Атака дронів-камікадзе та відкриття центру допомоги ВПО. Головні події дня у Києві

652 0
Дайджест новин за 13 жовтня.
Фото: Pexels

Фото: Pexels

Атака дронів-камікадзе на Київську область 

Київську область вночі атакували дрони-камікадзе. В результаті вибухів сталось займання. За попередніми даними, потерпілих немає. 

У Києві поки не планують вимкнення світла

У столиці наразі не планують вимикати електропостачання. Це стало можливим, по-перше, завдяки тому, що фахівці «Укренерго» та обленерго стабілізували енергопостачання у всіх областях України. По-друге, тому що українці ввечері ощадливо споживали електроенергію.

Водночас, щоб не допустити повторних обмежень, громадян просять заощадливо використовувати електроприлади у пікові години: з 8:00 до 11:00 та з 17:00 до 23:00.

Центр допомоги та підтримки для переселенців із Краматорська

У Дарницькому районі столиці відкрили Київське відділення Краматорського територіального центру соціального обслуговування населення. Тут надають послуги для переселенців з Краматорська, які проживають в столиці та Київській області. Мова, зокрема, про реєстрацію мешканців, інформаційно-консультаційні послуги юриста та психолога, допомогу з працевлаштуванням. Також в центрі працює дитячий центр та надається гуманітарна допомога. 

Концепція реінтеграції та підтримки учасників бойових дій

У столиці розробили Концепцію реінтеграції та підтримки учасників бойових дій. Проєкт рішення про її схвалення підтримала Постійна комісія з питань охорони здоров’я та соціальної політики Київської міської ради. Після коротких доопрацювань він буде направлений на розгляд міськради. 

Концепція стане своєрідним орієнтиром владі для подальших рішень у сфері питань учасників бойових дій. Вона містить такі напрями політики у сфері ветеранської спільноти, як психологічна реабілітація, фізкультурно-спортивна реабілітація, професійна адаптація і працевлаштування, медичне забезпечення тощо. 

Обмеження руху транспорту 

Із 13 до 24 жовтня на Харківському шосе частково обмежать рух транспорту. Дорожники працюватимуть на ділянці від вул. Привокзальної до вул. Фанерної і у зворотному напрямку.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!