Кандидати на посаду голови Львівської ОТГ витратили майже 5 мільйонів на виборчі кампанії, – ОПОРА

1764 0
Наразі, найбільше грошей на свої кампанії витратили Тарас Кльофа, Ігор Васюник, Юлія Гвоздович, Руслан Кошулинський та Ярослав Рущишин.
фото: ua.igotoworld.com

фото: ua.igotoworld.com

Кандидати на посаду голови Львівської ОТГ витратили майже 5 мільйонів гривень на свої виборчі кампанії, про це інформує громадська мережа ОПОРА.

Остаточні фінансові звіти до Львівської міської територіальної виборчої комісії подали 12 із 17 кандидатів на посаду міського голови Львова.

«Разом вони витратили 4 721 692 гривень. Іван Василишин взагалі не відкривав рахунку свого виборчого фонду. Кампанії Оксани Юринець, Ігоря Зінкевича фінансувалися з рахунків виборчих фондів політичних партій, від яких балотувалися кандидати. Андрій Садовий та Олег Синютка подадуть остаточні документи після повторного голосування», – йдеться у повідомленні громадської мережі ОПОРА.

Читайте також: Садовий та Синютка змагаються за Львів. Інтерв’ю з обома кандидатами

Серед кандидатів на посаду міського голови Львова остаточні фінансові звіти до Львівської міської ТВК подали 12 з них, а саме: Тарас Кльофа, Руслан Кошулинський, Ігор Васюник, Юлія Гвоздович, Ярослав Рущишин, Назарій Брезіцькицьй, Ігор Телішевський, Наталія Ван Доеверен, Ігор Кузьмак, Юрій Бунь, Роман Матис, Остап Стахів. Натомість з цих кандидатів проміжні фінансові звіти не подали Ігор Кузьмак і Роман Матис. Також у Львівської міської ТВК є проміжний фінансовий документ Андрія Садового.

Лише за партійні гроші проводили кампанії Ярослав Рущишин та Ігор Телішевський, а за власні – Остап Стахів і Юрій Бунь. Рахунки виборчих фондів Наталії Ван Доеверен та Романа Матиса поповнювалися лише від добровільних внесків фізичних осіб. Усі інші кандидати формували виборчі фонди з різних джерел фінансування.

Найбільше грошей за остаточними фінзвітами на свої кампанії витратили Тарас Кльофа, Ігор Васюник, Юлія Гвоздович, Руслан Кошулинський та Ярослав Рущишин.

Нагадаємо, другий тур виборів львівського міського голови відбудеться 22 листопада.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!