Репортаж із заблокованого поляками кордону та чого добилися пікетувальники Львівської ОВА. Підсумки доби

1278 0
Нині 18 листопада та 633 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: Російські війська 17 листопада вели наступальні дії під Авдіївкою, окрім цього підтверджено наступ на схід від Урожайного (9 км на південь від Великої Новосілки), про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Натомість українські війська просувалися на південний схід від Південного (24 км на південний захід від Бахмута) та продовжили контрнаступальні дії на заході Запорізької області, здійснили незначне просування на південний захід від Роботиного. Окрім того продовжували наземні операції на східному (лівому) березі Херсонської області.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 67 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 13 ударів по районах зосередження противника. Уражено 6 артилерійських засобів, засіб протиповітряної оборони, пункт управління та ворожий склад боєприпасів.

Уночі ворог завдав чергового авіаудару по нашій країні. Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: Зеленський доручив розробити рішення щодо затяжних повітряних тривог. Зараз повітряні тривоги можуть тривати понад три години.

Та: Поліція відкрила справу щодо нібито волонтерського фонду «Врятуй рідну країну», який підозрюють у шахрайстві. На фонд уже неодноразово звертали увагу активісти і викликали поліцію, однак вони і досі «працюють».

А також: Українці за кордоном можуть здати зразки ДНК для пошуку зниклих родичів. Перелік міст. Наразі така ініціатива запрацювала у кількох містах Європи.

Акцент дня: «Українські перевізники як заручники». Репортаж із заблокованого кордону. Понад 400 вантажівок зупинилися на українсько-польському кордоні в Раві-Руській та не можуть повернутися в Україну. Причиною цього став протест польських перевізників, який розпочався 6 листопада. Вони блокують в’їзд в Україну на ще двох пунктах пропуску – «Краківець-Корчова» та «Ягодин-Дорогуськ». Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах.

Читайте також: Українські перевізники зібралися біля польського консульства у Львові. Перевізники підписали петицію і передали її консулу.

Ключові події:

1. «Львівська політехніка» не може пояснити, чому зникло повідомлення про звільнення Фаріон. Водночас повідомлення про звільнення Фаріон, яке опублікував міністр освіти та науки Оксен Лісовий все ще доступне.

Читайте також: Депутати не підтримали перейменування Червонограда. Що відомо. Більшість громади висловлюється проти перейменування, бажають залишити назву міста Червоноград, а серед мешканців, які висловлювалися за перейменування, найбільше підтримує назву Кристинопіль;

2. Кабмін спростив правила ввезення в Україну генераторів та трансформаторів. Для таких товарів відтепер не потрібна буде декларація про відповідність та маркування знаком відповідності.

Читайте також: Суд повернув у державну власність земельну ділянку у Брюховичах, яку незаконно відчужила селищна рада. Йдеться про ділянку площею понад 0,2 га.

Та: Суд повернув громаді Києва ділянку на території пам’ятки національного значення. Там планували незаконне будівництво.

А також: Які об’єкти на Львівщині виставлять на аукціон до кінця року. Також область готує до приватизації три будівлі;

3. «Спочатку дрони, потім стадіони». Літинський озвучив результати понад десятка пікетів у Львові. «Найбільший позитив стався у вівторок, коли Львівська обласна рада ухвалила рішення, згідно з яким армія – наш пріоритет. Було вирішено, на що можна витрачати гроші. Це: на ЗСУ, на надзвичайні ситуації та на захищені видатки (зарплати)».

Читайте також: Понад 70 кримінальних проваджень відкрито на Львівщині через махінації із системою «Шлях». Йдеться про чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон і не повернулися.

Та: Боротьба за ділянку Митрополичих садів. Чому Львівська міськрада судиться з Держспецзв’язку. Йдеться про ділянку площею 2,1 га, що розташована за адресою пл.Св.Юра, 5 – так звані нижні сади;

4. У Львові відкрили найбільший центр сучасного мистецтва Jam Factory Art Center. Реконструкція цього простору тривала 8 років.

Читайте також: У Львові відкрили мистецьку бібліотеку. Що там буде. Книги для бібліотеки збирали з різних куточків Львова, України та навіть із-за кордону.

Та: У львівському храмі виставлять копію Вифлеємської ікони Пресвятої Богородиці. Упродовж Різдвяного посту в Архикатедральному Соборі св. Юрія щодня служитиметься Молебень;

5. Львівський гурт увійшов у десятку фіналістів нацвідбору Євробачення. Йдеться про YAGODY із піснею «Tsunamia».

Читайте також: Куди піти на вихідних у Львові. Підбірка подій.

Погода у Львові: На вихідних на Львівщині прогнозують сніг. Якою буде погода наступного тижня. 18 листопада вночі по всій території, вдень місцями мокрий сніг. Температура від 1° морозу до 1° тепла. 19 листопада хмарно, місцями невеликий мокрий сніг, вночі від 4° морозу до 1° тепла, вдень до 4°. 20 листопада сніг з переходом в дощ. Уночі від 3° морозу до 2° тепла, вдень 1 – 6°. 21 листопада хмарно. Уночі 0 – 5° тепла, вдень 2 – 7°. 22 листопада дощ та мокрий сніг, від 1° морозу до 4°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!