Дерусифікація «Батьківщини-матері» та порятунок постраждалої дитини. Головні події вихідних у Києві

606 0
Дайджест новин за 13-14 серпня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Дерусифікація «Батьківщини-матері» 

Радянський герб зі щита монумента «Батьківщина-мати» у Києві приберуть наступного року. Спочатку потрібно визначити, яким методом буде демонтовано герб, а після цього стартує конкурс на проєкт Тризуба, що його замінить.

Зміни у роботі столичного транспорту 

З неділі, 14 серпня, автобуси маршруту №21 курсуватимуть із заїздом до станції метро «Почайна». Роботу автобусів організували в напрямку руху до станції метро «Почайна» за постійною схемою руху, в зворотньому напрямку: проспект Оболонський – проспект Степана Бандери, далі за постійною схемою.

Обмеження руху 

Із 8:00 до 18:00 у понеділок, 15 серпня, на частині вул. Володимирської в Києві перекриють рух. Причина цього – облаштування асфальтового покриття після робіт на підземних комунікаціях на ділянці вул. Володимирської між вул. Саксаганського та вул. Жилянською. Схема об’їзду: вул. Саксаганського – вул. Паньківська – вул. Жилянська.

Протезування для постраждалої від російської агресії на Київщині дитини 

Саші Філіпчук, яка втратила руку і ледве вижила в Бучі, невдовзі зроблять протезування у США. Її родина їхала із окупованого Гостомеля, коли російські загарбники обстріляли їхню автівку. Вітчим загинув, мама із Сашою знайшли прихисток у найближчій будівлі, де Саша згасала від поранень, – до лікарні її вдалося довести лише за два дні. Сашу врятували, руку ні. 

Наразі дівчинка із мамою знаходиться у Вашингтоні. Найближчими днями вони переїдуть до Нью-Йорка. 22 серпня в них візит до протезиста у клініці Unlimited Tomorrow, Inc. Саші поставлять хай-тек протез. Обіцяють, що вона зможе рухати пальчиками. 

Негода у області 

У Київській області очікують грозу, яка триватиме до кінця доби 14 серпня. В області – І рівень небезпечності.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!