Британія ввела санкції проти російських банків і олігархів

1879 0
Під санкції потрапили 5 російських банків. Також санкції запроваджені проти Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів, наближених до президента РФ олігархів.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про запровадження нового пакета санкцій проти РФ за визнання сепаратистських утворень «ДНР» і «ЛНР». Про це він заявив під час виступу у парламенті, пише «Європейська правда».

Джонсон заявив, що під санкції потрапили п’ять російських банків. Також санкції запроваджені проти Геннадія Тимченка та братів Ротенбергів, наближених до президента РФ олігархів. Будь-які активи, які вони мають у Британії, будуть заморожені, а особам буде заборонено приїжджати в країну.

Читайте також: Путін офіційно визнав незалежність «Л/ДНР» 

Із його слів, це – перший етап санкцій і будуть наступні, якщо Путін піде далі. Джонсон попередив, що необхідно підготуватися до наступного кроку Росії після того, як минулої ночі вона «кричуще порушила» мирні угоди. Наказ Путіна, продовжує він, щодо нібито «миротворчих» військ на окупованих територіях «означає поновлене вторгнення в цю країну».

«Росія зараз встановлює привід для повномасштабного наступу», – сказав він.

Додамо, що Сполучені штати Америки оголосять про додаткові санкції, а також Європейська комісія та Європейська служба зовнішніх дій представили пропозицію щодо санкцій країнам-членам ЄС після рішення президента Росії визнати незалежними сепаратистські регіони.

Читайте також: «Путін – божевільний, а Росія лежить у паралічі», – експрофесорка МДУ Олена Волкова

Нагадаємо, 21 лютого Володимир Путін підписав указ про визнання незалежними окупованих територій ОРДЛО. Лідери іноземних держав засудили рішення Путіна, заявивши, що це кінець Мінського процесу. Україна закликала західних партнерів, щоб коаліція не дозволила Росії розпочати третю світову війну.

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські кордони надійно захищені. Україна хоче миру та очікує рішучих кроків від своїх іноземних партнерів. Водночас президент США Байден підписав указ про санкції щодо ОРДЛО. Також канцлер Німеччини Шольц заявив про зупинку сертифікації газопроводу «Північного потоку-2».



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!