Новини
  • Від завтра підприємці платитимуть єдиний внесок по-іншому. Деталі Від завтра підприємці платитимуть єдиний внесок по-іншому. Деталі З 15 вересня 2015 року вступають в дію небюджетні рахунки 3719, відкриті на імʼя органів Державної фіскальної служби України для сплати коштів єдиного внеску та фінансових санкцій.
  • Іудеї всього світу зустрічають Новий рік. 5 фактів про свято Іудеї всього світу зустрічають Новий рік. 5 фактів про свято Євреї сьогодні відзначають 5776-й Новий рік. Саме стільки уже на календарі Старого Заповіту. Тисячі хасидів вважають за щастя зустріти свято в Україні, в містечку Умань на Черкащині. Адже саме тут похований засновник брацлавського (бресловського) хасидизму Раббі Нахман з Брацлава. Пропонуємо вам кілька особливостей святкування початку початку нового року в іудеїв.
  • Унікальна абетка про Шептицького навчить дитину любити і пробачати Унікальна абетка про Шептицького навчить дитину любити і пробачати «…Ти такий великий, як наша черешня на городі, а борода у тебе, як у святого Миколая…», – писали до митрополита Андрея діти, які бажали зустрічі з ним та спілкування. А ще називали найдорожчим Таточком. Про щастя, щедрість, жарти, забавки і навіть цукерки, а також яким був малий хлопчик Роман, що став великим митрополитом Андреєм, дізнаються і діти, і дорослі, вивчаючи абетку «Андрей Шептицький. Від А до Я». Книга увійшла до переліку найкращих на цьогорічному Форумі видавців у Львові. Співавторка абетки про Шептицького – письменниця Оксана Думанська розповіла Tvoemisto.tv, як творилася книга та яким прикладом може стати Андрей Шептицький для сучасних дітей.
  • Львів’ян запрошують на велосипедну прощу до Крехова Львів’ян запрошують на велосипедну прощу до Крехова У суботу та неділю, 19-20 вересня, львівське обласне Товариство українських студентів-католиків «Обнова», спільно з Молодіжною організацією «Добрий Пастир» та громадським формуванням «Скеля», в рамках Єдиного молодіжного простору, традиційно організовує велопрощу «Львів – Страдч – Крехів».
  • Львів’ян просять допомогти у пошуку водія, що збив пішоходів і втік Львів’ян просять допомогти у пошуку водія, що збив пішоходів і втік Учора, в Львові, невідомий водій, керуючи невстановленим автомобілем, збив двох пішоходів на пішохідному переході. Просять зголоситися львів’ян, котрі можуть допомогти у пошуку винуватця ДТП.
  • Понад 600 монахів і монахинь приїдуть цього тижня до Львова Понад 600 монахів і монахинь приїдуть цього тижня до Львова 14-18 вересня у конференц-залі стадіону «Арена-Львів» триватиме Асамблея греко-католицького та римсько-католицького монашества України. На подію з різних куточків країни з’їдеться близько 600 монахів і монахинь різних чинів та згромаджень Української Греко-Католицької Церкви та Римо-Католицької Церкви в Україні.
  • Як у Львові боротимуться з припаркованими на трамвайних коліях авто Як у Львові боротимуться з припаркованими на трамвайних коліях авто У Львові з порушниками, які паркують свої автомобілі на трамвайних коліях, блокуючи проїзд електротранспорту, боротиметься поліція.
  • На скільки зростуть зарплати й соціальні виплати? Інфографіка На скільки зростуть зарплати й соціальні виплати? Інфографіка Міністр соціальної політики Павло Розенко заявив про підвищення соцстандартів. За його словами, розмір мінімальної зарплати, пенсії, стипендії та зарплати для бюджетників буде збільшено найближчим часом, однак відповідні зміни до законів поки не ухвалені. Втім, міністр запевнив, що проблем із цим не буде, бо уряд та Президент ще мають у парламенті голоси для ухвалення таких рішень.
  • Сьогодні у Львові перекриють ще одну частину вулиці Сихівської. Схема руху Сьогодні у Львові перекриють ще одну частину вулиці Сихівської. Схема руху Як повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР, перекриття руху транспорту на вулиці Сихівській біля будинку №7 (на перехресті з вулицею Кавалерідзе) відбудеться сьогодні, у понеділок, 14 вересня.
  • В Україні подешевшають авто: спецмита скасовано В Україні подешевшають авто: спецмита скасовано Відповідно до повідомлення Міжвідомчої комісії з міжнародної торгівлі, опублікованому в урядовій газеті, 10 вересня 2015 року комісія розглянула інформацію Мінекономрозвитку про необхідність скасувати спецзаходи щодо імпорту в Україну легкових автомобілів незалежно від країни походження та експорту, застосованих рішенням від 28 квітня 2012 року.
  • Коли Україна цілком позбудеться міліції та матиме нову поліцію Коли Україна цілком позбудеться міліції та матиме нову поліцію Від 7 листопада в Україні не буде старої міліції, її замінить нова поліція. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков у Чернігові під час презентації набору до нової поліції.
  • Як досягнути більшого? 12 тез Шимона Переса до українців Як досягнути більшого? 12 тез Шимона Переса до українців 92-річний Шимон Перес, дев'ятий президент Ізраїлю, виголосив один з найбільш мотивуючих, на думку учасників, спічів Ялтинської Європейської Стратегії (YES), яка завершилася сьогодні у Києві. Він говорив про лінощі, сміливість і сподівання.
  • Топ-10 продуктів, які здатні зіпсувати настрій Топ-10 продуктів, які здатні зіпсувати настрій Прийом їжі може не лише додати енергії та життєвих сил, але й зіпсувати настрій, якщо неправильно підібрати страви. Пропонуємо вам 10 продуктів харчування, які варто вживати обережно, якщо хочете довше бути у гарному гуморі.
  • 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень 7 речей про Львів. Найважливіше за минулий тиждень Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини та події. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам тиждень 7 - 13 вересня.
  • Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Де у Львові завтра не буде світла? Перелік вулиць Завтра, 14 вересня, деякі вулиці Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • 10 мобільних додатків, що допоможуть слідкувати за здоров’ям 10 мобільних додатків, що допоможуть слідкувати за здоров’ям Здоровий спосіб життя – це не завжди легко та зручно. Іноді бракує часу та уваги, щоби відстежувати кожен свій крок та прийом їжі. Але ваш організм, очевидно, такі відмовки не схвалив. Тому спеціально для того, аби ви могли щохвилини стежити за своїм здоров’ям, Територія твого розвитку підібрала розумні додатки, з якими ваш смартфон стане ще кориснішим.
  • Як народжувалась «Музика воїнів». 5 думок від автора проекту Як народжувалась «Музика воїнів». 5 думок від автора проекту «Музика воїнів» – це просвітницький проект, який має на меті показати, що українські воїни – не карателі, якими їх малює російська пропаганда, а відповідальні, виховані та культурні захисники своєї землі. Молодий фотограф та журналіст з Чернівців Олександр Ткачук розповів про значення та ідею створення відеороликів.
  • Львів’ян запрошують на перегляд стрічки про життя кіборга Львів’ян запрошують на перегляд стрічки про життя кіборга У понеділок, 14 вересня, о 19:30 у Львові у парку культури імені Богдана Хмельницького відбудеться прем’єра документального фільму про життя пластуна-кіборга Євгена Подолянчука на псевдо «Скаут», який загинув 14 вересня 2014 року, стримуючи ворогів в районі Донецького аеропорту.
  • Львівщина однією з перших отримає вакцину від поліомієліту: деталі
Львівщина однією з перших отримає вакцину від поліомієліту: деталі Міністерство освіти і здоров’я планує проведення трьох раундів імунізації в національному масштабі з використанням оральної полівакцини (ОПВ) для усіх дітей молодших шести років, незалежно від того, чи були вони імунізовані від поліомієліту до цього. У третьому раунді планується імунізувати дітей до 10 років.
  • Що відвідати у Львові в останній день Форуму? 7 подій Що відвідати у Львові в останній день Форуму? 7 подій Сьогодні у Львові триває останній день ХХІІ Форуму видавців. Цього року він проходить під девізом «Культура vs пропаганда». Пропонуємо вам кілька подій, що допоможуть гідно попрощатись із Форумом до наступного року.
  • Завтра перекриють дорогу по вул. Сихівській біля перехрестя з вул. Кавалерідзе 
Завтра перекриють дорогу по вул. Сихівській біля перехрестя з вул. Кавалерідзе Як повідомили в управлінні інженерного господарства ЛМР, перекриття руху транспорту на вулиці Сихівській біля будинку №7 (на перехресті з вулицею Кавалерідзе) відбудеться у понеділок.
  • Три тези про діючу війну від автора роману «Аеропорт» у Львові Три тези про діючу війну від автора роману «Аеропорт» у Львові Кореспондент та фотограф Los Angeles Times Сергій Лойко на цьогорічному Форуму видавців представив перший роман про діючу війну в Україні. Як зазначає сам автор, події в книзі хоч і схожі до тих, що відбулися під час 240-денної оборони Донецького аеропорту, але цю книгу слід сприймати як художню, а не документальну.Tvoemisto.tv пропонує цікаві тези із зустрічі з Сергієм Лойком у Львові про війну із середини й ідею роману.
  • Як навчити дитину постояти за себе? Поради психолога Як навчити дитину постояти за себе? Поради психолога Нещодавно в одній із львівських шкіл на уроці хореографії, вчителька покарала дитину, змусивши її перед класом зняти штанці. Про цей факт у дописі на Facebook повідомила мама дитини, яка теж ходить у цей клас. Наразі за цим випадком триває службове розслідування. У зв’язку із цим Tvoemisto.tv запитало у психолога Наталки Ільчишин про те, як захистити дитину від подібних ситуацій і навчити її розрізняти належні та неналежні вказівки дорослих.
  • Завтра у Львові відбудеться Свято наливок. Як долучитись? Завтра у Львові відбудеться Свято наливок. Як долучитись? У неділю, 13 вересня, у Львові вже вдруге відбудеться Міське свято наливок та настоянок, організоване Клубом галицької кухні та Музеєм ідей. Львів’яни можуть долучатись і як спостерігачі, і як учасники.
  • У Львові громадські активісти та мешканці відновили дитмайданчик. Фото У Львові громадські активісти та мешканці відновили дитмайданчик. Фото Учора, 11 вересня, о 17.00 год на території дитячого майданчику, що знаходиться за адресою: вул Одеська, 18, ГО «Інститут Суспільних Ініціатив», за підтримки управління молоді, сім’ї та спорту Львівської міської ради, ЛКП «Граніт» та мешканців прилеглих територій, провели облагородження майданчика.
  • Завтра львів’ян запрошують на ранкову руханку із чемпіонкою України
Завтра львів’ян запрошують на ранкову руханку із чемпіонкою України Із нагоди Дня фізичної культури і спорту управління молоді, сім’ї та спорту організовує для львів’ян та гостей міста флеш-моб «Ранкова руханка». Захід почнеться в неділю, 13 вересня, о 11:00 год. на площі Ринок, перед входом до міської Ратуші.
  • Борчиня зі Львова стала чемпіонкою світу Борчиня зі Львова стала чемпіонкою світу На чемпіонаті світу з боротьби серед жінок, який зараз проходить в Лас-Вегасі, США, скарбничка збірної України знову поповнилася.
  • Львів’ян просять допомогти у розшуку дітей Львів’ян просять допомогти у розшуку дітей Учора, 11 вересня, у Львові близько 17:15 год. під час прогулянки по території закладу для дітей, що на вулиці Дорога Кривчицька, 19 самовільно покинули заклад та пішли в невідомому напрямку і не повернулися двоє неповнолітніх. Львів’ян просять допомогти у пошуку дітей
  • У Львові батьки звинуватили вчительку у приниженні першокласниці. Оновлено У Львові батьки звинуватили вчительку у приниженні першокласниці. Оновлено У Львові, у середній загальноосвітній школі №40, на уроці хореографії, вчителька покарала дитину, змусивши її перед класом зняти штанці. Про цей факт у дописі на Facebook повідомила мама дитини, яка теж ходить у цей клас. Директор школи №40 у коментарі Tvoemisto.tv підтвердила той факт, що надійшли скарги від батьків і повідомила, що наразі триває службове розслідування.
  • Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Куди піти на вихідні. Tvoemisto.tv рекомендує Презентації нових кінострічок, знакові спортивні активності та багато-багато книжкових подій. Tvoemisto.tv пропонує перелік подій, що допоможуть провести вихідні цікаво.
  • Що не пропустити на Форумі видавців сьогодні? 7 подій Що не пропустити на Форумі видавців сьогодні? 7 подій Наразі у Львові триває Форум видавців. Цього року він проходить під девізом «Культура vs пропаганда». Пропонуємо вам кілька подій в рамках Форуму, які відбудуться сьогодні.
  • Якою була мода у Львові 1937 року? Фото Якою була мода у Львові 1937 року? Фото У всі часи, незалежно від віку, стилю та уподобань львів’янки намагалися бути в курсі найсвіжіших модних тенденцій в одязі. Стежити за новинками їм допомагали тогочасні жіночі журнали. Пропонуємо фото фасонів – модних осінніх новинок 1937 р., які було опубліковано у популярному виданні «Нова Хата».
  • Завтра перекриють вул. Сихівську. Деталі Завтра перекриють вул. Сихівську. Деталі Через ремонтні роботи завтра у Львові буде перекрито вул. Сихівську на перехресті з вул. Кавалерідзе.
  • Фільм тижня у Львові: «Олександр Довженко. Одеський світанок» Фільм тижня у Львові: «Олександр Довженко. Одеський світанок» Цього тижня Tvoemisto.tv рекомендує документальний фільм про метра українського кіно Олександра Довженка, головну роль в якому виконав Сергій Бабкін.
  • Під час Форуму видавців у Львові збиратимуть речі для дитячого будинку. Як долучитись? Під час Форуму видавців у Львові збиратимуть речі для дитячого будинку. Як долучитись? Одяг, книжки, іграшки та інші необхідні речі для дітей вирішили зібрати у Львові активісти під час Форуму видавців для вихованців Дитячого державного дошкільного будинку №1, де перебувають діти віком від 3 до 7 років.
  • Де й коли у Львові курсуватимуть нові автобуси від «Електрону»? Деталі Де й коли у Львові курсуватимуть нові автобуси від «Електрону»? Деталі 7 вересня стало відомо, що ТОВ СП «Електронтранс» виграло тендер на постачання Львову 10 автобусів за 35,85 млн грн. Однак в міста на цю покупку передбачено лише 20 млн. грн. TvoeMisto.tv вирішило дізнатися скільки нових автобусів невдовзі може з’явитися у Львові, і на яких саме маршрутах вони будуть курсувати.
  • В унікальну бібліотеку у Львові закладуть пам’ятну капсулу. Програма В унікальну бібліотеку у Львові закладуть пам’ятну капсулу. Програма У понеділок, 14 вересня, у день початку церковного і навчального року, в УКУ пройде церемонія закладення пам’ятної капсули в стіну нової бібліотеки (інформаційно-ресурсного центру ім. Митрополита Андрея Шептицького) та освячення накупольних хрестів для університетського храму Святої Софії-Премудрості Божої.
  • Топ української літератури доби Незалежності від Оксани Забужко Топ української літератури доби Незалежності від Оксани Забужко Відома українська письменниця Оксана Забужко склала свій список авторів та книг, без яких література доби української Незалежності немислима.
  • Від завтра  курсуватиме ще один швидкісний потяг через Львів Від завтра курсуватиме ще один швидкісний потяг через Львів Із 12 вересня розпочне курсувати новий швидкісний потяг №113/114 Харків – Мукачеве.
  • Четверо львів’ян візьмуть участь у шаховому Кубку світу в Баку Четверо львів’ян візьмуть участь у шаховому Кубку світу в Баку Вісім українських шахістів розпочнуть сьогодні виступи на одному з найпрестижніших змагань року — Кубку світу FIDE в Баку. Четверо з них – львів’яни.
  • Вчені звання по-новому. Що зміниться? Вчені звання по-новому. Що зміниться? Кабміном України вже ухвалили постанову, якою вводять у дію новий порядок затвердження рішень про присвоєння вчених звань, а також зразки документів, необхідних для присвоєння вчених звань.
  • Проща з Предстоятелем УПЦ КП Патріархом Філаретом. Як долучитись? Проща з Предстоятелем УПЦ КП Патріархом Філаретом. Як долучитись? Сьогодні до Львова з патріаршим візитом прибуває Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет. В рамках візиту запланована проща до місця чудесного явлення Пресвятої Богородиці на Жовківщині.
  • Львів’ян запрошують на відкриття футбольного сезону серед юнаків Львів’ян запрошують на відкриття футбольного сезону серед юнаків В суботу стартує чемпіонат України з футболу серед 15 та 17-річних юнаків. Участь у ньому братиме і футбольний клуб «Покрова», який в цей день проведе свій перший матч.
  • Усікновення чесної голови св. Івана Хрестителя. Про що згадуємо? Усікновення чесної голови св. Івана Хрестителя. Про що згадуємо? Сьогодні, 11 вересня, православні та греко-католики, які дотримуються Юліанського календаря, вшановують пам’ять про усікновення чесної голови св. Івана Хрестителя. Про цю подію говорить Біблія. Вірні у цей день дотримуються суворого посту.
  • 7 подій у рамках Форуму, які варто відвідати  сьогодні 7 подій у рамках Форуму, які варто відвідати сьогодні Наразі у Львові триває Форум видавців. Цього року він проходить під девізом «Культура vs пропаганда». Пропонуємо вам кілька подій в рамках Форуму, які відбудуться сьогодні.
  • Львів’ян запрошують на медичні консультації. Куди приходити?
Львів’ян запрошують на медичні консультації. Куди приходити? Управління охорони здоров’я ЛМР, спільно з департаментом охорони здоров’я ЛОДА, з 15 по 30 вересня у кожному районі Львова ініціює профілактичні акції «Здорове місто». Усі охочі зможуть отримати безкоштовні консультації спеціалістів.
  • Як львівські студенти облаштовують громадський простір. Фото Як львівські студенти облаштовують громадський простір. Фото Львівські студенти-ветеринари облаштовують простір поблизу університету, який називають «Простір для натхнення».
  • Медики навчатимуть львів Медики навчатимуть львів'ян надавати домедичну допомогу. Як долучитися? 11 вересня 2015 року о 11.00 год. на площа навпроти Оперного театру на просп. Свободи відбудеться майстер-клас з основ надання домедичної допомоги та показові виступи бригад екстреної (швидкої) медичної допомоги з надання медичної допомоги при масовому ураженні людей.
  • Знайшли дівчину з Борщовичів, яку львів’яни шукали понад тиждень Знайшли дівчину з Борщовичів, яку львів’яни шукали понад тиждень Наталія Вербенець із Борщовичів, яка зникла ще минулого четверга, повернулася додому.
  • Хто очолив рейтинг найкращих книг Форуму видавців у Львові Хто очолив рейтинг найкращих книг Форуму видавців у Львові 10 вересня у Львівському національному театрі опери і балету імені Соломії Крушельницької відбулася урочиста церемонія нагородження Премії «Найкраща книга 22 Форуму видавців».
  • Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка Ситуація на дорогах Львова: ДТП на вулиці Франка Сьогодні, 11 вересня, на вулиці Івана Франка ускладнився рух через дорожньо-транспортну пригоду. На частині вулиці тимчасово не курсує електротранспорт.
  • Озеро Задорожнє на Львівщині позбулось незаконних огорож Озеро Задорожнє на Львівщині позбулось незаконних огорож На прибережній смузі озера Задорожнє демонтували незаконні огорожі.
  • Українці тепер знатимуть, кому насправді належать ЗМІ Українці тепер знатимуть, кому насправді належать ЗМІ Президент підписав Закон про розкриття інформації щодо кінцевих власників українських медіа.
  • 20 маленьких хитрощів для батьків 20 маленьких хитрощів для батьків Блогер Джоанна Годдар зібрала у своїй спільноті «Cup of Joe» поради досвідчених батьків, які полегшують життя у родині та зменшують стрес не тільки у батьків, але й у дітей.
  • Львівський митець надав свої роботи для зйомок в американських серіалах Львівський митець надав свої роботи для зйомок в американських серіалах В деяких епізодах американських серіалах «Білий комірець» (White Collar) та «Хороша дружина» (The Good Wife) з’явилися роботи львівського художника Василя Бажая.
  • Христина Соловій представить свій перший альбом. Де послухати? Христина Соловій представить свій перший альбом. Де послухати? Фіналістка всеукраїнського конкурсу «Голос країни» львів’янка Христина Соловій невдовзі представить свій дебютний альбом «Жива вода».
  • Які пункти пропуску на Львівщині впорядкують поляки? Перелік Які пункти пропуску на Львівщині впорядкують поляки? Перелік Нещодавно польський уряд ухвалив виділити Україні кредит розміром 100 млн євро на будівництво нових прикордонних переходів. За ці гроші Україна має купити товари та послуги у польських підприємств. Угоду між двома урядами підписали у середу, 9 вересня. Спеціально для Tvoemisto.tv начальник відділу дорожнього господарства ЛОДА Надія Ситник розповіла, на що попередньо планують використати кошти.
  • Події від «Таємної аптеки» на Форумі видавців у Львові. Програма Події від «Таємної аптеки» на Форумі видавців у Львові. Програма В рамках ХХІІ Міжнародного книжкового Форуму видавців у Львові 10-13 вересня 2015 року «Таємна аптека» приготувала свою унікальну серію творчих та наукових заходів, розрахованих для дітей різного віку.
  • Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Де у Львові завтра не буде світла? Адреси Завтра, 11 вересня, деякі вулиці Львова залишаться без світла. Tvoemisto.tv пропонує їх перелік.
  • Львів’ян запрошують на концерт для підтримки дітей з особливими потребами Львів’ян запрошують на концерт для підтримки дітей з особливими потребами Гурт «ROCK-H», Віктор Винник, Олеся Киричук, Олександр Божик виступлять на благодійному концерті, кошти з якого підуть на підтримку навчально-реабілітаційного центру «Джерело», де навчаються діти з особливими потребами.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!