Де у Львові унікальна плащаниця та чому «Благодатний вогонь» є московським мітом. Підсумки доби

899 0
Нині 4 травня та 801 доба героїчного спротиву агресії рф.

Акцент дня: Що таке «Святе світило» та як росія нав’язує «Благодатний вогонь». 

Tvoemisto.tv опубліковало інформацію про трансляцію сходження «Благодатного вогню», на що одразу зреагували наші читачі і писали про поширення маніпулятивної інформації. Тож після цього Tvoemisto.tv поспілкувалося з отцем Юстином Бойком і тепер пояснює, чому «Благодатний вогонь» є московським мітом. «Московський патріархат це інформаційно розкручував роками, щоби показати вищість православʼя. Але це була тільки пропаганда, яка тепер руйнується. І тому багато людей в шоці, що вірили у міт», – каже о. Юстин.

Читайте також: Унікальна плащаниця, або Де у Львові можна доторкнутися до Христа. У Львові маємо єдину в Україні і одну з небагатьох в світі точну копію Туринської Плащаниці, освячену на оригіналі, яку нам подарував Ватикан у 2005 році.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 119 бойових зіткнень, з них 34 та 27 на Авдіївському та Бахмутському напрямках. Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу противника та 3 – по його пунктах управління. Підрозділами ракетних військ уражено пункт управління та 2 ворожих  артилерійських засоби.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 13 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України 13 ударних БпЛА знищено.

Читайте також: Монах зі Львівщини зібрав 1,5 мільйона для львівської бригади. «Зупиняю цілковито збір на закупівлю дронів FPV, а розпочинаю збір для РЕБів наших воїнів, ремонт автомобільної техніки, медицини.»

Та: Розікрали понад $8 млн на обладнанні для виробництва снарядів. Судитимуть посадовців заводу «Артем». Завод так і не отримав обладнання, а організатор оборудки за кордоном.

Тема дня: «Ми готові розділяти всі труднощі з командою». Рецепти Паски і успішного бізнесу від Олени Вовк. Tvoemisto.tv і ведучий Володимир Глащенков продовжують відеопроєкт #Кухня військової економіки, в якому під час готування страв власники та керівники компаній діляться своїм унікальним досвідом і дають корисні поради. Цього разу за випіканням великодніх пасок він обговорив зі співвласницею Enzym Group, однієї з найстійкіших біотехнологічних компаній Східної Європи, Оленою Вовк стратегію розвитку компанії, цінності та місце на світовому ринку, запуск нових проєктів попри війну і збереження сімейних традицій.

Ключові події:

1. Служба безпеки закликала у період Великодня обмежити відвідування масових заходів. Окупанти використовують великий арсенал заходів підривної діяльності проти України.

Читайте також: Скільки церков московського патріархату залишилося на Львівщині. У нас їх найменше в Україні.

Та: Як курсуватиме громадський транспорт на Великодні свята у Львові. Автобуси, трамваї та тролейбуси відправлятимуться з дещо більшим інтервалом;

2. «Наведіть порядок у себе на горищі». Велика частина українців досі не викинула з голови залишки комунізму, соціалізму чи патерналізму. Такої думки дотримується Валерій Пекар, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи і УКУ: або кожен і кожна з нас наведе лад на своєму власному горищі, або цей мотлох визначатиме наше життя протягом наступного покоління.

Читайте також: До Львова з робочим візитом прибув міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон. Він зустрівся з міським головою та очільником Львівської ОВА.

Та: Швейцарія допоможе налагодити роботу реабілітаційних центрів на Львівщині. Також фахівці зі Швейцарії підтримали організацію навчань для психологів на базі Українського католицького університету;

3. У Львові відремонтували аварійну ділянку дороги. Фото до і після. Від вул. Княгині Ольги і до Пулюя постелили новий асфальт.

Читайте також: У Львові можуть облаштувати нові пункти відпочинку для водіїв громадського транспорту. Зокрема, на Ряшівській, 1 та Є. Коновальця, 111.

Та: На території колишнього заводу «Кінескоп» хотіли добудувати офіс на 8 поверхів. Їм відмовили. У зв’язку з історичним ареалом;

4. Картини, на яких зображені львівські волонтери, представлять у Парижі та Нью-Йорку. Першими виставку побачили мешканці Львова.

Читайте також: У Львові шукають благодійників для висадки кущів на площі Ринок. Вартість за 1 ящик – 3 500грн, можна буде розмістити табличку про благодійника по бажанню;

5. Львів'ян кличуть на фестиваль «Флюгери Львова». Програма. Будуть події різного характеру і для різних аудиторій — дорослої й дитячої.

Читайте також: Погода на Великдень у Львові. Прогноз синоптиків. На Великодні вихідні 4-5 травня у Львові буде мінлива хмарність, без істотних опадів. Вітер буде південно-східний з переходом на південно-західний, 5-10 м/с. Температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень 19-24 градуси тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!