Для мешканців визначать розмір компенсацій за цілодобовий ремонт на Городоцькій

1623 0
На цьому перехресті хочуть відпрацювати тестову модель. Можливо такий формат – цілодобових робіт – будуть застосовувати надалі.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Перехрестя вулиць Городоцької та Степана Бандери у Львові вирішили ремонтувати цілодобово. За це мешканцям будинків поблизу обіцяють виплачувати компенсацію. Якою вона буде і хто саме її отримуватиме, має вирішити профільний департамент разом із Залізничною районною адміністрацією. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: Для зменшення заторів на об’їзді перехрестя Бандери – Городоцької у Львові встановлюють нові правила

«Ми прийняли рішення на комісії, щоби це перехрестя запрацювало чимшвидше. Спочатку говорили про два місяці, потім терміни стиснули до півтора. Можливо, вдасться вкластися в місця чи менше. Це залежить, бо є проєктні рішення, які треба доопрацювати. Часто у Львові чути такі думки, чому не ремонтуємо вулиці ночами? Бо люди відпочивають і телефонують в поліцію. Тепер є можливість працювати цілодобово», – каже він.

На цьому перехресті хочуть відпрацювати тестову модель. Можливо, продовжує міський голова, такий формат – цілодобових робіт – будуть застосовувати надалі. Нині район з профільним департаментом має дослідити кількість помешкань, які матимуть залежність від шуму, і визначити розмір компенсації.

«Яка це буде сума – одна чи дві – будемо визначати. Рішення прийматиме профільний департамент. Протягом тижня ми це зрозуміємо. Іншого варіанту вже немає», – додає він.

Читайте також: На вулиці Городоцькій утворився сильний затор. Як об’їхати

Додамо, що цілодобово роботи на ділянці триватимуть вже від сьогодні і до того часу, поки їх повністю не завершать.

Нагадаємо, що для зменшення заторів на перехресті у Львові встановили нові правила. Йдеться про переведення світлофорів у жовтий сигнал на перехресті вул. Короткої – Залізничної.  Також вирішили закрити пішохідний перехід на перехресті вул. Хотинська – Коротка – Городоцька, а на ділянці площі Марка Кропивницького встановлять знак «5.16» (напрямки руху по смугах), та зроблять дві смуги

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!