Київ

ДІАМУ відхилила запит на будівництво «комплексу споруд» храму УПЦ МП на Прирічній в Києві

901 0
Зацікавлені сторони нібито домовились про створення скверу замість будівництва
Колаж: Олександр Кучерявий

Колаж: Олександр Кучерявий

Державна інспекція архітектури та містобудування відхилила запит на будівництво комплексу споруд біля Свято-Покровського храму по вулиці Прирічній, 5а, що наразі підпорядковується УПЦ МП. Про це свідчить інформація на порталі Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва.

Так, у статусі дозвільного документа на будівництво «Свято-Покровського храму, воскресної школи, столової для малозабезпечених, странно-приїмчиського готелю та інших приміщень у складі релігійного багатофункціонального комплексу., І черга будівництва» зазначено  — відхилено.

Замовник будівництва — так звана «релігійна організація релігійна громада Української православної церкви на честь покрови божої матері у Мінському районі м. Києва».

Водночас юрист Олександр Кучерявий заявив, що «всі зацікавлені сторони визнали, що будь-які такі наміри є помилковими та нераціональними, а довкола Храму повинен бути розгорнутий сквер».

У квітні  активіст Георгій Могильний повідомив про наміри УПЦ МП побудувати ЖК поряд з Оболонською набережною на Прирічній 5-а під виглядом «релігійного багатофункціонального комплексу» на ділянці зі Свято-Покровським собором. Йшлося про житловий будинок з 16 поверхів із «трьох корпусів».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!