Політична реклама

Більше тисячі львів'ян досі не мають тепла у помешканнях

1145 0
У Львові за два тижні до зими залишаються без тепла мешканці чотирьох відомчих будинків Міністерства оборони (КЕВ).

Йдеться про багатоквартирні будинки військових на вулиці Стрийській №63, 65, 67 та 71, де мешкають близько 1,5 тис. людей, інформує Zaxid.net.

Опалення тут намагаються підключити уже місяць, однак за цей час сталося 18 проривів вуличної тепломережі, розповів заступник голови Сихівської районної адміністрації Іван Коркішко.

За його словами, труби прориває кожні 10-20 метрів. На ремонт пошкоджених ділянок тепловики уже витратили 107 тис. грн. Однак щоразу, як все полагодять і пробують пустити тепло, прорив стається в іншому місці.

Ситуація є критичною – у найближчі дні у Львові прогнозують заморозки, температура повітря може знижуватися вночі до двох градусів морозу.

«Цій вуличній тепломережі уже півстоліття, тут не труби, а папір», - зазначив Іван Коркішко, додавши, що працівники теплоенерго роблять усе можливе, аби до мешканців надійшло тепло, однак наразі прогнозу жодного нема, оскільки майбутніх проривів не передбачити.

Крім того, за словами Івана Коркішка, наразі немає актів готовності цих будинків до опалювального сезону, і це може також затримати постачання тепла мешканцям будинків.

Водночас Володимир Гірей, начальник будинкоуправління №4 КЕВ, якому й підпорядковуються ці будинки, запевнив, що акти у нього є, тож з цим проблем не виникне.

Як відомо, з відомчими будинками у Львові – чимало проблем. Міністерство не виділяє достатньо коштів на їх утримання, в результаті будівлі – у поганому стані Через борги там, зокрема, неодноразово припиняли вивозити сміття.  Крім того, КЕВ БУ-4 заборгувала 1,5 млн грн за обслуговування ліфтів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!