Козицький про ППО, допомогу війську та економіку Львівщини та чи можлива мобілізація жінок. Підсумки доби

1103 0
Нині 19 січня та 695 доба героїчного протистояння російській агресії.
Умовне фото

Умовне фото

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині лунав двічі. Перший раз – о 08:48, відбій – о 09:12. Другий – о 11:43, відбій – 13:18. Фіксувався зліт ворожих МіГ-31К.

Акцент дня: Сина львівського бізнесмена Гринкевича оголосили у розшук. За даними ДБР, він не перетинав кордон, тож правоохоронці закликали повідомити його місцеперебування.

Читайте також: На Львівщині заблокували канал, який публікував місця вручення повісток. Відомості про «локації» перебування працівників ТЦК публікувались в он-лайн режимі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 127 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 6 районах зосередження противника. Уражено 2 ворожих пункти управління.

Читайте також: Мобілізація жінок. Чи можлива вона в Україні. Чи можлива обов’язкова мобілізація до війська українських жінок? Якби був хоч якийсь шанс, що їхню роботу візьме на себе хтось інший, що дім буде чистий і теплий, в домі наварено, діти доглянуті, – то величезна кількість жінок зі спокійною душею пішла б в армію. Про це ідеться в дописі на сторінці у соцмережі письменниці і перекладачки Тамари Горіха Зерня (Тамари Дуди). Лауреатка Національної премії України імені Тараса Шевченка 2022 року вбачає користь у тому, що сьогодні українське суспільство обговорює проблематику місця жінки на війні.

Та: У Львові збільшилась кількість добровольців, які вступають на військову службу за контрактом. Добровольці мають можливість обирати підрозділ і військову спеціальність.

А також: Чому 50 тисяч гривень у Львові платитимуть за контракт лише з двома видами військ. Як заявив у коментарі Tvoemisto.tv директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Євген Бойко, саме ці війська мають одну з найбільших потреб в доукомплектуванні на цей час.

Тема дня: Що на Львівщині з ППО, мобілізацією та економікою. Інтерв’ю з Максимом Козицьким. Як минув 2023-й для Львівщини і що очікує область у нинішньому році; яка ситуація з економікою та безпекою; як у Львівській області підтримують бізнес; чому так мало інформації про допомогу війську сімейним бізнесом Козицьких; яка ситуація з кейсами щодо чеського підприємця, який має частку у компаніях батька Козицького та співпрацював з «Газпромом», що зі справою Гринкевичів та фабрикою Philip Morris; чи правда, що голові ЛОВА пропонують нову посаду в Києві. Про це та інше Tvoemisto.tv дізналося під час довгої розмови з очільником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким.

Та: Скільки блокпостів є на Львівщині та чи вручають там повістки. У інтерв’ю Tvoemisto.tv голова ЛОВА Максим Козицький зазначив, що блокпости були створені насамперед для фільтрації.

Ключові події:

1. «Обсяги допомоги зменшуються». Козицький про підтримку західних партнерів. У 2023 році Львівщина залучила від західних партнерів допомоги на майже 60 мільйонів євро.

Читайте також: Румунські фермери знову розпочали блокаду кордону з Україною для вантажного транспорту. Цього разу це роблять за допомогою великої сільськогосподарської техніки.

Та: Польща продовжила тимчасовий захист для українців. Не потрібно подавати заяву на отримання нових документів;

2. В Києві перейменували та найменували ще 29 об’єктів. Список. Перейменування Повітрофлотського проспекту відклали.

Також Київрада перейменувала 10 зупинок міської електрички та назвала міст через Дніпро.

Читайте також: У переході біля метро «Святошин» в Києві помітили тріщини. Станція та переходи працюють у звичайному режимі, безпека пасажирських перевезень забезпечена.

Та: На одній із вулиць Львова запустили «зелену хвилю». Що це означає. Це проєкт жорсткої координації роботи світлофорів;

3. Названо суму збитків компанії «Київстар» через масштабний збій. У найближчі місяці компанія планує продовжити роботу з відновлення та компенсації.

Читайте також: У Львові судитимуть ексадвоката ветерана кдб Косторного, який за хабар обіцяв вплинути на суд. За $4 тис. він намагався змінити запобіжний захід у кримінальному провадженні.

Та: Екскерівника лікарні на Львівщині підозрюють у розтраті на понад мільйон гривень. Це сталося під час закупівлі вугілля для опалення;

4. «Малоголосківські пагорби». У Львові можуть стати об’єктом природо-заповідного фонду. У Львові триває робота над створенням парку в мікрорайоні «Під Голоском».

Читайте також: У Львові мешканці безкарно замінили історичну браму на пластикові двері. Vешканці негативно налаштовані щодо відновлення сецесійних дверей;

5. У Львові вдалося зберегти історичні сходи з музею Шухевича, який зруйнували росіяни. На цих сходах Роман Шухевич дав свій останній бій та відстрілювався від чекістів.

Читайте також: У будівлі колишнього товариства «Дністер» у Львові знайшли нові розписи. Це підкреслює необхідність комплексного дослідження та відновлення будівлі.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!