Київ

На ВДНГ у Києві дітям дозволили гратися у фонтанах і басейнах

746 0
Тепер на ВДНГ проводять регулярну дезінфекцію води в басейнах і фонтанах
Фото: Євген Мушкін

Фото: Євген Мушкін

Воду у декоративних басейнах на території ВДНГ почали дезінфікувати без застосування хлору, тож тепер там безпечно гратися. Про це повідомив гендиректор ВДНГ Євген Мушкін.

«Віднині ми більше не забороняємо дітям гратися у фонтанах і басейнах ВДНГ. І це не тому, що ми були суворі, а тепер подобрішали. Нам і раніше не було шкода, щоб діти плескалися на центральній площі Експоцентру. Але раніше ми не мали змоги забезпечити мінімальну безпеку щодо якості води. Адже декоративні басейни на ВДНГ збудовані таким чином, що в них немає циркуляції води. А для того, щоб той самий хлор був ефективним, його треба не тільки розчинити у воді, але й постійно таку воду перемішувати», -  розповів він.

Рішення вдалося знайти завдяки українським вченим. Тепер на ВДНГ проводять регулярну дезінфекцію води в басейнах і фонтанах. При цьому роблять це без застосування хлору.

«Це унікальна розробка: спеціальний засіб для знезараження води з високим рівнем ефективності та екологічної безпеки для людей і природи. В основі засобу активні компоненти, що розкладаються у природному середовищі на безпечні елементи. Засіб знищує одноклітинні патогени, віруси та бактерії, при цьому для багатоклітинних організмів (включаючи пуголовків) він не становить загрози», -  повідомив гендиректор ВДНГ.

Єдине, про що просять дітлахів: не лізти на декор центральних компонентів у фонтанах. Бо він  унікальний і зроблений з пластику, тому є крихким.

Нагадаємо, на ВДНГ запустили два фонтани та відкрили збір на відновлення центрального аварійного басейну за 3 млн грн.

Додамо, на Липовій Алеї Виставкового центру та в урбан-парку відновили освітлення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

ТЕГИ: київ, вднг

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!