Без обстрілів та з дозволом продажу алкоголю. Ключові події дня у Києві

972 0
Аби ви були в курсі важливої та актуальної інформації, зібрали ключові події дня у Києві.

З воєнної точки зору день у столиці був тихим. Водночас британська розвідка прогнозує тяжкі бої на околицях Києва у найближчі дні. Окупанти, як повідомляють у Міноборони Британії, продовжують утримувати позиції під українською столицею, попри розмови про відведення.

У місті створили Комендатуру міста Києва, яку очолив генерал-майор Віктор Плахтій. Серед її завдань – організація та забезпечення заходів комендантської години і забезпечення контролю системи пропускного режиму. 

Паралельно місто продовжує повертатись до життя. Так, 31 березня у Києві відкрились 12 продуктових міні-ярмарків у 8 районах. 

Читайте також: Чому у XXI столітті люди здатні на таке насильство? Військовий капелан про путіна, росіян та Європу

Крім того, з 1 квітня у столиці України скасовують заборону на продаж алкоголю. Купити алкоголь можна буде в певні години – з 11:00 до 16:00 – як в магазинах, так і в закладах харчування.

Що стосується народжуваності, то в КМДА повідомили, що за 35 днів російсько-української війни в Києві народилося 987 дітей. Серед новонароджених 534 хлопчики, 453 дівчинки та 25 двієнь.

Міська влада нагадує про необхідність вакцинації від коронавірусу, попри війну. Наразі у місті працюють 73 пункти вакцинації від COVID-19. 

Нагадаємо, раніше Київська міська рада схвалила пільги для бізнесу, який працює в столиці. Пільги стосуються пересувної торгівлі, ресторанних майданчиків, підприємців, що працюють на комунальних площах, рекламних компаній, паркувальних майданчиків. 




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!