Київ

Фонд Buduyua показав проєкт відновлення школи в Гостомелі

974 0
Навчальний заклад відновлять за сучасним проєктом – з урбан-парком та спортивними майданчиками для дозвілля школярів.
Фото: Buduyua / Instagram

Фото: Buduyua / Instagram

Команда благодійного фонду Buduyua показала, як у рамках ініціативи «Школа майбутнього» відбудують зруйнований росіянами гостомельський ліцей № 2. Проєкт відновлення створила архітектурна компанія Archimatika.

Фахівці наголосили, що навіть до 24 лютого заклад потребував оновлення. Нині ж йому необхідний терміновий ремонт.

Згідно з проєктом, у ліцеї створять комфортне навчальне середовище для 1000 дітей, включаючи 150 дітей дошкільного віку.

Зазначається, що проєкт передбачає гнучкі рішення, що відповідатимуть потребам сучасного освітнього процесу.

«Ми залучили фахівців з педагогіки, дитячої психології та інклюзивності, щоб створити найкращі умови для дітей. Особлива увага приділена рекреаційним просторам, які будуть комфортними та наповненими денним світлом», – йдеться у дописі фонду.

Також згідно з проєктом, відкриють вид на ангар літака «Мрія» з громадського простору всередині школи та подвір'я. Зовнішнє середовище буде прикрашати урбан-парк, спортивні функції та майданчики для дозвілля дітей різного віку.

До слова, архітектурне бюро Balbek Bureau, яке також займається відбудовою помешкань на Київщині, ревіталізували будинок 1881 року у середмісті Києва.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!