Новини
  • Львів зустріне понад 70 тисяч паломників: локація, схема доїзду Львів зустріне понад 70 тисяч паломників: локація, схема доїзду У середу, 29 липня, у Львові урочисто відзначатимуть 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Зокрема, о 10.00 год. в Архикатедральному соборі Святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля на мирян очікує урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма. Для зручності мешканців, які не зможуть потрапити до собору, на площі перед пам’ятником будуть споруджені екрани, де відбуватиметься пряма трансляція Божественної Літургії. Як розповіла Марта Литвинюк, керуючий справами виконавчого комітету, допомагати усіх охочим отримати правильну інформацію будуть 70 волонтерів.
  • У Львові розшукують молодих україномовних поетів У Львові розшукують молодих україномовних поетів В рамках Х Львівського міжнародного літературного фестивалю розпочався перший етап конурсу «Молода Республіка Поетів». До участі запрошують юних поетів, які пишуть українською мовою.
  • Для тих, хто любить Україну. 9 унікальних місць Для тих, хто любить Україну. 9 унікальних місць Гори, каньйони, озера, море, затишні міста – не обов’язково перетинати кордон нашої країни, щоби вибрати відпочинок собі до душі і по кишені. Пропонуємо вам 10 мальовничих місць, які доводять, що отримати казкові враження можна, не виїжджаючи з України і не витрачаючи багато коштів.
  • Зі Львова стратує велопробіг до села Митрополита Шептицького Зі Львова стратує велопробіг до села Митрополита Шептицького Велопробіг, присвячений 150-річчю з дня народження Митрополита УГКЦ Андрея Шептицького, стартує 2 серпня. Організатори запрошують всіх охочих долучатися до заходу.
  • Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші». Програма Львів’ян запрошують на «Єврейські дні у Ратуші». Програма У Львові відбудуться лекції, дискусії та бесіди під назвою «Єврейські дні у Ратуші: спільна спадщина та відповідальність», які проведуть науковці та дослідники з України, Польщі та Сполучених Штатів Америки.
  • Google Maps тепер може відслідковувати, де і коли був користувач Google Maps тепер може відслідковувати, де і коли був користувач У картах від Google з’явився інструмент Your Timeline, який пам’ятає всі місця, в яких ви були і коли ви там були, і готовий показати це на карті.
  • Коли в поїздах Інтерсіті нарешті з’явиться Wi-Fi? Коли в поїздах Інтерсіті нарешті з’явиться Wi-Fi? У поїздах «Інтерсіті» обіцяють знову запустити Wi-Fi. Ця послуга не надається пасажирам «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» вже більше року.
  • У Львові написали листа Папі Римському. Фото У Львові написали листа Папі Римському. Фото Молодь, яка бере участь у Всеукраїнському фестивалі Єдиного молодіжного простору «Вітер На-Дії», та всі небайдужі, у центрі Львова писали листа Папі Римському Франциску під час флеш-мобу «Рокажи Папі про Україну».
  • Каноїст зі Львова – чемпіон світу серед молоді Каноїст зі Львова – чемпіон світу серед молоді Львівський весляр став чемпіоном світу серед молоді.
  • Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух та посилять безпеку Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух та посилять безпеку У середу, 29 липня, у Львові урочисто відзначатимуть 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького.
  • У дитсадках Львова відкриють 21 додаткову групу У дитсадках Львова відкриють 21 додаткову групу До кінця року у садках Львова відкриють 21 додаткову групу. Про це повідомила Галина Слічна, директор департаменту гуманітарної політики Львівської міськради. За її словами, вже відкрито три групи, а в найближчому часі планується відкриття ще трьох.
  • На українсько-польському кордоні нині черги На українсько-польському кордоні нині черги На західному кордоні утворилися автомобільні затори на трьох пропускних пунктах.
  • Батьки знатимуть, на що витрачає гроші школа Батьки знатимуть, на що витрачає гроші школа В урядовій передачі «10 хвилин з Прем'єром-міністром» Арсеній Яценюк розповів про зміни в освіті. Серед пропонованих нововведень – обов’язкова фінансова звітність усіх шкіл.
  • Від завтра у Львові ремонтуватимуть вулицю Пасічну. Схема руху Від завтра у Львові ремонтуватимуть вулицю Пасічну. Схема руху За інформацією управління інженерного господарства ЛМР, з понеділка, 27 липня, влаштовуватимуть асфальтне покриття на вулиці Пасічній.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 20-26 липня.
  • Фільм тижня у Львові: «Паперові міста» Фільм тижня у Львові: «Паперові міста» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує до перегляду фільм «Паперові міста», який поєднує у собі кілька жанрів – мелодраму, детектив та пригоди.
  • Завтра Львів прощатиметься зі ще одним Героєм Завтра Львів прощатиметься зі ще одним Героєм Львів попрощається з Героєм. Володимир Євгенович Савонюк (01.05.1977-23.07.2015) загинув у зоні АТО. Похорон військового відбудеться у понеділок, 27 липня. Поховають Героя на Личаківському кладовищі.
  • Для наймолодших львів’ян облаштували гойдалки. Фото Для наймолодших львів’ян облаштували гойдалки. Фото У львівському парку «Горіховий гай» з’явилися нові гойдалки.
  • Завтра львів’яни молитимуться за загиблими під час Скнилівської трагедії Завтра львів’яни молитимуться за загиблими під час Скнилівської трагедії У понеділок, 27 липня, у Львові відбудуться пам’ятні заходи, присвячені 13-м роковинам Скнилівської трагедії. Поминальні богослужіння відбудуться у всіх храмах Львівської єпархії УГКЦ, щоб кожен львів’янин, у будь-якому районі міста, зміг належно вшанувати загиблих.
  • Учені знайшли найстаріший у світі Коран Учені знайшли найстаріший у світі Коран Вчені університету у Бірмінгемі віднайшли те, що може вважатися найстародавнішим Кораном у світі. Знахідка свідчить про те, що людина, яка її створювала, імовірно, жила у часи пророка Магомета.
  • У Львові встановили пам’ятник Шептицькому. Фото. Оновлено У Львові встановили пам’ятник Шептицькому. Фото. Оновлено У суботу, 25 липня ввечері на площі Святого Юра у Львові встановили пам'ятник митрополиту Андрею Шептицькому.
  • У мережі з’явився масивний архів історичного відео. Де переглянути? У мережі з’явився масивний архів історичного відео. Де переглянути? Інформаційна агенція Associated Press та документальний архів British Movietone відкрили доступ до величезного архіву документальних зйомок. Загалом оцифрували більше мільйона хвилин відеоматеріалів і завантажили їх на відеохостинг YouTube.
  • 5 корисних мобільних додатків для веломандрівок 5 корисних мобільних додатків для веломандрівок Інтерактивна карта велопарковок у вашому місті, пункти прокату, цікаві веломаршрути, статистика велотренувань, детальний довідник із ремонту двоколісного та інші корисні речі ви знайдете у додатках для велосипедистів.
  • У Львові вирішили, хто збудує офіс для тисячі «айтішників» У Львові вирішили, хто збудує офіс для тисячі «айтішників» У Львові до 2017 року на вул. Панаса Мирного збудують новий інноваційний офіс для ІТ-сфери, у якому зможуть працювати близько тисячі людей. Учора, 24 липня у Львівській міській раді відбулось оголошення переможця відкритого архітектурного конкурсу.
  • До дня народження Шептицького площу Св. Юра реконструюють лише частково До дня народження Шептицького площу Св. Юра реконструюють лише частково Площу перед собором Святого Юра готують до відкриття пам’ятника Митрополитові Шептицькому. Це станеться вже за кілька днів, у середу, 29 липня.
  • Страхові компанії збільшують розмір компенсацій при ДТП Страхові компанії збільшують розмір компенсацій при ДТП Національна комісія з регулювання ринків фінансових послуг вдвічі збільшила розмір страхової суми за договорами обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності.
  • Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує Цими вихідними у Львові пройде низка цікавих та захоплюючих подій, на які неодмінно варто потрапити. Серед найважливішого: християнський фестиваль «Вітер На-Дії», Ковальські дні на площі Музейній, фортепіанний концерт і виставка абстрактно-фігуративного живопису.
  • На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція «Відкритого університету» у Львові На Tvoemisto.tv стартує онлайн-трансляція «Відкритого університету» у Львові Сьогодні, 25 липня, у Львові в межах християнського фестивалю «Вітер На-дії» відбудеться Відкритий університет "Відкривай світ!", в межах якого фахівці прочитають лекції про натхнення, соціальні медіа та цінність вчення митрополита Андрея Шептицького. Tvoemisto.tv транслюватиме лекції онлайн.
  • У Львові відремонтують 5 трамваїв, які курсуватимуть на Сихів У Львові відремонтують 5 трамваїв, які курсуватимуть на Сихів 24 липня, виконавчий комітет Львівської міськради погодив зміни до розрахункової кошторисної вартості проекту модернізації громадського транспорту та послуг у Львові для ЛКП «Львівелектротранс».
  • У Львові продовжили маршрут №17 У Львові продовжили маршрут №17 Після звернення львів’ян автобусний маршрут №17 у Львові тепер курсуватиме до вул. Рудненської. Таке рішення прийняли сьогодні, 24 липня на засіданні виконкому Львівської міської ради.
  • Львів робить висновки: як посилюватимуть безпеку міста? Львів робить висновки: як посилюватимуть безпеку міста? Події останніх кількох тижнів сколихнули Львів. Вибухи біля відділків міліції, поранені правоохоронці, знайдена в підвалі розтяжка, повідомлення про замінування та інші неприємні новини підштовхнули до думки: місто має проаналізувати помилки, зробити висновки та посилити заходи безпеки. Tvoemisto.tv поспілкувалося з тими, хто вартує спокій львів’ян, і дізналося, чому нині наше місто є недостатньо захищеним та чи можливо це змінити.
  • Як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави. Інструкція Як безкоштовно отримати земельну ділянку від держави. Інструкція Відповідно до законiв України, всі українці мають право на отримання 6 ділянок землі, але їх цільове призначення має бути різним.
  • Де у Львові безпечно купувати кавуни. Сезонні "точки" Де у Львові безпечно купувати кавуни. Сезонні "точки" Сьогодні рішенням виконкому ЛМР, з метою забезпечення мешканців якісними баштанними культурами, було затверджено місця сезонної торгівлі ними на території м. Львова на 2015 рік.
  • У Львові затримали сепаратистів. 5 фактів У Львові затримали сепаратистів. 5 фактів У п’ятницю 24 липня працівники СБУ затримали у Львові двох учасників сепаратистського руху «Галицький яструб». Про це на брифінгу заявила речник СБУ Олена Гітлянська, повідомляє Інтерфакс-Україна.
  • Завтра у Львові - сильна спека Завтра у Львові - сильна спека За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології, завтра, 25 липня, у Львові буде гроза, вранці та вдень під час грози град та шквал 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме 16-18º тепла, вдень спека 35º.
  • Що має побачити кожен львів’янин. Бібліотека з оригіналами листів Франка та Гюго Що має побачити кожен львів’янин. Бібліотека з оригіналами листів Франка та Гюго Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Пропонуємо вам 5 цікавих фактів про Львівську національну наукову бібліотеку України імені Василя Стефаника, де зберігаються оригінали листів Богдана Хмельницького, Івана Франка, Лесі Українки, Віктора Гюго, Володимира Короленка, Ольги Кобилянської та інших
  • З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської З’явились безкоштовні е-курси з вивчення польської та білоруської Польсько-український портал “Порт Європа” запустив безкоштовний е-курс білоруської мови для українців. Також на сайті функціонує е-курс польської мови, на який вже записалися понад 55 тисяч осіб.
  • У Львові буде відкритий університет. Де подивитись онлайн? У Львові буде відкритий університет. Де подивитись онлайн? 25 липня у Львові в межах християнського фестивалю "Вітер На-дії" "відбудеться Відкритий університет "Відкривай світ!", в межах якого фахівці прочитають лекції про натхнення, соціальні медіа та цінність вчення митрополита Андрея Шептицького. Відкритий університет проходитиме у конференц-залі УКУ з 12.00 до 18.00, онлайн-трансляцію заходів можна буде переглянути на сайті tvoemisto.tv.
  • Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості Чотири індустріальні парки Львова та області: локації, можливості На Львівщині - у Львові, Новому Роздолі, Кам’янці-Бузькій та Яворівському районі - створять чотири індустріальні парки. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.
  • Скільки насправді Львів заробляє на паркуванні? Скільки насправді Львів заробляє на паркуванні? Щомісяця бюджет міста Львова від 17 паркоматів (загалом таких апаратів у місті 18) отримує 35 тисяч гривень. Узагалі схема організації паркування в місті не є дуже проста. Міська рада виділила площу під паркування і визначила операторів, які надають послугу. А ті встановили паркомати за власні кошти і сплачують у міський бюджет гроші за використання земельної ділянки. Найбільшим оператором є ЛКП «Львівавтодор», який встановив 17 паркоматів, ще один належить ПП «Укравтопарк».
  • Як привчити дитину до самостійності? 12 порад Як привчити дитину до самостійності? 12 порад Практично усі батьки мріють, щоб їхні діти ставали самостійними. У цьому допоможуть 12 порад від психолога.
  • Львів’ян кличуть вшанувати митрополита Шептицького. Програма  Львів’ян кличуть вшанувати митрополита Шептицького. Програма 29 липня у Львові відбудуться урочистості з нагоди 150-их роковин народження митрополита Андрея Шептицького. Зокрема у місті відкриють пам’ятник митрополитові, також у соборі святого Юра відбудеться Архиєрейська Божественнна Літургія, повідомляє прес-служба Львівської міської ради.
  • У Львові буде інтерактивна дошка Герою Небесної Сотні. Фото У Львові буде інтерактивна дошка Герою Небесної Сотні. Фото Сьогодні, 24 липня, о 17 годині у читальному залі бібліотеки Франкового університету презентуватимуть електронну меморіальну дошку. Із неї львів’яни зможуть дізнатися більше про Богдана Сольчаника – Героя Небесної Сотні, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілів на Майдані.
  • Львів’яни та їх транспорт: Історія про дим з-під шин Львів’яни та їх транспорт: Історія про дим з-під шин Не здивуюся, якщо серце Івана б'ється в ритм з двигуном його авто. Двигуном автомобіля, який лічені секунди набирає сотню і ця сила втискає тебе в сидіння. Потужність двигуна неймовірна і ти на власному тілі відчуваєш цю силу. Він живе швидкістю, живе рухом, він є частиною свого автомобіля, як і його авто є частиною Івана. Сьогодні в рубриці львів'яни та їх транспорт Іван Ракус- неодноразоний призер Чемпіонатів України з автомобільних перегонів.
  • У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок У Львові встановлять унікальну велопарковку зі свічок 24-26 липня протягом трьох днів львівські ковалі відновлюватимуть браму Музею історії релігії, а також куватимуть оригінальні авторські підсвічники. Також під час Ковальських днів відбудеться презентація нової велопарковки, повідомила прес-служба Львівської міської ради.
  • Львів Львів'ян запрошують на військово-польовий табір. Як долучитись? У п’ятницю, 31 липня, в селі Раковець, що у Пустомитівському районі Львівської області розпочне свою роботу молодіжний військово-польовий табір "Патріот".
  • Ситуація на дорогах Львова: на Городоцькій стовп упав на авто. Фото Ситуація на дорогах Львова: на Городоцькій стовп упав на авто. Фото Сьогодні, 24 липня, на вулиці Городоцькій сталося ДТП, що спричинило утворення затору.
  • Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух. Схема Біля собору Святого Юра у Львові реорганізують рух. Схема У зв’язку з відкриттям пам’ятника митрополиту Андрею Шептицькому, у місті буде частково змінено організацію дорожнього руху та посилено заходи безпеки.
  • Топ-10 причин відвідати фестиваль «Вітер На-Дії» у Львові Топ-10 причин відвідати фестиваль «Вітер На-Дії» у Львові Львів’ян запрошують відвідати унікальний фестиваль «Вітер На-Дії». Фестиваль відбувається 23-26 липня у Львові. Основний день фестивалю – субота, територія біля Львівської духовної семінарії (вул. Хуторівка, 35).
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій, затор біля АС-2 Ситуація на дорогах Львова: ДТП на Городоцькій, затор біля АС-2 Сьогодні, 24 липня, на вулиці Городоцькій сталося ДТП, що спричинило утворення затору. Окрім того, корок формується і на вулиці Кукурудзяній поблизу АС-2
  • У Шевченківському районі Львова відремонтують зупинку та хідники У Шевченківському районі Львова відремонтують зупинку та хідники Із міського бюджету Львова Шевченківській районній адміністрації додатково виділили 3 мільйони гривень для ремонту тротуарів, дворів та міжквартальних вулиць.
  • Як почуваються міліціонери, поранені під час вибухів у Львові Як почуваються міліціонери, поранені під час вибухів у Львові Стан дільничних інспекторів, поранених під час вибухів у Львові, залишається важким. Правоохоронці Львівщини здають кров та організували збір коштів, необхідних для лікування поранених.
  • Де у Львові відновлять дитсадок? Де у Львові відновлять дитсадок? У Львові ремонтують дитячий садок №110, який невдовзі запрацює. Тут на три групи планують прийняти приблизно 90 дітей.
  • Коли в Україні з’явиться 4G? Коли в Україні з’явиться 4G? Президент України Петро Порошенко підписав указ «Про забезпечення умов для впровадження системи рухомого (мобільного) зв'язку четвертого покоління».
  • Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад Як щоранку прокидатись із задоволенням. 10 порад Чимало львів'ян прокидаються рано-вранці. Далеко не кожному вдається робити це без проблем. Але можна зробити пробудження більш приємним, бадьорим і швидким. Сьогодні ми опублікуємо кілька порад, які допоможуть цього досягнути.
  • Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Як правильно розпоряджатися персональними коштами? 5 порад від експерта Гроші люблять лік. Це правило стосується як фондів великих компаній, так і фінансів окремої людини. Тож правильно управляти особистими доходами й видатками мають не лише бізнесмени, а й пересічні українці. Як правильно розпоряджатися персональними коштами, Tvoemisto.tv вирішило дізнатися у фінансового директора Львівської бізнес-школи (LvBS) Українського католицького університету. Пропонуємо ознайомитися з 5-ма основними порадами експерта.
  • Львів хочуть перетворити на безпечне місто Львів хочуть перетворити на безпечне місто «Програма «Львів - безпечне місто» має знизити ризики тероризму у Львові», – переконані члени депутатської групи «Народний Контроль».
  • 10 затишних та маловідомих європейських міст 10 затишних та маловідомих європейських міст Ми звикли до Львова і його атмосфери. Та все ж часом хочеться побачити інші місця і міста, котрі були би схожі на Львів. Таких міст і містечок в Європі чимало, та не всі про них знають. Tvoemisto.tv пропонує Вам зануритися в атмосферу історичної Європи та дослідити маловідомі факти затишних міст.
  • Скільки на Львівщині є підприємців-«спрощенців»? Скільки на Львівщині є підприємців-«спрощенців»? Підприємці -«спрощенці» Львівщини сплатили понад 212 млн. гривень у бюджет.
  • До Львова масово з’їдуться паломники: перекриватимуть рух До Львова масово з’їдуться паломники: перекриватимуть рух Уже цього тижня у Львові з’явиться пам’ятник Шептицькому. До нашого міста прибуде багато паломників. Під час їхньої ходи прилеглі до площі Святого Юра вулиці закриють для руху транспорту.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!