Як виглядатимуть Садова-Петлюри і Кульпарківська та які будівельні проєкти не підтримали у Львові. Підсумки доби

973 0
Нині 27 лютого та 734 доба героїчного протистояння агресії рф.

Акцент дня: Львівського бізнесмена Гринкевича залишили під вартою ще на місяць. Він перебуватиме там до 29 березня.

Читайте також: Депутати міськради на Львівщині вимагали 30 тис. доларів хабара. Що відомо. Йдеться про голову комісії з питань земельних відносин та архітектури та члена комісії з економічних питань, фінансів та бюджету органу місцевого самоврядування.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 96 бойових зіткнень, найбільше на Мар’їнському та Авдіївському напрямках, відповідно 33 та 19. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 11 районах зосередження особового складу противника. Уражено пункт управління та ворожу наземну станцію управління БпЛА.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши БпЛА типу «Shahed-136/131». Інформація щодо цієї атаки уточнюється.

Також на Львівщині лунала повітряна тривога – о 12:41, відбій – о 13:26. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Читайте також: Зеленський підписав закон про демобілізацію строковиків. Що зміниться. Згідно з документом, військовослужбовці строкової служби, термін яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені терміни, звільняються з військової служби в запас «у терміни, визначені указом президента».

Та: На Львівщині викрили подружжя, яке на завдання рф готувало ракетний удар по електростанції. Чоловіку загрожує довічне позбавлення волі.

Тема дня: Як забудують Садову-Петлюри і чи не зупиниться Кульпарківська. «Люди можуть мати жвавий громадський простір поруч – просто на вулиці. Коли будуєте вулиці, створюйте життя на них. Зробіть їх зручними передусім для пішоходів, тоді для велосипедистів, тоді для громадського транспорту, а для автомобільного в останню чергу», – радив колишній головний архітектор Вільнюса Міндаугас Пакалніс під час Lviv Urban Forum. Tvoemisto.tv вирішило дослідити, чи дотримано таких засад у Львові під час забудови вулиць Садової, Кульпарківської та Петлюри.

Ключові події:

1. Українці зможуть отримувати кешбек за купівлю української продукції – Зеленський. Президент уточнив, що дав відповідне доручення уряду, і зараз програма розробляється.

Читайте також: У Львові підняли прапор кримськотатарського народу. Фото. «Ми пам’ятаємо, що рівно 10 років тому тисячі людей у Сімферополі вийшли проти poсійської oкупацiї і за територіальну цілісність України.»

Та: Папа Римський закликав до дипломатичного розв’язання війни. Папа Франциск одразу після благословення заговорив про Україну;

2. Експорт товарів з Львівщини зменшився на майже 16%. У 2023 році підприємства області експортували товарів на 2552,5 млн дол.

Читайте також: Козицький прокоментував початок будівництва євроколії від держкордону до Львова. Станція «Скнилів» стане міжнародним залізничним хабом.

Та: У «Дії» з’являться дипломи та шкільні атестати. Наразі триває бета-тестування функції, і кожен охочий українець, старший за 14 років і який має ІПН, може долучитися до цього;

3. Багатоквартирний будинок і реконструкція під культову споруду. У Львові не підтримали 5 будівельних проєктів.

Читайте також: Будинок профспілок у Львові передали державі. На посаду управителя оголосили конкурс. Передачу у власність держави здійснили на підставі рішення суду.

Та: Суд передав під забудову майже 5 га Китаївського городища. Це історична місцевість столиці з унікальним ландшафтом;

4. У Бучі планують модернізувати водоканал за підтримки Європейського інвестиційного банку в Україні. Зараз тривають перемовини.

Читайте також: Поблизу центру Львова продали приміщення-пам’ятку архітектури за 7 млн грн. Йдеться про підвальне приміщення та перший поверх будинку на вул. Шевченка, 4.

Та: Чотири автобуси у Львові тимчасово курсуватимуть за зміненим маршрутом. Йдеться про автобуси №13, 16, 27, 53;

5. На Львівщині знайшли нове місце гніздування червонокнижного чорного лелеки. Це лише третє офіційно зафіксоване.

Також на Львівщині побільшало оленів, козуль і ведмедів, але зайців стало менше.

Погода: Температура у Львові підніметься до 18 градусів тепла. Прогноз погоди на тиждень. 27 лютого удень 13 – 18° тепла. 28 лютого температура вночі 1 – 6° тепла, вдень 13 – 18°. 29 лютого уночі 2 – 7° тепла, вдень 11 – 16°. 1 – 2 березня температура вночі 1 – 6° тепла, вдень 11 – 16°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!