Чому треба виключити все російське з нашого життя та ЗСУ звільнили Лиман. Підсумки доби

1421 0
Нині 2 жовтня та 221 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Суспільне

Фото: Суспільне

Повітряна тривога. Сигнал прозвучав о 16:12, була загроза запусків ракет зі стратегічної авіації.

Ситуація на фронті. Пізно вечором заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко розмістив відео, на якому українські військові встановлюють український прапор на адмінбудівлі в Лимані. Також звільнено 5 населених пунктів поблизу Лимана, це – Ямпіль, Новоселівка, Шандриголове, Дробишеве, Ставки.

Цитати дня: «Сьогодні Збройні Сили України, а саме 81 окрема аеромобільна десантна бригада спільно з підрозділами Національної гвардії України, батальйоном Кульчицького звільнили та взяли під контроль населений пункт Лиман Донецької області». (Українські військові, Лиман)

«Поразка під Лиманом вказує на те, що президент рф володимир путін зменшує пріоритетність захисту Луганської області на користь утримання окупованих територій на півдні України». (Аналітики Інституту досліджень війни ISW).

Читайте такожЗеленський скасував осінній призов та відтермінував демобілізацію

За даними Генштабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили ворожі атаки на Козачу Лопань, Виїмку, Бахмутське, Бахмут, Веселу Долину та Первомайське. Підтверджено знищення складу боєприпасів після вогневого ураження поблизу Чернігівки Запорізької області та поранення близько 50 окупантів.

Акцент дня: «Ми б не грали Чехова». Історія шкільної вистави на мільйон гривень. Як діти під час гастролей у США збирали гроші на бойовий літак, чи треба відмовлятися від російської культури та чому Україна не має своєї театральної системи, в межах проєкту Твого міста «Тема тижня», розповіли – актор театру імені Леся Курбаса, викладач львівської «Школи вільних і небайдужих» Олег Онещак та акторки театральної студії цієї школи Марго Кузьма і Христина Гнєдко.

Чому це важливо: Зараз дуже потрібно виключити все російське з нашого життя. Нас дуже сильно русифікували, особливо схід України. Там українцям нав’язували, що вони малороси. Зараз, під час війни, обов’язково треба відділити нашу культуру від їхньої, зробити так, щоби їхня до нас ніяк не проходила.

Ключові події:

1. Мінімальна зарплата, податки для ФОП та перерахунок пенсій. Що зміниться з 1 жовтня. Жовтень цього року обіцяє бути насиченим на нововведення та зміни у різних сферах життя. Тvoemisto.tv підготувало невеликий огляд змін, які можуть бути важливими для вас;

2. НБУ заборонив переказувати гроші з гривневих карток на картки іноземних банків. На початку повномасштабної війни НБУ уже вводив таку заборону, аби запобігти спекуляціям на валютному ринку;

3. Три міста в області отримають майже 3 млн грн за те, що приймають сміття зі Львова. Йдеться про Борислав, Буськ і Стрий;

4. Львів'янка опублікувала фото затопленого укриття у ліцеї. Під дописом жінки з’явились коментарі і інших людей, зокрема Павло Злонкевич каже, що: «Там нічого не робиться, в 94 школі, і все сходить з рук». Тим часом у міській раді Tvoemisto.tv повідомили, що про ситуацію уже знають, утім прокоментувати випадок обіцяють у згодом;

5. ​​ У Львові знову оголосили штормове попередження. Пориви вітру нині сягатимуть 15-20 м/с.

Історія Львова. Від Францисканської через Короленка до «Хаммера», або Коротка вулиця з особливою історією. Львовознавець Петро Радковець розповідає про вулицю свого дитинства, на якій свого часу був «Сінний базар», кінотеатр, проявочна і досі збереглися старовинні бастіонні фортифікації.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!