Київ

АМКУ дозволив придбати готель «Ермітаж» у центрі Києва

863 0
Переможець аукціону в місячний термін після реєстрації права власності на об'єкт приватизації зобов'язаний звернутися до відповідного органу культурної спадщини та підписати охоронний договір.
Фото: Prozorro

Фото: Prozorro

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив ПрАТ «Житомирський меблевий комбінат» бізнесмена Вадима Григор'єва придбати придбати готель «Ермітаж». Відповідне рішення АМКУ затвердив 6 липня.

Раніше Житомирський меблевий комбінат став переможцем аукціону ФДМ із приватизації історичної будівлі колишнього готелю «Ермітаж» у Києві 25 травня. Як повідомив ФДМ у червні, інвестор сплатив до державного бюджету 373 млн грн за придбаний актив.

Переможець аукціону в місячний термін після реєстрації права власності на об'єкт приватизації зобов'язаний звернутися до відповідного органу культурної спадщини та підписати охоронний договір.

Нагадаємо, лот, у який входить фасадний будинок загальною площею 3165,8 кв. м, будинок у дворі загальною площею 1963,3 кв. м. обійшовся у 311 мільйонів гривень.

Нерухомість придбав через ПРАТ «Житомирський меблевий комбінат» Вадим Григор’єв – колишній партнер Валерія Хорошковського. 

Загалом за об'єкт змагалися 39 підприємців, а фінальна вартість збільшилася у 15 разів – з 21,2 млн до 311 млн гривень.

У Фонді державного майна зазначили, що продаж цього активу став найдорожчим аукціоном з моменту відновлення приватизації у вересні 2022 року.

Окрім переможної ставки, покупець повинен сплатити ПДВ – 62 млн гривень.

Садиба на вул. Богдана Хмельницького, 26, розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 15 липня 1998 №1463 занесена до переліку пам’яток історії та культури місцевого значення, за типологічною належністю архітектура, історія.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!