Керівників лісгоспів на Львівщині підозрюють у незаконній вирубці лісу на 64 млн грн

904 0
До складу злочинної групи входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області.
Фото умовне

Фото умовне

Керівників декількох лісових та мисливських господарств на Львівщині підозрюють у незаконній вирубці лісу на 64 млн грн. Про це повідомила пресслужба Бюро економічної безпеки України. 

«Організував оборудку один  з керівників Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, який на час скоєння злочину був головним лісничим Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства. До складу злочинної групи входили директори та головні інженери п’яти державних підприємств лісового господарства області. Один з них нині є депутатом районної ради», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Відтак посадовці у 2019-2022 роках видавали лісорубні квитки на рубку цінних порід лісу, протизаконно включивши в проєкти організації діяльності відповідних лісогосподарських підприємств проведення «рубок рідколісся». 

Наразі організатору та семи учасникам злочинної групи вручили підозри у перевищенні службових повноважень та проведені незаконних рубок (ст. 28, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 246 КК України). 

Нагадаємо, що нещодавно посадовцям військового лісництва на Яворівщині вручили підозри у розкраданні лісу на п’ять мільйонів гривень. 

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!