Батько Тараса Козака відсудив понад 7 млн грн та мобільних груп для боротьби із «Шахедами» стане більше. Підсумки доби

1163 0
Нині 20 листопада та 635 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото умовне

Фото умовне

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 46 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 4 удари по районах зосередження противника. Уражено 3 ворожих склади боєприпасів.

Проаналізовані експертами Інституту вивчення війни (ISW) дані вказують на те, що українські війська контратакували під Авдіївкою і 19 листопада просунулися вперед,  про це йдеться у звіті ISW.

В огляді зазначають, що українські та російські війська продовжують бойові дії на сході й півдні України, хоча дощова погода, ймовірно, продовжуватиме сповільнювати темпи бойових дій до настання зимових умов.

Читайте також: В Україні збільшать кількість мобільних груп для боротьби із «Шахедами». В Офісі президента кажуть, що зима буде важкою. «Постійно триває активна робота з розширення мережі мобільних груп для боротьби із ударними безпілотниками. Разом працюємо над посиленням захисту енергетичної інфраструктури та цивільних обʼєктів. Мобільні групи вже довели свою ефективність», – сказав заступник керівника Офісу президента Олексій Кулеба.

Та: Зеленський змінив командувача медичних сил ЗСУ. Таке рішення президент пояснив необхідністю виходу на новий рівень медичного забезпечення наших воїнів.

Ключові події:

1. Батько Тараса Козака відсудив у санаторію «Шкло» понад 7 млн грн. Ці гроші Роман Козак може отримати на підставі договору, який він уклав у 2009 році із очолюваним ним же санаторієм. Нагадаємо, що син Романа Козака – підозрюваний у державній зраді, позбавлений громадянства України, підсанкційний колишній народний депутат Тарас Козак – перебуває у розшуку з травня 2021 року;

2. Страйк польських перевізників: що відбувається на польсько-українському кордоні. У сторону Ягодина черга розтягнулася на понад 30 км, Рави Руської – понад 10 км, Краківця – понад 16 кілометрів.

Читайте також: Уряд спростив правила ввезення в Україну генераторів та трансформаторів. Для того, аби енергетичне обладнання можна було ввозити в Україну за спрощеними правилами, Кабінет міністрів призупинить дію шести технічних регламентів, які застосовувались досі;

3. У Польщі автобус з українцями потрапив у ДТП. Серед загиблих – дитина. В якийсь момент він з’їхав на зустрічну смугу, потім у кювет і врізався в дерево.

Читайте також: Патрульні назвали найпоширенішу причину ДТП у Києві. «Від початку 2023 року, в межах території обслуговування київських патрульних, перевищення безпечної швидкості стало причиною 256 ДТП з травмованими, в яких 294 людини травмувалося та 18 – загинуло»;

4. Чому не потрібно вживати антибіотики під час застуди. Антибіотики руйнують клітинні стінки бактерій або блокують їхню здатність розмножуватися. Віруси – неклітинні організми, і в антибіотиків немає жодних механізмів впливу на них.

Читайте також: Коли для львівських школярів почнуться зимові канікули. Керівник управління освіти ЛМР Андрій Закалюк Tvoemisto.tv повідомив, що кожна школа Львова самостійно визначає дату та кількість днів, коли учні відпочиватимуть взимку. Так деякі матимуть 21 день канікул.

Та: У палаці Хоткевича у Львові відзначать День дитини. Перелік заходів. Заходи безкоштовні, однак потрібна онлайн-реєстрація;

5. Соломія Чубай готує великий концерт до Миколая. 3 грудня о 18:00 у мультифункціональному просторі FEST republic у Львові відбудеться благодійний концерт співачки – «Час вірити в дива».

Читайте також: Мороз та ожеледиця: як розпочнеться тиждень на Львівщині. 20 листопада хмарно, часом мокрий сніг. Удень 1 – 6° тепла. 21 листопада часом дощ. Уночі 0 – 5° тепла, вдень 2 – 7°. 22 листопада мокрий сніг. Упродовж доби від 1° морозу до 4°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!