Архітектори Меморіалу Героїв Небесної Сотні у Львові створять меморіальний комплекс у Миколаєві

753 0
У Миколаєві планують спроєктувати меморіальний комплекс-кладовище присвячений воїнам-захисникам України.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Команда львівських архітекторів – Бюро Guess Line Architects перемогла на Всеукраїнському архітектурному конкурсі та спроєктує меморіальний комплекс-кладовище присвячений воїнам-захисникам України в Миколаєві. Про це повідомили у департаменті містобудування Львівської міської ради.

У повідомленні йдеться, що щодня Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні відвідують сотні туристів та місцевих мешканців. Згодом біля нього відкрили Інформаційний центр. Спершу проєкт передбачав зведення моста-музею, який би з'єднував Меморіал зі сквером «На валах». Проте його відтермінували. 

Читайте також: У Львові змінили проєкт будівництва канатної дороги до Високого замку

Особливу увагу на Меморіалі приділили інклюзії. Окрім доступного Інфоцентру, від нього облаштували зручну для маломобільних людей доріжку, яка тепер з'єднує Меморіал з вулицею Замковою. Переважну частину цих робіт виконали ще до повномасштабного вторгнення.

Нагадаємо, що інспекція державно-архітектурно будівельного контролю Львівської міської ради проведе перевірку на спірному об’єкті біля Скверу Гідності на пр. Червоної Калини, 109, яку наказало провести Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!