На Львівщині встановлять рекорд України: жінка вишила писанки висотою півтора метри

791 0
Жовківчанка створила 10 писанок із ручної вишивки.
фото: галина ковальська

фото: галина ковальська

На Львівщині 28 квітня на центральній площі Жовкви о 14:00 год фіксуватимуть рекорд України. Встановлюватиме його вдруге, жовківчанка Галя Ковальська, яка виготовила 10 писанок із ручної вишивки, висота яких досягає від 90 см до 1,5 метрів. Про це повідомила Жовківська міська рада. 

Назва рекорду: Українська писанка сильніша за рашистський танк: єднає нас та веде до Перемоги. Усіх охочих запрошують приєднатись до історичної події.

Читайте також: Майстриня з Львівщини допомогла створити найбільший тризуб з дідухів

Під час події запланові такі заходи:

  • благодійний ярмарок;

  • вікторина;

  • дегустація «Зупки Захисника» від Nadia Szarko;

  • майстер-клас з ліпки писанок з пластеліну від OKTO clay factory;

  • патріотичний боді-арт;

  • малювання писанок та вербових гілочок;

  • виступ бандуристки соло та дитячого хору;

  • відзначення дітей, які долучились до створення дитячої писанки.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv розповідало, що 1 грудня на Львівщині встановили рекорд України – головну міську ялинку у Жовкві прикрасили вишитими 150 кульками дружина військовослужбовця 63-ї бригади. Рекорд засвідчили представники Книги рекордів України, зазначивши, що це є також рекордом світу. Галина Ковальська розповіла, що працювала над прикрасами більше року, поки чекала чоловіка з війни. Згодом ці іграшки вкрали

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!