Підприємці у Львові хочуть із повалених після буревію дерев робити меблі

2406 0
У лісництвах таких цікавих стовбурів наразі немає, тому після негод звертаються до міста.
Фото ілюстративне

Фото ілюстративне

У Львові після двох негод постраждало багато дерев, серед них є такі, що цікавлять багатьох дизайнерів і навіть скульпторів своєю формою. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила начальниця управління екології та природних ресурсів департаменту містобудування Львівської міської ради Олександра Сладкова.

Вона каже, що у лісництвах таких колод немає, тому по стовбури звертаються до управління екології.

«Зверталися до нас після того, як у Львові сталися дві грози, з метою виготовлення з повалених дерев меблів та різних дизайнерських виробів. Йдеться про дуже гнилі колоди, які можуть піти лише на дрова, і то такі собі, тому що вони вологі. Відповідно, чим більш цікаві колоди, тим більше дизайнери і скульптори хочуть з ними щось робити», –  зазначає Олександра Сладкова.

Читайте також: Інвестор виділить п’ять мільйонів гривень на парк Івана Франка у Львові

Поки що нікому ще не передавали жодних стовбурів, оскільки вирішують, як можна було б це зробити і з користю для парку.

«Думаємо над співпрацею, наприклад, щоб дизайнери меблів щось зробили для парку, як-от відреставрували деякі лавки в парку, а натомість забрали певні колоди. Або просто з тих же колод просто зробити якісь цікаві вироби в парку», – додає вона.

Зараз колоди дерев ще лежать у парках, і будуть там до того часу, поки не вирішать, що з ними можна було б зробити.

Читайте також: На деяких вулицях потоп, розшитий дах та повалені дерева. Наслідки негоди. Фото

Нагадаємо, що негоди, які сталися у Львові 25 та 30 червня, повалили багато дерев. Дрібніші гілки з листками масово відвозять на переробку у ЛКП «Зелене місто», однак в парках все ще залишається багато стовбурів, які не годяться на дрова через надмірну вологість.

Софія Шавранська



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!