Фінляндія дозволила в'їзд в країну невакцинованим українцям. Умови

973 0
Для вакцинованих туристів країна відкрила кордони ще 26 липня.
Фото: monipag.com

Фото: monipag.com

Фінляндія змінила умови в’їзду для всіх громадян України від сьогодні, 9 серпня, однак вимоги щодо карантинних обмежень залишаються чинними. Про це свідчать дані інтерактивної карти Міністерства закордонних справ України. 

Читайте також: Швейцарія відкрила кордони для українців. Умови в'їзду

Особи, які пройшли повний курс вакцинації проти Covid-19, звільняються від обов’язкового тестування та проходження карантину за умови, що від дати отримання другої дози вакцини covid-19 пройшло 14 днів.

Фінляндія визнає вакцини Comirnaty (Pfizer-BionTech), COVID-19 Vaccine Spikevax (попередня назва Moderna), Vaxzevria (попередня назва COVID-19 Vaccine AstraZeneca), COVID-19 Vaccine Janssen (Johnson&Johnson), BIBP/Sinopharm, COVISHIELD, CoronaVac.

Водночас громадяни, які не пройшли повного курсу вакцинації, мають надати один з цих документів: 

  • Сертифікат, що підтверджує отримання першої дози вакцини, що визнається Фінляндією. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 годин після прибуття до Фінляндії.
  • Сертифікат, що підтверджує негативний результат ПЛР-тесту, зроблений в Україні не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 годин після прибуття до Фінляндії.
  • Без наявності зазначених вище документів або за наявності підтвердження про те, що особа перехворіла на Covid-19, громадяни України будуть направлені на проходження ПЛР-тесту на прикордонному пункті контролі. При цьому обов’язковим є проходження ПЛР-тесту через 72 годин після прибуття до Фінляндії.

Для всіх подорожуючих проходження ПЛР-тестів після перетину кордону Фінляндії є безкоштовним. Записатися можливо через сайт.

Читайте також: Італія відкрила кордони для українців. Які умови

Нагадаємо, що в'їзд українцям дозволила також Італія. Громадянам України надали можливість відвідувати територію Італійської Республіки з будь-якою метою, у тому числі – туризму. Однак, по прибуттю до Італії громадяни мають пройти самоізоляцію тривалістю п’ять днів, після чого зробити повторний тест на Covid-19, який повинен підтвердити негативний результат. Детальніше про умови в'їзду до Італії читайте тут


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!