Новини
  • Як просувається ремонт перинатального центру у Львові Як просувається ремонт перинатального центру у Львові У Львівському обласному клінічному перинатальному центрі розпочалися будівельно-монтажні роботи. Цього року заплановано завершити усі зовнішні роботи – накрити дах, вставити вікна та утеплити приміщення. Окрім того, будівельники підведуть комунікації, щоб з початком зими розпочати внутрішні роботи. Про це повідомив у середу, 16 вересня, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час виїзду у ЛОКПЦ.
  • Львів’ян запрошують подивитись на масштабні моделі техніки Львів’ян запрошують подивитись на масштабні моделі техніки У суботу та неділю, 19-20 вересня, у Львові відбудеться четверта виставка - конкурс масштабних моделей «Lviv Scale Models Fest 2015» в приміщенні Міжнародного аеропорту Львів. Години роботи виставки: субота, 19 вересня, 10:00-19:00 год; неділя, 20 вересня, 10:00-16:00 год.
  • У одній зі шкіл Львова перевіряють випадок отруєння У одній зі шкіл Львова перевіряють випадок отруєння Харчоблок школи №98, що на вулиці Трильовського, 12, тимчасово закрили на обстеження.
  • На площі Соборній у Львові вибухівки не знайшли: рух відновлюють На площі Соборній у Львові вибухівки не знайшли: рух відновлюють Під час обстеження будівлі суду та прилеглої території на площі Соборній правоохоронці не виявили вибухових пристроїв.
  • У Львові стартує «радіо вільних людей»: деталі У Львові стартує «радіо вільних людей»: деталі Від вчора у Львові розпочало мовлення онлайн-радіо «SKOVORODA». Четверо медійників перейняли філософію в українського мислителя і вирішили створити «Радіо вільних людей!» Повноцінно функціонувати ресурс почне із жовтня, а на разі радіо вже знайомить свої перших читачів із прогресивною музикою українських та закордонних виконавців. Про контент, відкриту студію у центрі Львова та інші цікавинки Tvoemisto.tv розповів один із засновників радіо «SKOVORODA» Андрій Чемес.
  • Як містяни рятуватимуть львівську статую Свободи? Як містяни рятуватимуть львівську статую Свободи? Львівські студенти об’єдналися, аби спільними зусиллями врятувати пам’ятку архітектури – статую «Ощадності» на проспекті Свободи.
  • У соцмережі «Facebook» з’явиться кнопка «не подобається» У соцмережі «Facebook» з’явиться кнопка «не подобається» У Facebook з’явиться кнопка «не подобається», завдяки якій можна буде висловити свою неприязнь до посту. Про це засновник соціальної мережі Марк Цукерберг заявив на конференції в штаб-квартирі Facebook в Каліфорнії.
  • Ситуація на дорогах Львова: затор на виїзді з міста Ситуація на дорогах Львова: затор на виїзді з міста Сьогодні, 16 вересня, на вулиці Городоцькій ускладнюється рух.
  • Як виглядає відреставрована скульптура на вулиці Франка у Львові. Фото Як виглядає відреставрована скульптура на вулиці Франка у Львові. Фото У Львові закінчили реставрацію скульптурної групи на фасаді будинку на вулиці Івана Франка, 2.
  • Як українські клуби та гравці стартували у Лізі чемпіонів. Деталі Як українські клуби та гравці стартували у Лізі чемпіонів. Деталі Гол Коноплянки, результативний пас від львів’янина Шведа та виїзна розгромна поразка донецького «Шахтаря» – такий короткий підсумок першого дня групового турніру Ліги чемпіонів.
  • Львів’ян кличуть на зустріч із учасниками навколосвітньої експедиції Львів’ян кличуть на зустріч із учасниками навколосвітньої експедиції Сьогодні, 16 вересня, до Львова завітають учасники навколосвітньої експедиції «Ukrain'es open heart».
  • Львівська облрада виставила на приватизацію 17 приміщень. Перелік Львівська облрада виставила на приватизацію 17 приміщень. Перелік Львівська обласна рада ухвалила рішення про приватизацію 17 об’єктів спільної власності територіальних громад області.
  • Львів’янам розкажуть про теплоощадність і комунальні реформи. Графік зустрічей Львів’янам розкажуть про теплоощадність і комунальні реформи. Графік зустрічей У Сихівському районі стартував проект «Тут твій дім – будь господарем у нім!», що передбачає проведення серії зустрічей експертів Ресурсного центру розвитку ОСББ із мешканцями багатоповерхівок Сихова.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського. Фото Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Липинського. Фото Сьогодні, 16 вересня, через дорожньо-транспортну пригоду та несправний світлофор на вулиці Липинського ускладнюється рух.
  • Українці зможуть відслідковувати онлайн витрати бюджетних коштів Українці зможуть відслідковувати онлайн витрати бюджетних коштів Міністр фінансів Наталія Яресько презентувала у Мінфіні інформаційний портал, на якому будуть відображатися державні витрати бюджетів всіх рівнів, Є-data.
  • Якою буде загальна кількість поліціянтів в Україні до кінця року? Якою буде загальна кількість поліціянтів в Україні до кінця року? Як повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, до кінця року поліцейських стане в два рази більше.
  • Як їздити восени: поради автомобілістам Як їздити восени: поради автомобілістам Переважна більшість водіїв осінь не дуже люблять – надто вже багато проблем вона створює: вічно пітніє скло автомобіля, через дощі у великих містах постійно утворюються затори, варто лиш трохи додати газу на вільній ділянці дороги, як виникає підвищений ризик потрапити в аварію. Поради про те, як восени їздити без пригод.
  • У Львові чоловіків закликають перевіритися на рак простати. Деталі У Львові чоловіків закликають перевіритися на рак простати. Деталі 14 вересня 2015 року у Львові стартували «Дні профілактики онкозахворювань статевої сфери у чоловіків».
  • Зміни до законодавства за серпень. Коментар юриста Зміни до законодавства за серпень. Коментар юриста У серпні 2015 року Верховна Рада, Кабінет Міністрів та Національний банк України прийняли як нові закони, так і внесли ряд змін до вже існуючого законодавтва у сфері повернення вкладів, зниження тиску на платників податів, субсидії громадян, безпеки дорожнього руху, судових зборів та обмежень від Нацбанку щодо купівлі іноземної валюти
  • Як замовити вантажоперевезення у мувінгових компаній. Поради та пропозиції Як замовити вантажоперевезення у мувінгових компаній. Поради та пропозиції «УРА! Переїзд» – саме так ви будете реагувати на процес мувінгу, навіть коли мова заходить за глобальні перевезення майна до нового будинку або офісу, тільки при умові, що Ви звернулися до справжніх професіоналів. Вантажоперевезення від «УРА! Переїзд» можна сміливо віднести то класу VIP, з тією різницею, що вам не треба платити захмарні кошти, а якість фірмових послуг варта того, щоб не тільки помріяти про них, а і скористатися ними.
  • Львів Львів'янка стала чемпіонкою світу з шахів серед дівчат Сьогодні в Ханти-Мансійську (Російська Федерація) завершився чемпіонат світу з шахів серед дівчат до 20 років. Перемогу в ньому здобула українська шахістка Наталія Букса. В активі 18-річної львів'янки 10 очок з 13 можливих
  • Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Завтра, 16 вересня, деякі вулиці Львова залишаться без електропостачання. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Сергій Жадан у Львові розповів про Донбас та маніпуляцію свідомістю Сергій Жадан у Львові розповів про Донбас та маніпуляцію свідомістю На думку поета і прозаїка Сергія Жадана, на Донбасі не було жодних передумов для масового сепаратизму, а бажання донеччан і луганчан відокремитись від України – це мас-медійне кліше, яке певною мірою запустило конфлікт. Про це він говорив під час дискусії на тему «Культура на тлі війни та війна на тлі культури» в межах 22 Форуму видавців у Львові. Поет розповів також Tvoemisto.tv про беззахисність перед маніпуляцією, сепаратистів та поїздки на Донбас.
  • Ватерполісти збірної України перемогли на міжнародному кубку у Львові Ватерполісти збірної України перемогли на міжнародному кубку у Львові У фіналі турніру українська команда з рахунком 10:7 зуміла обіграти збірну Польщі.
  • Діти загиблих у зоні АТО військових зі Львова отримуватимуть щомісячні соцвиплати Діти загиблих у зоні АТО військових зі Львова отримуватимуть щомісячні соцвиплати 2500 грн. кожного місяця отримуватимуть діти на Львівщині, які втратили одного з батьків під час проведення Антитерористичної операції на сході України.
  • У Львові відбудеться фестиваль автентичного мистецтва: що відвідати? У Львові відбудеться фестиваль автентичного мистецтва: що відвідати? У неділю, 20 вересня, у Музеї народної архітектури та побуту у Львові відбудеться VIІ Фестиваль автентичного мистецтва «Веретено».
  • Лекція про відповідальність суддів у Львові. Де переглянути онлайн? Лекція про відповідальність суддів у Львові. Де переглянути онлайн? У середу, 16 вересня, о 16:00 у конференц-залі Українського католицького університету відбудеться Відкрита лекція старшого слідчого Комісії з суддівських кваліфікацій штату Джорджія (США) Річарда Хайда на тему «Стандарти суддівської дисципліни: що є дієвим». Зацікавлених у темі львів’ян запрошують відвідати лекцію, а переглянути подію онлайн можна буде на Tvoemisto.tv.
  • Львів’ян запрошують на концерт симфонічної музики Чайковського Львів’ян запрошують на концерт симфонічної музики Чайковського У понеділок, 19 жовтня, у приміщені Львівської філармонії Симфонічний оркестр K&K Philharmoniker під керівництвом засновника оркестру, австрійського диригента та композитора Маттіаса Георга Кендлінгера представлять концерт симфонічної музики.
  • 10 найкращих фото українських заповідників від Вікіпедії 10 найкращих фото українських заповідників від Вікіпедії Українські представники Вікіпедії традиційно нагородили авторів найкращих фотографій об’єктів природно-заповідного фонду України у межах проекту «Вікі любить Землю». Про це йдеться на офіційному повідомленні організаторів.
  • Демобілізованим із зони АТО львів’янам збільшать виплати Демобілізованим із зони АТО львів’янам збільшать виплати Демобілізованим із зони АТО на Львівщині доплачуватимуть по 3 000 грн. Це передбачено програмою підтримки демобілізованих воїнів, яку сьогодні, 15 вересня, прийняли депутати Львівської облради. За таке рішення проголосували 75 депутатів.
  • У Львові пластуни облаштують таборове містечко. Де і коли? У Львові пластуни облаштують таборове містечко. Де і коли? Втретє поспіль львівські пластуни збираються у вересні, щоб пригадати таборове літо та почати новий сезон пластування. Програма передбачає молебень, урочисте відкриття навпроти Ратуші та діяльність Пластового містечка із заходами для пластунів, львів’ян та гостей міста.
  • У Львові ректора УКУ нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня У Львові ректора УКУ нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня Учора, 14 вересня, у Львові в Українському католицькому університеті відбулися урочистості з нагоди початку нового літургійного та навчального року. Ректора навчального закладу Богдана Праха нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові? Поліція чи міліція. Хто за що відповідає у Львові? Третій тиждень вулиці Львова патрулює поліція. Tvoemisto.tv вирішило детальніше дізнатися, які саме функції покладено на нових поліцейських, та з якими труднощами вони стикаються на законодавчому рівні у своїй роботі.
  • Ситуація на дорогах Львова: вулиця Шевченка у заторах Ситуація на дорогах Львова: вулиця Шевченка у заторах Сьогодні, 15 вересня, на вулиці Шевченка ускладнився рух.
  • Скільки серед українців facebook-користувачів? Графік Скільки серед українців facebook-користувачів? Графік Кількість користувачів Facebook в Україні за рік зросла на 30%.
  • Львів Львів'ян кличуть на вуличний лекторій про способи пересування містом. Програма У рамках Європейського тижня мобільності (ЄТМ), у Львові відбудеться вуличний лекторій.
  • Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Де у Львові можна орендувати приміщення. Адреси Управління комунальної власності повідомляє про намір передати в оренду вісім об’єктів нерухомого майна. Охочих запрошують подати до 26 вересня включно заяву про намір укласти договір оренди на об’єкти комунального майна.
  • Сьогодні синоптики у Львові обіцяють вітер і тепло Сьогодні синоптики у Львові обіцяють вітер і тепло За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, сьогодні до кінця доби та впродовж 15 вересня будуть пориви південного вітру 15-20 м/с.
  • Львів’янам пропонують 2 500$ на розвиток власного бізнесу. Як отримати? Львів’янам пропонують 2 500$ на розвиток власного бізнесу. Як отримати? Понад 200 львів’ян та внутрішньо переміщених осіб, які проживають у Львові, отримають можливість здобути нову професію, заснувати та розвинути власний бізнес.
  • Шукають інвесторів для оренди землі на Львівщині: деталі Шукають інвесторів для оренди землі на Львівщині: деталі На Львівщині інвесторам запропонують взяти в оренду понад 5,5 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.
  • Які школи Львова отримають нові ноутбуки? Які школи Львова отримають нові ноутбуки? Відділ освіти Залізничного району Львова придбав 40 ноутбуків у ТОВ «РС - Безпека» за майже ₴284 тис. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».
  • В Україні відклали мобілізацію та збільшуватимуть контрактну армію В Україні відклали мобілізацію та збільшуватимуть контрактну армію Президент Петро Порошенко заявив про ухвалення рішення відкласти проведення подальшої мобілізації.
  • Власників авто до 5 років оподаткують. За якими критеріями обиратимуть? Власників авто до 5 років оподаткують. За якими критеріями обиратимуть? У Мінфіні хочуть затвердити список автомобілів класу “люкс”, загальною вартістю понад 1 млн грн, які будуть обкладатися податком.
  • Як заохотити дитину до навчання? 8 порад Як заохотити дитину до навчання? 8 порад Настав час, коли маленьких школяриків треба мотивувати до навчання. Хочете заохотити дитину навчатися в цікавий спосіб? Не знаєте, що таке вигадати, коли на прохання: «Давай ще почитаємо!», у відповідь чути: «Я так втомився… Мені щось так не хочеться»… Пропонуємо 10 мотиваційних порад для натхнення.
  • Збір підписів за присвоєння звання «Народного артиста України» Андрію «Кузьмі» Кузьменку. Як долучитися? Збір підписів за присвоєння звання «Народного артиста України» Андрію «Кузьмі» Кузьменку. Як долучитися? Відомому співаку, фронтмену групи «Скрябін» Андрію Кузьменко, який трагічно загинув 2 лютого цього року в автокатастрофі, хочуть присвоїти звання Народного артиста України посмертно. Відповідна петиція зареєстрована на сайті Президента України.
  • На вулиці Науковій у Львові змінили порядок руху: деталі На вулиці Науковій у Львові змінили порядок руху: деталі У Львові на вулиці Науковій, 7а, встановили новий світлофор, який спонукав зміни порядку руху цією ділянкою дороги. Відтепер в лівій смузі заборонений рух «прямо», дозволено тільки розворот в обох напрямках руху. Про те, як слід водіям пересуватися цією ділянкою дороги Tvoemisto.tv розповів начальник відділу з обслуговування світлофорних об’єктів ЛКП «Львівавтодор» Мирослав Туркевич.
  • Сквер Гідності у Львові як крок на шляху до реформ Сквер Гідності у Львові як крок на шляху до реформ Нещодавно у Львові на Сихові облаштували новий громадський простір – Сквер Гідності. Мешканці мікрорайону на чолі із громадською активісткою Наталею Піпою перешкодили незаконній забудові скверу і, натомість, створили місце для сімейного відпочинку. Наразі активні захисники скверу об’єднались навколо спільних ідей і створили громадський рух.
  • Завтра у Львові перекриють для проїзду ще одну частину вул. Сихівської Завтра у Львові перекриють для проїзду ще одну частину вул. Сихівської Через роботи влаштування інженерних мереж, завтра перекриють вул. Сихівську від вул. Соняшникової до вул. Морозної.
  • Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Завтра, 15 вересня, деякі вулиці Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’янин домігся надання перекладу виступів міністра Авакова українською Львів’янин домігся надання перекладу виступів міністра Авакова українською Львівський активіст Святослав Літинський, який першим в Україні отримав паспорт без російського дубляжу, виграв справу щодо відмови у перекладі виступів міністра МВС України Арсена Авакова. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив сам активіст.
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вул. Липинського Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вул. Липинського Сьогодні, 14 вересня, через дорожньо-транспортну пригоду на вулиці Липинського може бути ускладнений рух транспорту в цьому районі.
  • Про унікальність Майдану та повернення до реальності: 8 тез Пітера Померанцева Про унікальність Майдану та повернення до реальності: 8 тез Пітера Померанцева «Відповідальність громадянського суспільства, необхідність аналізувати історію критично й повертатися до реальності – це виклики, які зараз стоять перед Україною», – вважає Пітер Померанцев, британський журналіст, письменник, який народився у Києві. Під час своєї інавгураційної промови в УКУ він розповів, якими бачить українські реалії, чому захоплюється Майданом та наскільки важливою в критичні моменти є моральна відповідальність.
  • У неділю у Львові – чемпіонат з бігу. Як змінюватимуть рух транспорту? У неділю у Львові – чемпіонат з бігу. Як змінюватимуть рух транспорту? У неділю, 20 вересня, у Львові відбудеться видовищний спортивний захід – чемпіонат України з бігу по шосе «Львівська десятка», на час проведення якого буде частково змінено рух на проспекті Чорновола та вулиці Липинського.
  • Львів’яни збиратимуть кошти на протез військовому. Як долучитись?  Львів’яни збиратимуть кошти на протез військовому. Як долучитись? Вокальний ансамбль «A cappella Leopolis» запрошує львів’ян та гостей міста на благодійний концерт, який відбудеться 25 вересня о 19:30 у Храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський собор, пл. Музейна, 4). Кошти, зібрані під час вечора духовної музики, буде передано на виготовлення протезу для бійця 24-ої механізованої бригади Назара Барилка.
  • З’явився мобільний додаток для вивчення польської. Де завантажити? З’явився мобільний додаток для вивчення польської. Де завантажити? Українець Максим Дибарський зі Слобожанщини створив безкоштовний додаток для осіб, котрі вивчають польську мову та поляків, які вивчають українську. Мета цього додатку – допомогти у запам’ятовуванні іноземних слів. Він представляє собою набір карток, кожна картка містить слово або словосполучення україньською і польською мовами.
  • 7 фактів про сучасних українців від Ярослава Грицака у Львові 7 фактів про сучасних українців від Ярослава Грицака у Львові Ярослав Грицак у своїй праці «Куди рухається світ» намагається пояснити феномен сучасного суспільства та основні тенденції його розвитку. Tvoemisto.tv пропонує 7 ключових тез історика про сучасне українське покоління, фрагментарність світу, хіпстерство і феномен Євромайдану.
  • Сьогодні – початок церковного року в греко-католиків та православних Сьогодні – початок церковного року в греко-католиків та православних Місяць вересень - не тільки календарний початок осені, нової пори року. Він має важливе значення для християн східного обряду. Саме 1 вересня (14 за новим стилем, світським календарем, тобто в ці дні) православна і греко-католицька Церква святкує початок, «новоліття», або «найменування», Нового церковного року, який розпочинає своєрідне коло літургійних богослужінь.
  • Від завтра підприємці платитимуть єдиний внесок по-іншому. Деталі Від завтра підприємці платитимуть єдиний внесок по-іншому. Деталі З 15 вересня 2015 року вступають в дію небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя органів Державної фіскальної служби України для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій.
  • Іудеї всього світу зустрічають Новий рік. 5 фактів про свято Іудеї всього світу зустрічають Новий рік. 5 фактів про свято Євреї сьогодні відзначають 5776-й Новий рік. Саме стільки уже на календарі Старого Заповіту. Тисячі хасидів вважають за щастя зустріти свято в Україні, в містечку Умань на Черкащині. Адже саме тут похований засновник брацлавського (бресловського) хасидизму Раббі Нахман з Брацлава. Пропонуємо вам кілька особливостей святкування початку початку нового року в іудеїв.
  • Унікальна абетка про Шептицького навчить дитину любити і пробачати Унікальна абетка про Шептицького навчить дитину любити і пробачати «…Ти такий великий, як наша черешня на городі, а борода у тебе, як у святого Миколая…», – писали до митрополита Андрея діти, які бажали зустрічі з ним та спілкування. А ще називали найдорожчим Таточком. Про щастя, щедрість, жарти, забавки і навіть цукерки, а також яким був малий хлопчик Роман, що став великим митрополитом Андреєм, дізнаються і діти, і дорослі, вивчаючи абетку «Андрей Шептицький. Від А до Я». Книга увійшла до переліку найкращих на цьогорічному Форумі видавців у Львові. Співавторка абетки про Шептицького – письменниця Оксана Думанська розповіла Tvoemisto.tv, як творилася книга та яким прикладом може стати Андрей Шептицький для сучасних дітей.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!