Сьогодні можна відвідати Ботанічний сад у Львові. Які ціни

3546 0
Зараз там можна побачити рододендрони, магнолії, первоцвіти.
ФОТО: СТОРІНКА БОТАНІЧНОГО САДУ ЛНУ ІМ. І.ФРАНКА У МЕРЕЖІ FACEBOOK

ФОТО: СТОРІНКА БОТАНІЧНОГО САДУ ЛНУ ІМ. І.ФРАНКА У МЕРЕЖІ FACEBOOK

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка, що на вул. Черемшини, 44, відкрили для відвідувачів. Охочі можуть помилуватися колекцією рослин щовівторка, щочетверга та щонеділі. Про це повідомили на сторінці Ботсаду.

Години відвідування – з 10:00 до 18:00 год.

Зараз там зацвітають, зокрема, рододендрони і магнолії. У лісовій частині саду можна побачити первоцвіти. 

«Щороку ботанічний сад приносить нові надходження. Це можуть бути рослини, які поповнюють колекцію, скажімо, півників, жоржин, або ж рослин закритого грунту. Нового наразі нічого немає, проте є певні ділянки, які доповнилися певними видами рослин чи сортами», – зауважив  коментарі Tvoemisto.tv директор ботсаду Андрій Прокопів.

Оранжереї Ботанічного саду будуть доступними для відвідування з 1 травня 2024 року. Придбати квиток можна безпосередньо при вході на територію Ботанічного саду. Відвідувачів просять звернути увагу, що оплата квитків здійснюється через термінал ПриватБанку.

Зазначимо, вхідний квиток коштує 100 грн, пільговий – 70 грн. Територія саду буде відчинені щовівторка, щосереди, щочетверга та щонеділі. 

Додамо, що право на безкоштовне відвідування саду мають:

  • діти дошкільного віку

  • діти-сироти та діти, позбавлені батьківської опіки

  • військовослужбовці строкової служби 

  • учасники бойових дій, учасники АТО 

  • люди з інвалідністю I та II групи

Для довідки

Ботанічний сад Львівського національного університету імені Івана Франка заснований у 1852 році та є одним із найстаріших садів в Україні та у Східній Європі. Територія Саду на вул. Черемшини, 44 сягає понад 16 гектарів, включно з оранжерейним комплексом, де розмістилася розмаїта колекція рослин з усього світу – понад 5 тис. видів та сортів. Локація відновила доступ для відвідувачів з травня минулого року, тож містяни та гості Львова можуть насолодитися прогулянкою в саду, сплачуючи вхідний квиток безконтактно та уникаючи при цьому черг.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!