Чи зменшилися затори завдяки «зеленій хвилі» у Львові

1967 0
«Зелена хвиля» діє у Львові на 5 ділянках.
ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

У Львові черги транспорту на світлофорах із «зеленою хвилею» у середньому зменшилися на 40%. Про це повідомили у «Львівавтодор».

Під час проведення натурних досліджень та за допомогою камер відеоспостереження фахівці проаналізували кількість транспортних засобів, які накопичуються перед стоп-лінією за час горіння червоного сигналу світлофора. 

Читайте також: «Зелену хвилю» запустили на ще одній ділянці – у бік Малехова

«У середньому величина черг автомобілів зменшилась на 43% у порівнянні з періодом, коли ці світлофорні об’єкти не були синхронізовані. Разом з тим зменшилася кількість зупинок та стартів автомобілів, які напряму впливають на стан повітря у нашому місті», – прокоментував директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк.

Нагадаємо, у Львові продовжують масштабну реалізацію стратегії підвищення безпеки руху та оновлення системи керування дорожнім рухом загалом, одним з елементів якої є оптимізація та модернізація світлофорного регулювання для зменшення закоркованості та викидів шкідливих речовин. Таким чином із початку року у Львові світлофорне регулювання «зелена хвиля» запущено вже на 5 ділянках: вул. Городоцька (на 2 відрізках), просп. Чорновола, вул. Липинського у Львові, а тепер і в с. Малехів. «Зелені хвилі» налаштовані таким чином, щоб полегшити виїзд із міста. Рухаючись з визначеною швидкістю, водій може без зупинок проїхати світлофори, синхронізовані «зеленою хвилею».

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!