Де на Львівщині можна відновити документи або поселитись переселенцям

1051 0
На Львівщині є декілька місць, куди можна звернутися ВПО та отримати допомогу.
Фото умовне

Фото умовне

З початком повномасштабної війни багато людей стикнулися з проблемою відновлення документів, які могли бути втрачені під час евакуації, а ще більше людей – втратили дім. На Львівщині є декілька місць, куди можна звернутися ВПО та отримати допомогу. 

Джерело: Львівська ОВА. 

Куди можна звернутися з цими питаннями:

Львівський центр надання допомоги ВПО

(ЦНАП, вул. Левицького, 67).

Звертатись можна щодо програми фінансування відновлення документів (паспорта громадянина України, свідоцтво про народження відновлення документів про майно). Також можна отримати інформацію щодо ідентифікації особи для виготовлення документів. Цим займається також міграційна служба. У разі необхідності скерують до них.

Телефон для довідок: 032 25 00 877. Телефон кейс-менеджера +380 98 837 21 23 Анна Щурко.

У Координаційних центрах ж таку допомогу надає БО «Данська рада у справах біженців» та БО «NEEKA».  Зареєструватись на консультацію можна за посиланням

З графіком виїздів партнерів у райони можна ознайомитися на сторінці Координаційного центру при Львівській ОВА у Фейсбуці.

У цей ЦНАП можна звернутись також з питанням поселення. Там можна написати заяву на поселення у модульне містечко (поселення з документами і у порядку черги). Додатково можна телефонувати у прихистки, телефони яких є на дошці оголошень на Левицького, 67, або звернутись у центр соціального захисту і написати заяву на поселення у гуртожиток учбового закладу.

Читайте також: Потрібні житло, робота, підтримка спеціалістів. Як вирішити проблеми ВПО 

Центр обліку та нічного перебування бездомних

(Львів, вул. Кирилівська, 3а).

Сюди варто звертатись у крайньому випадку – без документів та коштів. Основними завданнями центру є реєстрація відповідно до законодавства бездомних громадян, надання соціально-побутових послуг (забезпечення ліжкомісцем, душем, пральнею тощо), інформаційних та правових послуг, сприяння в працевлаштуванні.

Телефони для довідок: 032 233 10 49, 032 233 14 79.

Читайте також: Труднощі переселенців Львівщини: Як їх долають у регіоні, де кількість ВПО – найбільша 

Нагадаємо, з початку повномасштабного вторгнення 165 тис. вимушених переселенців отримали медичну допомогу у Львові. З різними травмами і пораненнями до лікарень Львова госпіталізували 11 994 вимушено переміщених українців. За амбулаторною допомогою в поліклініки звернулися 133 290 українців, з них 27 894 – діти, 2 776 – вагітні жінки.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!