Що можна побачити восени в Ботанічному саду у Львові та доки він працюватиме

2167 0
Тепер у ботанічному саду доступна безконтактна оплата через турнікети.
Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Фото: Іван Станіславський/ Твоє місто

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка доступний для відвідування до середини жовтня, а далі його робота залежатиме від погодних умов. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив директор ботанічного саду Андрій Прокопів. 

Директор каже, що зараз у саду цвітуть різні квіти, зокрема, жоржини вже закінчують цвітіння, зате скоро мають почати цвісти хризантеми. Крім того, в багатьох рослинах починають з'являтися плоди.

«У сад потрібно приходити і бачити все на власні очі. Наприклад, жоржини вже закінчують цвітіння, вони цього року швидше перецвіли через погоду влітку, залишилися лише поодинокі, які ще можна побачити в саду. Хризантеми ще не почали цвісти. Але не обов'язково приходити дивитися саме на квітучі групи рослин, можна подивитися, як осінь починає захоплювати сад. Ще є багато цікавого в нас, адже кожна рослина особлива. Є рослини цікаві тим, що в них з'являються плоди. Різноманіття кольорів у листя ще немає, але незабаром і на це можна буде подивитися. Загалом рекомендую приходити, коли сонце та немає дощу, тоді можна просто походити стежками і точно для себе щось цікаве там побачити. У будні дні, наприклад, менше людей, у неділю зазвичай більше», – зазначив Андрій Прокопів. 

Також він додав, що тепер в сад можна потрапити безконтактно, оплативши вхід через турнікети. Це значно спрощує процеси та додає зручності людям.

Читайте також: Фестиваль, розважальне шоу та плетіння сіток. Куди піти у у Львові цього тижня 

«Ми запустили безконтактний доступ до ботанічного саду через турнікети. Людина може з допомогою свого смартфона оплатити вхідний квиток і зайти. Це все спрощує, адже раніше треба було платити через QR-код чи термінал самообслуговування, який не давав решту. Сьогодні це зробити простіше – просто карткою чи смартфоном», – розповів директор ботанічного саду. 

Для оплати достатньо обрати тип квитка на жовтому турнікеті на вході та піднести безконтактну картку або платіжний пристрій з NFC до термінала. Щоб здійснити оплату квитка для учнів та студентів, необхідно натиснути на турнікеті кнопку у відповідній зоні, і після цього піднести картку або платіжний пристрій до термінала. Будь-яких додаткових комісій під час оплати немає.

Зазначимо, що ботанічний сад ЛНУ імені Івана Франка можна відвідати у вівторок, середу, четвер та неділю з 10 до 18 години. Вартість квитка на територію 80 грн, на територію і в оранжерею 120 грн, а пільговий – 50 грн та 90 грн відповідно. 

Для довідки

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка заснований у 1852 році та є одним із найстаріших садів в Україні та у Східній Європі. Територія Саду на вул. Черемшини, 44 сягає понад 16 гектарів, включно з оранжерейним комплексом, де розмістилася розмаїта колекція рослин з усього світу – понад 5 тис. видів та сортів. Локація відновила доступ для відвідувачів з травня цього року, тож містяни та гості Львова можуть насолодитися прогулянкою в саду, сплачуючи вхідний квиток безконтактно та уникаючи при цьому черг.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!