Через дії Росії довкола України Італія посилить військову присутність у Східній Європі

1220 0
Міністр оборони Італії зазначив, що будь-яка агресія проти України матиме серйозні наслідки.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Італійський уряд готовий активніше долучитися до розв’язання ситуації, яка виникла у зв’язку із загостренням на українсько-російському кордоні. Про це повідомили у Посольстві України в Італії.

«З огляду на останні події, НАТО вирішило посилити свій східний фланг й Італія братиме у цьому процесі активну роль», – повідомив міністр оборони Італії Лонерцо Гуеріні.

Він також зазначив, що сучасними італійськими літаками посилили авіаційну базу НАТО в Румунії, а командуванням НАТО підготували спеціальний план на випадок загострення ситуації на російсько-українському кордоні за участі італійських військовослужбовців. Якщо ближчим часом криза не завершиться, Італія готова направити відповідні додаткові сили у східно-європейський регіон.

«При цьому наголошую, що будь-яка агресія проти України матиме серйозні наслідки», – зазначив Гуеріні.

Читайте також: «Далі знову буде ескалація». Аналітик про загрозу російського вторгнення

Нагадаємо, що Північноатлантичний альянс приводить сили у готовність та відправляє на східний фланг НАТО додаткові сили, зокрема кораблі й винищувачі, задля посилення стримування й захисту союзників через дії Росії довкола України.

За повідомленням Альянсу, Франція висловила готовність відправити війська до Румунії під командування НАТО. Нідерланди відправляють два винищувачі F-35 до Болгарії з квітня, щоб підтримати діяльність НАТО з повітряного нагляду у регіоні, та приводить у готовність корабель і наземні елементи для Сил реагування НАТО. США також повідомили, що розглядають варіанти збільшення військової присутності на східному флангу Альянсу


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!