Юрко Назарук про зміни в державі і в людях та що відомо про можливу відставку Залужного. Підсумки доби

628 0
Нині 30 січня та 706 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Головнокомандувач ЗСУ, Телеграм-канал

Фото: Головнокомандувач ЗСУ, Телеграм-канал

Акцент дня: У Львові судять екскерівників Шевченківського гаю і одного з ЛКП. Деталі справи. Їм загрожує позбавлення волі.

Читайте також: За рік правоохоронці відкрили близько сотні справ про розкрадання на відбудові Київщини. Близько десятка справ вже передали до суду.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 70 бойових зіткнень. Українська авіація завдала ударів по 20 районах зосередження противника та по його 2 зенітно-ракетних комплексах. Підрозділи ракетних військ уразили 2 засоби протиповітряної оборони, 4 артилерійських засоби та ворожу станцію радіоелектронної боротьби.

Уночі окупанти атакували Україну 35 ударними БпЛА типу «Shahed-136/131». Силами протиповітряної оборони знищено 15 ворожих дронів.

Читайте також: В мережі обговорюють можливу відставку Залужного. Що відомо. В «УП» повідомили, що отримали коментар прессекретаря президента Зеленського Сергія Нікіфорова. На запитання щодо звільнення президентом Залужного він відповів: «Точно ні».

Та: Спеціалісти, які потрібні українській армії. Перелік вакансій.

Тема дня: «Усі знають суддю-хабарника, але біля церкви цілуються в щічку», – Юрко Назарук. Юрко Назарук, співзасновник «Холдингу емоцій !FEST», української мережі концептуальних авторських ресторанів та напрямків у проекті «Акценти Твого міста» пояснює, чому арешт керівника інвестиційної компанії «Concorde Capital» Ігоря Мазепи згуртував підприємців, як наш бізнес змінює ставлення Європи; чому люди мають самі сплачувати за себе податки; як з’явилось рішення інвестувати в освіту; які зміни в державі і людях вже відбуваються і яких ще потребуємо.

Ключові події:

1. Згадуючи Героїв Крут. І в 1918-му у Києві переважали охочі «зазирнути в очі путіну». 29 січня ми віддаємо шану пам’яті героїв Крут. Того дня у 1918 році молоді кияни стали національними героями. Але героїзм зовсім юних хлопців став наслідком зради, безпечності дорослих політиків, військових, можливо, навіть їхніх рідних і вчителів. Про це пише у соцмережі Тамара Горіха Зерня (Тамара Дуда).

Читайте також: ДБР оголосило про підозри «беркутівцям», які нищили зброю, з якої розстрілювали учасників Революції Гідності. З цієї зброї вбили 48 та поранили 90 учасників акцій протесту.

Та:  Зеленський прокоментував примусову мобілізацію чоловіків на вулицях. Президент назвав такі дії абсолютно неправильними і закликав прийняти законопроєкт для їх запобігання.

2. У Львівській ОВА назвали можливу причину пожежі в Геріатричному пансіонаті. Масштабнішої пожежі вдалось уникнути завдяки сигнальним датчикам.

Читайте також: На нову посаду заступника міського голови Львова пропонують призначити бойового офіцера. У ЛМР створили нову посаду – заступник міського голови-омбудсмен з питань ветеранів та людей з інвалідністю.

Та: Корея допоможе відбудувати дамбу на Київщині, яку підірвали аби стримати наступ росіян. Козаровицька дамба була пошкоджена у перші дні повномасштабного вторгнення та мала оборонне значення для захисту міста Києва.

3. У Львові боржників відключать від електроенергії. Подачу електроенергії відновлять після сплати рахунку та погашення боргу протягом 3 робочих днів у містах та 5 робочих днів у сільській місцевості.

Читайте також: Якою була середня зарплата за 2023 рік у Львові. Порівняння з іншими містами. 

Tvoemisto.tv проаналізувало цей показник у Києві, Дніпрі, Одесі та Ужгороді. Відтак, середня зарплата за 2023 у Львові становила 18 тис. 666 гривень. Вищим цей показник був лише у Києві – 19 тис. 826 гривень.

4. Нині у Львові та околицях весь день не буде води. Перелік адрес. Відключення проведуть у зв’язку з заміною магістрального водогону.

Читайте також: «Зелені хвилі» на львівських вулицях. Що це і як працює. У місті вже на двох вулицях запустили режим координованого керування світлофорами «Зелена хвиля». Зокрема, на проспекті Чорновола та ділянці вул. Городоцької.

Та: На частині пішохідної вулиці Леся Курбаса у Львові облаштують платний паркінг. Передбачається створення чотирьох паркомісць.

5. Біля Львова створюють сквер пам’яті новітніх Героїв. Наразі у Винниках працюють над детальним планом території, аби оформити юридичний статус скверу.

Читайте також: Жінці, яка живе з четвертою стадією раку вісім років, допомогли у Львівському онкоцентрі. Онкологію жительці Борислава діагностували ще у 2016 році.

Погода: Цього тижня у Львові прогнозують мороз. Прогноз погоди. 30 січня удень 4 – 6° тепла. 31 січня на дорогах ожеледиця. Уночі 2 – 7° морозу, вдень 3 – 8° тепла. 1 лютого дощ та мокрий сніг. Уночі 0 – 5° морозу, вдень 3 – 8° тепла. 2 лютого теж мокрий сніг та дощ. Уночі від 4° морозу до 1° тепла, а вдень – до 4° тепла. На вихідних, 3 лютого, уночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 2 – 7°.

Читайте також: На станції «Академік Вернадський» зафіксували унікальне явище. Фото. Снігові пончики є вкрай рідкісним явищем навіть для Антарктиди.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!