Кабмін оновив критерії до введення «червоної» зони. Що змінюється у роботі шкіл, дитсадків і транспорту

3310 0
Рішення про повну заборону роботи закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, спеціальної освіти на території з червоним рівнем епіднебезпеки прийматимуть тільки спільно державною та регіональною комісіями.
Фото: Freepik

Фото: Freepik

«Червоний» рівень епідеміологічної небезпеки в регіонах України будуть упроваджувати при п’ятикратному перевищенні середньої захворюваності на Covid-19 по країні. Про це на засіданні уряду сьогодні ,16 вересня, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Зокрема, за словами міністра Степанова, «червоний» рівень епідемічної небезпеки встановлюватиметься за спільним рішенням державної та регіональної комісій ТЕБ та НС, якщо:

  • завантаженості більше 75% ліжок у закладах охорони здоров’я регіону більше 5 днів поспіль;
  • перевищення середнього по країні рівня захворюваності на Covid-19 більше, ніж у 5 разів за 14 днів на 100 тисяч населення;
  • протиепідемічні обмеження та їх кількість на території з «червоним» рівнем епіднебезпеки визначатимуться спільним рішенням державної та регіональної комісії ТЕБ та НС з переліку, що визначений постановою Кабміну;

 

Він також пояснив, що це може бути, як одномоментне закриття всіх галузей, так і поступове обмеження певних галузей, які в конкретному регіоні призводять до спалаху хвороби. 

Читайте також: Від коронавірусу у Львові помер відомий дитячий педіатр

Окрім цього, заборонятимуть відвідування закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, спеціальної мистецької освіти на адмінодиницях регіону, де хоч і встановлений «зелений», «жовтий» та «помаранчевий» рівні епіднебезспеки, але на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим діагнозом коронавірусу відправили більше, ніж 50% класу.

Рішення про повну заборону роботи закладів дошкільної, загальної, середньої, позашкільної, спеціальної освіти на території з «червоним» рівнем епіднебезпеки прийматимуть тільки спільно державною та регіональною комісіями. 

Окрім того, на території регіону з «помаранчевим» рівнем виключають норму стосовно заборони на перевезення громадським транспортом, який заповнений більше, ніж 50% посадкових місць.

Нагадаємо, що в Україні 14 вересня запрацював новий поділ на епідеміологічні зони за захворюваністю на Covid-19, за яким до червоної зони ввійшли Перемишлянський та Пустомитівський райони Львівської області.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!