Чому у Львові може знову здорожчати житло та дослідниця про кавову культуру міста. Підсумки доби

1017 0
Нині 4 лютого та 711 доба героїчного протистояння російській агресії.
Photo by Dawid Zawiła on Unsplash

Photo by Dawid Zawiła on Unsplash

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині оголошували двічі. Перший раз – о 11:41, відбій – о 12:17. Другий – о 12:56, відбій – о 13:16. В обидвох випадках фіксувався зліт МіГ-31К.

Акцент дня: У Львові може знову здорожчати житло. «Будувати високо ми не можемо, але всі хочуть жити, працювати в центрі міста, тому вартість житла точно зросте. Львів’яни погано сприймають сучасну архітектуру. Якщо глянути згори, то наші кам’яниці мають свій шарм. Сучасна архітектура дуже контрастує з ними, але не через те, що погана, а через пошарпаний стан старих будівель. Якщо приведемо їх до ладу, то цей контраст не буде таким разючим і сприйняття буде кращим», – зазначила Tvoemisto.tv нова очільниця управління охорони історичного середовища Тетяна Балукова.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 66 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 13 районах зосередження противника. Уражено ворожий артилерійський засіб.

Силами протиповітряної оборони України знищено керовану авіаційну ракету Х-59, 10 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131» та 3 розвідувальних БпЛА ворога.

Читайте також: У росії розстріляли пілота бомбардувальника Ту-95. Він брав участь у здійсненні ракетних ударів по цивільних об’єктах в Україні.

Тема дня: Вино, гроші, чума та зелений чай. Історія львівської родини Боїмів. Період кінця ХVI / поч. ХVІI cт. – один з найцікавіших в історії Львова, його золота доба. Часи високого мистецтва та жахливих епідемій, розквіту східної торгівлі та друкування перших книжок, часи найвищих релігійних утисків та консолідації русинів навколо Ставропігійського братства, часи величного ренесансу, коли будувались Успенська церква, синагога Золота Роза та Каплиця Боїмів. Саме про родину Боїмів та їхній архітектурний шедевр у центрі Львова розповідає історик та львівський екскурсовод Денис Булавін.

Ключові події:

1. Президент вручив сертифікати на квартири Героям України та їхнім родинам. Усім українським воїнам рядового та офіцерського складу, яким присвоєно звання Героя України, та членам родин тих, хто удостоєний цього звання посмертно, держава надасть квартири.

Читайте також: Під КМДА знову пройшов мітинг з вимогою витрачати гроші на ЗСУ та інклюзивність. Додатковою вимогою мітингарів є відкритість і звітування;

2. У Львові грант на розробку мілітарного обладнання збільшать до 3 мільйонів гривень. Ідеї, генеровані львівськими компаніями, перетворюються на продукти – дрони, антидронові системи.

Читайте також: Які львівські вулиці тимчасово закриті для проїзду. Перелік. Станом на 3 лютого перекриті частково 5 вулиць.

Та: «Зелені хвилі» на львівських вулицях. Що це і як працює. Це режим роботи світлофорів, який дозволяє рівномірно рухатися з певною швидкістю без зупинок на червоне світло;

3. Львів’яни зможуть отримати безкоштовний огляд та консультацію онкологів. Прийом пацієнтів відбуватиметься у трьох центрах Першого ТМО.

Читайте також: Де у Львові можна отримати теплий одяг. Перелік локацій. 

Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій.

Та: Де у Львові можна здати батерейки, термометри і лампи. Графік роботи екобуса в лютому. Їх можна здати з 9 по 24 лютого;

4.  Кав’ярні для чоловіків, а цукерні – для жінок. Дослідниця про кавову культуру Львова XIX століття. Тоді кав’ярні називали «третім простором»: не до кінця публічним і не до кінця приватним. Тут можна було як вести особисту бесіду, так і зсунути столики, щоби залучити більше співрозмовників.

Читайте також: Туризм на Львівщині. Минулорічні показники зборів сягнули рекордної цифри. Туристичний збір склав понад 46 млн гривень, це найбільший показник з 2011 року, коли його і впровадили.

5. Під час фіналу націвідбору Євробачення у «Дії стався збій. «Скільки бажаючих проголосувати за свого кандидата-фаворита Нацвідбору! Дії треба трошки часу, щоб оговтатись від такої кількості відвідувачів. Тож, якщо у вас не відкривається Опитування – спробуйте проголосувати через декілька хвилин!», – повідомили в компанії.

Тож голосування за переможця Нацвідбору Євробачення-2024 триватиме з моменту відновлення «Дії» та протягом неділі. Нині, орієнтовно о 19:05, закриють лінії голосування та оголосять переможця конкурсу.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!