Чи посилять захист Львівщини та що з мобілізацією. Максим Козицький дасть відповіді на важливі запитання

9659 0
Львів'яни мають змогу поставити запитання голові Львівської ОВА на Facebook-сторінці «Твого міста».
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

У середу, 17 січня, голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький дасть відповіді на запитання журналістів та читачів медіа-хабу «Твоє місто» у публічному відео-інтерв’ю.

Редакція «Твого міста» підготувала до Максима Козицького найважливіші запитання щодо того, як житиме область у цьому році:

  • Президент України Володимир Зеленський, виступаючи на Економічному форумі у Давосі, назвав 2024 рік вирішальним для нашої країни. Що це може означати для Львівської області та чи достатньо підготувався наш регіон.

  • Чи матиме Львівська область додаткову систему захисту від ракет. Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, коментуючи ракетну атаку російських сил по Львову та області, наголошував, що від російських атак ракетами та БПЛА можливо захиститись лише багатоцільовими винищувачами F-16.

  • У новому законопроекті про мобілізацію йшлося зокрема про те, що військові адмінстрації будуть залучені до підсилення мобілізації у регіонах. Що це може означати, чи відновлять блокпости та скільки відсотків працівників самої адмінстрації перебувають у резерві.

  • Чи варто відправляти на війну тих, хто платить більші податки та звідки область братиме кошти цього року. Наскільки виправданим є рішення, що бюджет області одноосібно затверджує голова військової адміністрації та які повноваження тепер у Львівської обласної ради.

Зокрема, будемо говорити про охорону здоров’я, освіту і культуру області, а також про розвиток громад.

Свої ж запитання ви можете написати у коментарях на нашій Facebook-сторінці. Найкращі з них ми озвучимо в ефірі. 

Зазначимо, Максим Козицький офіційно очолив Львівську обласну адміністрацію 6 лютого 2020 року.

Для довідки

У 2007-2009 роках Максим Козицький працював в Головному управлінні охорони здоров’я ЛОДА, займаючись організаційними справами. Після цього він остаточно залишив медицину та почав працювати у сімейному бізнесі, час від часу намагаючись спробувати свої сили у політиці.

За даними аналітичної системи Youcontrol, Максим Козицький працював директором ТОВ «Еко-Оптіма» з кінця 2008 р. до січня 2020 р. За кредитної підтримки ЄБРР «Еко-Оптіма» збудувало одну з перших вітрових електростанції на Львівщині біля Старого Самбора. Партнерами Максима Козицького по «Еко-Оптіма» є його брат Степан, батько Зіновій та Ярослав Шпак, що очолював до 2010 р. спостережну раду «Львівобленерго».

На місцевих виборах у жовтні 2010 р. Максим Козицький безуспішно балотувався до Львівської міської ради за списком «Фронту змін». Через п’ять років він балотувався вже до обласної ради від «Самопомочі» в окрузі на Старосамбірщині, втім не пройшов. зазначимо, що за 5 місяців до виборів Максима Козицький разом із однодумцями створили громадську організацію «Старосамбірщина 30002». ГО діє й досі. Через неї «Еко-Оптіма» та споріднені компанії Козицьких підтримують громадські мікропроекти у цьому районі. 

___________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

ТЕГИ: козицький

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!