міста: Батяри Радковці про Львів-Вавилон Люди Твого Міста: Батяри Радковці про Львів-Вавилон Львів’яни звикли помічати на вулицях міста братів Радковців. По-батярськи вбрані, харизматичні та балакучі, – Іван та Петро Радковці знайомлять зі Львовом туристів, а часом і тутешніх мешканців. Брати переконані, що лише пропустивши місто через себе, перейнявшись його проблемами, можна відкривати його для інших. Вони розповіли Tvoemisto.tv не лише про професію екскурсовода, унікальність Львова та батярської субкультури, а й про свою нову книгу, волонтерську діяльність та недоліки нашого міста, яких варто позбуватися.
  • Андрій Макаревич дасть концерт у Львові Андрій Макаревич дасть концерт у Львові 8 листопада на сцені Львівської опери виступить засновник та лідер групи «Машина Времени», Андрій Макаревич. Рокер презентуватиме свій новий проект під назвою «Yiddish Jazz» («Ідиш-Джаз»).
  • Завтра можна побачити унікальний місяць Завтра можна побачити унікальний місяць 31 липня відбудеться другий повний місяць в цьому місяці - така подія трапляється один раз в 2,7 роки. Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Business Insider.
  • Кому та коли дозволять в’їзд на площу Ринок у Львові  Кому та коли дозволять в’їзд на площу Ринок у Львові Відповідно до доручення міського голови, департамент житлового господарства та інфраструктури видав наказ щодо цілодобової роботи болардів у пішохідній зоні історичної частини міста з 1 серпня.
  • У Львові збудують ще дві велосипедні доріжки. Локації У Львові збудують ще дві велосипедні доріжки. Локації У Львові в цьому році на пр.Чорновола та на вул.Шевченка збудують доріжки для велосипедистів, загальною протяжність 9,4 км.
  • Як зміниться Трудовий кодекс: 12 нововведень Як зміниться Трудовий кодекс: 12 нововведень До кінця року в Україні може запрацювати оновлений Трудовий кодекс. Проект змін уже зареєстрований у Верховній Раді, нині триває його обговорення та допрацювання.
  • На Львівщині створять 10 нових військкоматів: перелік На Львівщині створять 10 нових військкоматів: перелік У Львівській області додатково створять десять районних військових комісаріатів до вже існуючих п'ятнадцяти. Відповідне розпорядження підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка.
  • У Львові вводять "Картку львів У Львові вводять "Картку львів'янина". Хто отримає першим: деталі Сьогодні у Львові презентували частину проекту з електронного урядування - «Картка львів’янина». Вже з вересня електронну картку почнуть отримувати учасники АТО. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.
  • Львів Львів'ян запрошують на велоквест до Дня Незалежності У переддень 24-ї річниці Незалежності України відбудеться загальноміський тематичний велоквест «Незалежна Україна». Управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради запрошує до участі охочі команди.
  • Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу набирає учнів Львівська школа джазу та сучасної музики оголосила додатковий набір учнів на 2015-2016 рр. Молодих талантів запрошують на навчання за спеціальностями вокал, барабани, клавіші, гітара, бас-гітара (контрабас), саксофон.
  • Перетинати кордон через «Шегині» стане легше Перетинати кордон через «Шегині» стане легше Найближчим часом в пункті пропуску «Шегині» українські митники та прикордонники проведуть експеримент, який полегшить виїзд з України. Про це повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.
  • Шахтар-Говерла. До стадіону курсуватимуть шатл-баси Шахтар-Говерла. До стадіону курсуватимуть шатл-баси У суботу, 1 серпня, о 19:30 год. на «Арені Львів» в рамках Ліги «Парі - Матч» відбудеться футбольний поєдинок між командами «Шахтар» та «Говерла». Для комфортного доїзду на стадіон курсуватимуть додаткові автобуси.
  • Коли у Львові завершать ремонт вулиці Пасічної? Коли у Львові завершать ремонт вулиці Пасічної? Як розповів головний інженер підрядної компанії «Онур» Олександр Добоні, роботи з влаштування третього шару асфальту на вул.Пасічній на ділянці від вул. Китайської до вул. Таджицької планують закінчити до кінця наступного тижня.
  • Майже 100 будинків у Львові не готові до опалювального сезону Майже 100 будинків у Львові не готові до опалювального сезону Як розповіла голова Сихівської районної адміністрації Ірина Маруняк, будинки КЕВ не ремонтують і не готують до опалювального сезону
  • У Львові вимагають знесення ще одного самобуду У Львові вимагають знесення ще одного самобуду Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) у Львівській області звернувся до суду з вимогою знесення самочинного будівництва по вулиці Снопківській, 18 у Львові.
  • Де у Львові ремонтують дороги? Де у Львові ремонтують дороги? Упродовж кількох останніх місяців у Львові завдяки втручанню активістів «Народного контролю» ремонтували міжбудникові дороги й тротуари.
  • Все, що треба знати про зміну податків. 16 тез Все, що треба знати про зміну податків. 16 тез 23 липня у готелі «Леополіс» відбувся семінар на тему «Останні зміни податкового законодавства». Захід провела юридична компанія «Ейч. Ді. Партнерз» спільно з партнерами. Про особливості Податкового кодексу та його значення для бізнесу розповіли менеджер аудиторської компанії "Baker Tilly" Ірина Кулєшова, голова комітету Верховної Ради з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна та український науковець, політик та громадський діяч Оксана Юринець.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Стрийській Сьогодні, 30 липня, на вулиці Стрийській сталася ДТП, що спричинила утворення затору.
  • Що буде можна і не можна новим патрульним? Інфографіка Що буде можна і не можна новим патрульним? Інфографіка Нові правоохоронці — нові реалії. В Україні на зміну традиційній міліції приходить поліція. А це означає, що деякі старі норми перестають діяти. Пропонуємо вам детальну інфографіку, яка допоможе розібратися з правами та обов’язками нової поліції, яка невдовзі з'явиться на вулицях Львова.
  • Які продукти корисні для здорового сну Які продукти корисні для здорового сну Якщо у вас проблеми зі сном, не потрібно одразу приймати заспокійливі, спершу варто переглянути раціон.
  • 8 унікальних фото Андрея Шептицького з архіву 8 унікальних фото Андрея Шептицького з архіву 150 років тому, 29 липня 1865 року у Прилбичах на Львівщині у графській родині народився митрополит Андрей (в миру - Роман) Шептицький. З цієї нагоди Центральний державний архів у Львові організував онлайн-виставку документів, присвячених Шептицькому.
  • Ще одну площу у центрі Львова віддадуть пішоходам Ще одну площу у центрі Львова віддадуть пішоходам У центральній частині Львова, на площі Івана Підкови встановлюють нові боларди. Площа сполучає проспект Свободи та вулицю Театральну. Відтепер ця частина пішохідної зони теж буде перекрита для в’їзду автівок.
  • Студенти Франкового університету подарують автомобіль бійцям в зоні АТО Студенти Франкового університету подарують автомобіль бійцям в зоні АТО Завтра представники Студентського координаційного центру підтримки АТО ЛНУ ім. Івана Франка передадуть бійцям на фронт автомобіль. Передача відбудеться біля головного корпусу університету.
  • Як у Львові відкривали пам Як у Львові відкривали пам'ятник Митрополиту Андрею. Фоторепортаж Сьогодні у Львові урочисто відзначають 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, у Архикатедральному соборі святого Юра відбулась Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля відбулось урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма від Львівської державної академічної чоловічої хорової капели «Дударик». Участь у церемонії відкриття пам’ятника Митрополиту Андрею Шептицькому взяв також Президент України Петро Порошенко та його дружина Марина Порошенко.
  • З Києва до Львова курсуватимуть ще два потяги. Розклад З Києва до Львова курсуватимуть ще два потяги. Розклад На п`ятницю, 31 липня, та неділю, 2 серпня, залізничники призначили додатковий потяг Інтерсіті+ № 745/746 сполученням Київ – Львів.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Сахарова Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Сахарова Сьогодні, 29 липня, на вулиці Сахарова через несправний світлофор зіткнулися дві автівки.
  • Уже доступний Windows 10. Як встановити безкоштовно? Уже доступний Windows 10. Як встановити безкоштовно? Корпорація Microsoft в середу запускає в продаж нову операційну систему Windows 10.
  • У Львові встановлять станції для прибирання після собак У Львові встановлять станції для прибирання після собак До кінця жовтня у Львові з'являться перші станції для прибирання після собак. Це стало можливо завдяки тому, що ініціатива Dog-Friendly City виграла грант у Всеукраїнській екологічній програмі "Будуймо ЕКО Україну разом!", - повідомляється на Facebook сторінці Dog-Friendly City.
  • На Львівщині пройде БойкоFest. Як потрапити? На Львівщині пройде БойкоFest. Як потрапити? З 5 по 10 серпня до Міжнародного Конгресу Бойків в селі Явора Турківського району Львівської області відбудеться масштабний фестиваль БойкоFest. На території фестивалю діятимуть аніматори, розкладеться парк-атракціонів, водні гірки та інші забави для дітей. Фестиваль є безкоштовним.
  • Відкриття пам’ятника Андрею Шептицькому. Наживо Відкриття пам’ятника Андрею Шептицькому. Наживо Сьогодні, 29 липня, у Львові проходять урочистості з нагоди 150-их роковин народження митрополита Андрея Шептицького. За кілька хвилин у місті розпочнеться урочисте відкриття пам’ятника митрополитові.
  • Ситуація на дорогах Львова: у центрі – значні затори Ситуація на дорогах Львова: у центрі – значні затори Сьогодні, 29 липня, у центральній частині міста утворилися великі затори затори: паралізовано кілька вулиць.
  • Львів’янка Оксана Муха презентувала нову пісню про віру і кохання Львів’янка Оксана Муха презентувала нову пісню про віру і кохання Лірична і ніжна Оксана Муха вирішила спробувати себе в новому амплуа – і записала пісню у стилі симфо-рок. Цими днями відбувається прем’єра пісенної новинки від співачки «Серце глибше з усіх океанів» на радіостанціях України.
  • Президент посмертно нагородив орденом загиблого львів’янина Президент посмертно нагородив орденом загиблого львів’янина Президент Петро Порошенко відзначив нагородами 60 військових Збройних сил України та чотирьох співробітників Міністерства внутрішніх справ посмертно. Серед нагороджених – дніпропетровець родом зі Львова старший лейтенант Андрій Бернацький, якого відзначили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
  • До пам’ятника Шептицькому львів’яни потраплятимуть лише через металодетектори До пам’ятника Шептицькому львів’яни потраплятимуть лише через металодетектори Сьогодні, 29 липня, у Львові на площі Святого Юра відбудеться відкриття пам’ятника Андрею Шептицькому та урочистості з нагоди 150-річчя з дня народження Митрополита.
  • Ситуація на дорогах Львова: на Зеленій не працює світлофор Ситуація на дорогах Львова: на Зеленій не працює світлофор Сьогодні, 29 липня, на вулиці Зеленій не працює один зі світлофорів.
  • Сьогодні – день народження Шептицького. Програма заходів у Львові Сьогодні – день народження Шептицького. Програма заходів у Львові Сьогодні, 29 липня, у Львові проходитимуть урочистості з нагоди 150-их роковин народження митрополита Андрея Шептицького. Зокрема у місті відкриють пам’ятник митрополитові, також у соборі святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественнна Літургія.
  • На українсько-польському кордоні нині черги На українсько-польському кордоні нині черги На західному кордоні утворилися автомобільні затори на трьох пропускних пунктах.
  • Тепер повістки вручають ще й у потягах: чи правомірно? Тепер повістки вручають ще й у потягах: чи правомірно? Військові комісари почали вручати повістки у поїздах. Один із таких випадків трапився учора, 28 липня, у поїзді «Київ – Ужгород».
  • Сьогодні – відкриття пам’ятника Шептицькому: у Львові перекриватимуть рух Сьогодні – відкриття пам’ятника Шептицькому: у Львові перекриватимуть рух У Львові водіїв закликають утриматись від поїздок своїми автомобілями нині, 29 липня, в день відкриття пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому, оскільки у місті очікується понад 70 тисяч паломників. Багато вулиць буде перекрито.
  • Поліція зможе евакуювати авто без присутності водія Поліція зможе евакуювати авто без присутності водія Патрульна поліція зможе евакуювати автомобілі, припарковані в недозволених місцях, на штраф майданчики навіть без присутності водія. Закон очікує на підпис Президента.
  • ТОП-5 рецептів з кавуна ТОП-5 рецептів з кавуна У Львові вже розпочався сезон найбільшої літньої ягоди і стиглі, соковиті та солодкі кавуни вже можна придбати на ринках і у супермаркетах міста. Пропонуємо вам 5 незвичних рецептів, які перетворять звичайний кавун у делікатес для гурманів.
  • Правила життя Митрополита Андрея Шептицького. Відео Правила життя Митрополита Андрея Шептицького. Відео В Україні вшановують 150-річчя з дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Tvoemisto.tv публікує 11 правил із життя Митрополита, які є актуальними донині.
  • Ліна Костенко написала роман про деградацію Російської імперії Ліна Костенко написала роман про деградацію Російської імперії Відома українська письменниця Ліна Костенко готує вихід нової художньо-історичної книги. Про це повідомила Оксана Пахльовська, донька Ліни Василівни, письменниця, культуролог, професор Римського університету "Ла Сап’єнца" під час зустрічі з учасниками Літньої школи журналістики газети "День".
  • Поради абітурієнтам в останній тиждень вступної кампанії Поради абітурієнтам в останній тиждень вступної кампанії Оскільки до моменту оприлюднення рейтингових списків залишається менше тижня, звертаємо увагу абітурієнтів на окремі аспекти, що можуть мати вирішальне значення для вступу.
  • Ремонтні роботи на Сихові у Львові: що ремонтують зараз? Ремонтні роботи на Сихові у Львові: що ремонтують зараз? За словами в. о. начальника відділу комунального господарства Сихівської районної адміністрації Івана Матківського завершується капітальний ремонт внутрішнього двору на вулиці Хуторівка, 30-32.
  • Завтра у Львові – посилено охорону Завтра у Львові – посилено охорону Львівські правоохоронці готові забезпечити громадський порядок під час урочистого відкриття пам'ятника Митрополиту Андрею Шептицькому.
  • У Львові відремонтують вулицю  Козловського У Львові відремонтують вулицю Козловського У Львові до кінця літа заплановано відремонтувати вулицю Козловського.
  • Сім’ї загиблих на Скнилові отримають допомогу Сім’ї загиблих на Скнилові отримають допомогу Цьогоріч суспільство вшановує 13-ту річницю пам’яті жертв авіакатастрофи, що сталась на військовому летовищі «Скнилів» 27 липня 2002 року. Так, з метою вшанування пам’яті загиблих в часі цієї катастрофи, управління соціального захисту Львівської міської ради виплатить одноразову грошову допомогу 45 членам сімей загиблих, які потребують лікування, оздоровлення, вирішення питань соціально-побутового характеру, в розмірі по 1000 грн. На ці потреби в бюджеті міста передбачили кошти в сумі 45 000 грн.
  • Літо у долоні: 5 фестивалів  Західної України Літо у долоні: 5 фестивалів Західної України Пропонуємо вам добірку фестивалів, які найближчим часом відбудуться на Західній Україні. У прогамі - музичні виступи, літератур
  • 20 військовослужбовців у Львові отримають квартири 20 військовослужбовців у Львові отримають квартири У четвер, 30 липня, департамент капітального будівництва Міноборони України проведе конкурс на закупівлю 20 квартир для військовослужбовців Збройних Сил України на вторинному ринку (готове житло) у Львові.
  • Хорунжий замість лейтенанта: як можуть змінитись військові звання? Хорунжий замість лейтенанта: як можуть змінитись військові звання? Президент Петро Порошенко пропонує запровадити нові військові звання – хорунжий та бригадний генерал. На думку Президента, це допоможе Україні швидше відійти від стандартів радянської армії. Tvoemisto.tv поцікавилося у фахівців, чи на часі такі нововведення та як можуть змінитися військові звання, якщо за основу братимуть українські відповідники.
  • Де у центрі Львова можна орендувати приміщення. Адреси Де у центрі Львова можна орендувати приміщення. Адреси Управління комунальної власності Львівської міської ради пропонує в оренду 10 об’єктів нерухомого майна. Це нежитлові приміщення Галицького, Личаківського та Франківського районів, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Чому натхнення стало новою світовою валютою. 7 тез від експерта. Відео Чому натхнення стало новою світовою валютою. 7 тез від експерта. Відео Люди перестануть ходити на роботу, а креативитимуть за межами офісу. Будуть не тільки помирати професії, зміняться людські якості - однозадачність, некомунікабельність, інформаційна безграмотність, політична і соціальна неактивність. Натомість з'явиться низка абсолютно нових професій, а натхнення стане новою світовою валютою. Про те, що нас чекає у наделекому майбутньому розповіла Олеся Драшкаба, художник-графік і креативний директор мережевої рекламної агенції Publicis Visage.
  • Львівських екскурсоводів перевірять Львівських екскурсоводів перевірять Екскурсоводам, гідам і туристичним перекладачам, які працюють на території Львівської області запропонують пройти сертифікацію. Про це повідомив директор департаменту міжнародного співробітництва та туризму Львівської ОДА Лев Захарчишин.
  • Від серпня заборонять в’їзд у стару частину Львова
 Від серпня заборонять в’їзд у стару частину Львова Заїхати на площу Ринок з 1 серпня буде неможливо. Департамент житлового господарства та інфраструктури за дорученням міського голови видав наказ про цілодобову роботу болардів.
  • Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн Куди українці можуть їхати без віз? Перелік країн Українцям просто відвідувати як безвізові країни, так і ті, в яких візу оформляють на кордоні. Виявляється, у розпорядженні пересічного українця понад 100 країн, а це майже половина світу, куди можна потрапити без візової бюрократії.
  • Поради бізнесменам, які працюють на ринку ЄС. Де завантажити? Поради бізнесменам, які працюють на ринку ЄС. Де завантажити? Українські виробники тепер можуть ознайомитися із «Блакитною настановою ЄС» українською мовою, щоб краще зрозуміти законодавство ЄС щодо продукції та його застосування в різних секторах єдиного ринку ЄС.
  • У Львові виготовили унікальні футболки з цитатами  Митрополита Шептицького У Львові виготовили унікальні футболки з цитатами Митрополита Шептицького Комісія у Справах Молоді УГКЦ виготовила унікальні футболки з цитатами Митрополита Андрея Шептицького. Ідея полягала в тому, щоб популяризувати постать Митрополита Андрея серед українців, особливо молоді. Одним із способів обрали футболку із зображенням і цитатою Шептицького.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!