На правах реклами

Громадська забудова, садок і якісне житло. Район поблизу «Арени Львів» оживе

2339 0
Багатофункційний комплекс, із приміщеннями громадського призначення та дитячий садочок, оживить соціальне та ділове життя мікрорайону.

Територія поблизу стадіону «Арена Львів» отримає друге дихання і стане ще одним екологічним та зеленим мікрорайоном міста. Зараз на ділянці забудови у приватній власності розташоване виробництво, яке із економічних причин власник має намір перенести за межі міста. Згідно із планом зонування території Сихівського району, ця ділянка розміром трохи більше гектара, де можна зводити будівлі змішаного використання із житловими квартирами у верхніх поверхах.

Розвивати цю територію буде забудовник «Міська околиця». Ця компанія має добру репутацію і береться за цікаві проєкти з думкою про майбутніх мешканців. Також «Міська околиця» славиться дбайливим і ретельним підходом до проєктування. Зокрема, забудову поблизу Арени Львів планували упродовж тривалого часу. Архітектори (AVR Development) варіант за варіантом постійно вдосконалюють проєкт, враховуючи зауваження містобудівної ради, районної адміністрації та влади міста.

На місці зупиненого виробництва буде сучасний і якісний комплекс громадської забудови. Проєкт передбачає будівництво багатофункційного комплексу квартального типу змінної поверховості – від 2-ох до 13-ти поверхів. Тут можливе розміщення закладів харчування, відділення фінансових установ, поштових служб, аптек тощо. На розі ділянки розташують найвищу багатофункційну будівлю, у верхніх поверхах якої розмістять офісні приміщення.

Внутрішнє подвір’я комплексу передбачено для мешканців житлових будинків, розташованих в глибині ділянки. Подвір’я буде пішохідним, в ньому запроєктовані прибудинкові майданчики для майбутніх мешканців. На ділянці зараз є невелика технічна водойма, яку, згідно із проєктом, облагородять та перетворять на рекреаційну зону. Цікаво, що для усіх мешканців, гостей та працівників майбутніх установ чи організацій передбачений зонований підземний паркінг на 290 авто (для кожної категорії людей окремо). Водночас стоянка слугуватиме сучасним укриттям – тут передбачено, зокрема опалювані приміщення та санвузли для довготривалого перебування людей. Аби працювати й жити тут було максимально комфортно, компанія-забудовник зведе та передасть містові дитячий садочок на 600 квадратних метрів. Також «Міська околиця» зарезервує у комплексі 250 квадратних метрів під амбулаторію сімейної медицини.

А ще – забудовник подбає про інфраструктурний розвиток території та громадський простір перед комплексом. З боку вулиці Мікльоша буде активна зона з широким хідником, велодоріжками та озелененням, сюди вбудують комерційні приміщення на два поверхи. Тут має сформуватися новий громадський простір для більш ефективного використання міської території. Також в цій зоні на майбутнє зарезервовано місце для зупинки громадського транспорту.

Багатофункційність комплексу суттєво оживить соціальне та ділове життя мікрорайону, а велика кількість закладів громадського обслуговування покликана полегшити побутові умови проживання як в цьому комплексі, так і в сусідніх житлових будівлях, які останнім часом активно зводять неподалік. Тож територія навколо Арени Львів оживатиме. Варто зазначити, що забудовники із «Міської околиці» діятимуть спільно із колегами по цеху. Мікрорайон розвиватиметься. Тут, окрім уже згаданого садочка для малюків, буде і нова школа. Загалом мешканці тут отримають усе необхідне для якісного і комфортного життя та роботи у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!